• 314.164
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obeziteyle Mücadelede Yeni Yöntem ‘Mide Botoksu’ İle İlgili Tüm Detaylar!

Obeziteyle Mücadelede Yeni Yöntem ‘Mide Botoksu’ İle İlgili Tüm Detaylar!

       1   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Norveçli bilim insanlarının 2004 yılından bu zamana kadar yaptıkları bir çok  denemeler sonucunda zayıflama etkisi gösteren Mide Botoksu artık Türkiye’de uygulanmaya başlandı. 15-20 dakikalık bir işlem olması ve sonucunda kilo verilmesi hastaları cezbediyor.

Mide Botoksu Nedir?

Mide Botoksu Nedir?

Botoksun temel maddesini oluşturan kaynak bakteriden var olan protein merkezli bir toksindir. Botoks maddesi herhangi bir cilt uygulamasında kas geçişini bloke eder ve kasların kasılmasını engelleyerek kırışık olan cilt görünümünü düzeltir. Mide botoksu da diğer botoks işlemleri gibi bir işlemdir. Tek farkı mide içerisinde gerçekleştirilmesidir. Bölgesel sinir iletimini devre dışı bırakır ve acıkmayı geciktirir.

Mide Botoksu uygulamasından 3 gün sonra etkisi yavaş yavaş hissedilmeye başlanır ve iştahta azalma yaşanmaktadır. 1 hasta geçtikten sonra etkileri daha da artmaktadır ve bu süreç 3 ile 6 ay arası sürmektedir. Sonrasında bireyin beslenme alışkanlığı normalde dönmektedir.

Mide Botoksu Kimler İçin Uygundur?

Mide Botoksu bir ameliyat değildir, fazla kilolarından kurtulmak isteyen herkese  uygulanabilir. Vücut Kitle Endeksi (VKİ) 35 ve altında olan  18 ile 55 yaş arası bireylerde uygulandığı zaman başarılı olunmaktadır.

Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 40’ın üzerinde olan bireylerde mide küçültme cerrahileri ile başarı elde edilebilir. Bu yüzden mide botoksu ile istedikleri kiloya ulaşamazlar. Obez gurubunda ki hastalarda Mide Botoksu çok başarılı bir işlem olmayacaktır.
Mide Botoksu yaptırabilecek hastalar, obezite cerrahisine gerek görülmeyen hasta gurbudur. Yani 5-20 kilo arası fazlalığı olan hastalar için uygundur.

Mide rahatsızlığı olan hastalarda ülser yada gastrit tedavi edildikte sonra Mide Botoksu uygulanabilir.

Kimler Mide Botoksu Yapıtabilir?

  • Vücut kitle İndeksi (VKİ) 35’in altında özellikle 27 ile 35 arası olanlar,
  • Yaş grubu 18 ile 55 arası olanlar,
  • Fazla kilosu 5 ile 20 arası olanlar,
  • Bu süreçte botoksa takviye olarak diyet ve gezersiz yapabilecek olanlar.

Mide Botoksu Nasıl Uygulanır?

Mide Botoksu Endoskopik olarak uygulandığı için ameliyat gerektiren herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. Endoskopi cihazı mideye ulaştıktan ve mide görüntülendikten sonra uygulama bölgelerine botoks enjeksiyonu yapılır. Ortalama 15-20 dakika süren uygulamanın ardından hasta uyandırılır ve 1-2 saat sonra taburcu edilir.

Mide Botoksunun Yan Etkileri Var mı?

Yanygın olarak kullanılan bir işlem olan botoksun esas amacı kırışıklık gidermektir. Botoks işlemi çok yaygın olarak tercih edilmekte ve yaptırılmaktadır, herhangi bir yan etkisi mevcut değildir.

Yapılan araştırmalar ve gerçekleştirilen mide botoksu işlemlerinde kayıt tutulmuş önemli bir yan etki bulunmamaktadır. Ama hastanın botoksa karşı var olan bir alerjik reaksiyonu var ise yada kas hastalığına sahipse mide botoksunu yaptırması doğru değildir.

Mide Botoksu Kilo Verdirir mi?

Mide Botoksu Kilo Verdirir mi?

Aslında bakarsanız hiçbir yöntemin kilo verme garantisinden söz edilemez. Mide Botoksu işlemi obez gurubuna girmeyen hastalarda başarılı olduğu görülmektedir. Ama hiçbir cerrahi işleme yada operasyona mucize, kesin çözüm gözüyle bakmak doğru değildir.

Mide Botoksu uygulamasının iştah azaltıcı etkisi vardır, diyet uyguladığınız zaman kilo vermeniz destekleyicidir. Ama Mide Botoksu uygulaması yapıldıktan sonra karbonhidrat değeri yüksek olan gıdalar tüketen hastaların kilo verme ihtimali düşüktür. Yani Mide Botoksu yaptırdığınız zaman hemen kilo vereceksiniz diye bir garanti bulunmamaktadır. Sizde beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Mide Botoksu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Daha öncede belirttiğimiz gibi Mide Botoksu bir ameliyat değildir. Yani vücutta herhangi bir kesi işlemi olmaz. Mide Botoksu uygulaması sadece endoskopi ile ağızdan girerek gerçekleştirilen bir uygulamadır.

Hasta, anestezi ile uyutulur, ortalama bu uygulama 15-20 dakika sürmektedir. Uyguşama biktikten sonra hasta 1-2 saat gözlem altında tutulur ve sonrasında günlük yaşamına dönmektedir. Mide Botoksu için hastanede yatmaya gerek duyulmamaktadır.

Mide Botoksu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Mide Botoksu, Mideye Zarar Verir mi?

Mide Botoksu uygulamasında kullanılan ilacın etkisi 3-6 ay arasında vücuttan tamamen yok olmaktadır. Uygulama sırasında herhangi bir kesme işlemi olmadığı için midede bir hasar oluşturması yada mideye zarar vermesi mümkün değildir.

Mide Botoksu Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

  • Mide Botoksu sonrasında beslenmeye dikkat edilmelidir. Sonrasından verilecek diyet listesi birebir uygulamaya çalışılmalıdır.
  • Hazır yiyecekler yani fastfood grubuna giren yağlı ve katı besinlerden ve asit içeriği bulunan içeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Mide Botoksu uygulamasından sonra acıkma hissiniz gecikecektir.
  • Az porsiyon ile daha erken doyacaksınız.

Mide Botoksu Tekrar Yapılabilir mi?

Mide Botoksu uygulaması 6 aydan sonra hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu süreçte kilo veren ama hedefine ulaşamayan kişilerde, kilo vermeye devam edilmesi için tekrar Mide Botoksu uygulanabilir.

Mide Botoksu Tekrar Yapılabilir mi?

Mide Balonundan Farkı Nedir?

Mide Balonu

  • Fazla kilolarından kurtulmak isteyen hastalar için uygulanan endoskopik bir işlemdir.
  • Mide Balonunun hacmi tamamen hastaya göre uygun olarak ayarlanması gerekmektetedir. Bunun için endoskopik işlemin herseferinde yapılması gerekir.
  • Mide içerine yerleştirilen yabancı madde, hastada mide bulantılarına neden olabilmektedir.
  • Midedeki balonun çıkarılması sonucunda bir çok hastanın iştahının açıldığı bilinmektedir.

Mide Botoksu

  • Tek seferde uygulanacak ve etkisi 3 ile 6 ay arası olan iştahta azalma sağlar.
  • Mide Botoksunun etkisi geçtikte, hasta süreç içerisinde kademeli olarak iştah ve yeme isteği zamanla normale dönmektedir.

Mide Botoksu Fiyatları Ne Kadar?

Mide Botoksunun Devlet hastanelerinde yapıldığı henüz bilinmemektedir. Mide Botoksunun özel hastanelerde ki ücreti ise doktorun tecrübesine ve hastane kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Sizde detaylı bilgi için karar verdiğiniz doktorun çalıştığı hastaneden Mide Botoksu fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Mide Botoksu İle Kilolara Veda – Video

Mide Botoksu hakkında ne biliyorsunuz? Oldunuz mu? Olmak istiyor musunuz? Eğer olduysanız bizlerle bu süreçte neler yaşadığınızı ve beslenme programınızı paylaşabilirsiniz.

“Obeziteyle Mücadelede Yeni Yöntem ‘Mide Botoksu’ İle İlgili Tüm Detaylar!” üzerine 1 yorum

  1. Aygül eciroğlu says:

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg