• 772.233
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obezite Cerrahileri Kimlere Uygulanır?

Obezite Cerrahileri Kimlere Uygulanır?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Obezite Cerrahisi Nedir? Vücut Kitle İndeksi Nedir? Obezitenin Cerrahi Tedavisi Nasıl Olur? Tüp Mide Ameliyatları Fiyatları Nedir? gibi soruların cevaplarına bu yazımızda yer verdik.

Obezite Cerrahisi Nedir?

Kilolarıyla başı dertte olan kişilerin kilo vererek hayatlarını değiştirmeye karar verdikleri, bir çok diyet yöntemleri ve sporlar deneyerek kilo veremeyenlerin tercih ettikleri obezite cerrahisi ameliyatları olarak bir çok ameliyat türü duyabilirsiniz.

Tüp mide çatısı altında, tüp mide, mide küçültme ameliyatları, gastrik sleeve, sleeve gastrektomi, vertikal sleeve gastrektomi, paryetal gastrektomi, kurvatur gastrektomisi, vertikal gastroplasti gibi operasyon isimleriyle karşınıza çıkabilir.

Obezite Cerrahisi Nedir?

Vücut Kitle İndeksi Nedir? (VKİ)

Vücut Kitle İndeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? (VKİ)

Vücut ağırlığının, boy uzunluğunun karesine bölünmesi sonucu çıkan değerdir. Vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle elde edilir. İdeal ağırlık hesaplanırken ulaşılmak istenen Vücut kitle indeksinin, boy uzunluğu ile karesinin çarpılmasıyla hesaplanır.

cm
kg

 VÜCUT KİTLE İNDEKSİ (VKİ) 
25’e kadar olan kısım normal
25’ten 30’a kadar olan kısımkilolu
30’dan 40’a kadar olan kısımobez
40’ın üstü iseAşırı obez olarak değerlendirilir.

Obezitenin Cerrahi Tedavisi Nasıl Olur?

Obezitenin Cerrahi Tedavisi Nasıl Olur?

obezite cerrahisi, vücut kitle indeksi 35 ve üzeri olan ve uzman denetiminde dengeli beslenme, egzersiz veya herhangi bir tedavi ile zayıflamayı başaramayan insanlarda uygulanmaktadır. Bununla beraber vücut kitle indeksi 30 ve üzerinde olan insanlarda diyabet, uyku apnesi, yüksek tansiyon gibi hayat kalitesini ve süresini etkiliyorsa yine obezite cerrahisi gerekir. Bu tür hastaların hangi operasyona gireceğini doktorların verdikleri teşhislerden sonre netlik kazanır.

Obezite Cerrahisi Ameliyatları

Obezite Cerrahisi Ameliyatları

Normal kilonun üzerinde kalan fazla kiloların yarısının en az 2 sene içerisinde kaybedilmesidir. Genelde hastaların çoğu 6 ay içerisinde istedikleri ideal kiloya ulaşmaktadır.

Gastrik Sleeve (Tüp Mide)

Gastrik Sleeve (Tüp Mide)

Gastrik sleeve ameliyatının temel amacı hastanın mide hacminin küçültülmesi yönündedir. Bu hacmin küçültülmesi işlemi de hastanın midesinin %70’e yakın bir kısmı kesilip alınarak kalan kısmının da 100 ml olacak şekilde tüp haline getirilmesi şeklinde uygulanmaktadır.

Gastrik By-Pass

Gastrik By-Pass

Gastrik Bypass ameliyatı en basit ve kısa olan, hastanın çok kısa bir sürede hastaneden çıkışına olanak sağlayan bu ameliyat çeşidi ayrıca benzerleri arasında en ekonomik olandır.

Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinden sonra, hasta düzenli ve yeterli miktarda kilo kaybına muvaffak olur. Ayrıca, aşırı kilo almanın tetiklediği ya da yol açtığı hastalıklar olan şeker hastalığı (tip 2 diyabet) yüksek kolesterol ve tansiyon gibi hastalıklar içinde uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüp mide ameliyatı kimlere uygulanır?

Tüp mide ameliyatı ve mide küçültme cerrahisi fazla kiloları sınırı aşan ve hayat kalitesini ya da süresini arttırmak isteyen kişilere çözüm olarak hayatımızda giderek daha yaygın bir yer alıyor. Peki tüp mide kimlere uygulanır, başvurmak ameliyat olmak için yeterli midir, kriterler nelerdir? Bu gibi sorularınız ve çok daha fazlasını sizin için derlediğimiz özel yazımızda bulacaksınız.

  • Mide küçültme kimlere yapılır? sorusu sık duyulmakla birlikte bu işlem için bilinmesi gereken en önemli bilgi bunun en son çare olduğudur. Yani başvuran kişinin diyet ya da spor programlarına yanıtsız olması, tüm yöntemler denendiği halde başarısız olması lazımdır.
  • Mide küçültme operasyonu kimlere yapılır? sorusunun cevabının başvuran kişiyi işaret etmesi için hastanın obezite şikayeti en 3 senedir devam ediyor olmalıdır.
  • Hastanın bu süreçte obezite olup olmama kriterleri ise beden kitle indeksinin 40 üzerinde olması ya da bu indeks 35-40 arası olup beraberinde başka sağlık problemlerinin eşlik etmesidir. Bu sağlık sorunları arasında tip 2 diyabet, uykuda nefes darlığı, hipertansiyon gibi vakalar yer alır.
  • Mide küçültme ameliyatı kimlere uygulanır? sorusunun bir diğer yanıtı da başvuran kişide ilaç, kimyasal ya da alkol bağımlılığı bulunmamasıdır. Sigara kullanıyor ise hastadan bu konu nedeniyle etkilenimi hakkında detaylı bir değerlendirme alınır.
  • Tüp mide ameliyatında yaş sınırları 18 ve 65 aralığıdır. Ancak bazı özel durumlarda bu yaş sınırlarının esnetildiği ve daha genç ya da daha yaşlı kişilere mide küçültme uygulandığı da olmuştur.
  • Yaştan çok daha önemli bir kriter hastanın yaşına oranla karşıladığı sağlık durumudur. Yani 65 yaşının üstündeki hastanın sağlık durumu iyi olarak nitelendirilebiliyor ve ameliyat sonrası iyileşme sürecini kaldırabileceği ön görülüyor ise sınırlar genişletilebilir.
  • Hastaların tüp mide ameliyatı sonrasında sınırları oldukça katı bir beslenme programını takip etmeleri gerekmektedir. Özellikle ilk haftalar tamamen sıvı odaklı beslenme içerdiğinden daha zorlayıcı olabilir. Hastaların bu programa uyum sağlayıp sağlayamayacak olması da doktorların kararını etkilemektedir.

Tüp Mide Ameliyatları Fiyatları

Tüp Mide Ameliyatları Fiyatları

Tüp mide ameliyatı olmak isteyen kişilerin iyice bir doğru bilgi araştırması yapması gerekmektedir. Özellikle bu tür zayıflamak için ameliyat olmuş insanların görüşlerini alarak en doğru kararı vermelidirler. Bir çok diyet yöntemleri denemiş, egzersizler yapmış ve kilo veremeyen kişilerin tercihleri arasında olan tüp mide ameliyatları fiyatları en merak edilen konular arasında yer almaktadır.
Obezite hastalarının %90’nı yeme içmeye karşı iradeye sahip olamazlar. Vücut kitle endeksi 35 ve üzeri olan obez hastalarının obezite için cerrahi bir müdahale olmadan hayal ettikleri gibi kilo vermeleri imkansız olmasa da çok zordur. Aslında bireylerin amaçları sadece kilo vermek değil, verdikleri kiloları geri almamaktır, hayallerinde ki kiloya ve sağlığa kavuşmaktır. Zayıflamak için ameliyat olmaya karar vermiş kişinin ameliyat süreçlerini çok iyi araştırması gerekir. Tüp mide ameliyatları 8 bin ile 45 bin arasında değişiklik göstermektedir, fiyata göre ameliyat olmamalıdır.

Tüp mide ameliyatı olmak istiyorsunuz ama şartlarını bilmiyor musunuz? Mide küçültme ameliyatı oldunuz, olmadan önce nelere dikkat ettiniz? Bizlerle merak ettiğiniz konuları ya da paylaşmak istediklerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg