• 4.586
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Zayıflama Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Zayıflama Ameliyatları Nasıl Yapılır?

       0   ADMİN      ADMİN
Zayıflama Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Zayıflama Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Zayıflama ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında sadece küçük kesikler gerektiren laparoskopik olarak yapılır. Cerrah bu kesilerden ince aletler ve görüntüleri bir video monitörüne yansıtan bir kameraya bağlı küçük bir dürbün yerleştirebilir. Laparoskopik cerrahi, açık cerrahiye göre daha az risk taşır ve daha az ağrı ve iz bırakabilir. Laparoskopik cerrahi ile iyileşme daha hızlı olabilir.

Karında tek, büyük bir kesi içeren açık cerrahi, bazı insanlar için laparoskopik cerrahiden daha iyi bir seçenek olabilir. Yüksek düzeyde obeziteniz varsa , daha önce mide ameliyatı geçirdiyseniz veya başka karmaşık tıbbi sorunlarınız varsa açık cerrahiye ihtiyacınız olabilir .

Ameliyattan Önce Ne Beklemeliyim?

Ameliyattan önce dahiliyeci, diyetisyen , psikiyatr veya psikolog ve bariatrik cerrah gibi çeşitli sağlık uzmanlarıyla görüşeceksiniz .

Dahiliyeci tıbbi geçmişinizi soracak, kapsamlı bir fizik muayene yapacak ve kan testleri isteyecektir. Sigara içiyorsanız, ameliyattan en az 6 hafta önce sigarayı bırakmak Dış bağlantıdan faydalanabilirsiniz .

Diyetisyen, ameliyattan sonra neyi, ne kadar yiyip içebileceğinizi anlatacak ve ameliyat sonrası hayatınızın nasıl değişeceğine hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Psikiyatrist veya psikolog, kilo verme ameliyatının zorluklarını yönetmeye hazır olup olmadığınızı görmek için sizi değerlendirebilir.

Cerrah, ameliyata nasıl hazırlanacağınız ve ne tür bir takibe ihtiyacınız olacağı da dahil olmak üzere size ameliyat hakkında daha fazla bilgi verecektir.
Bu sağlık uzmanları ayrıca ameliyattan önce ve sonra daha aktif olmanızı ve sağlıklı bir beslenme planı benimsemenizi tavsiye edeceklerdir. Ameliyattan önce kilo vermek ve kan şekeri olarak da bilinen kan şekerinizi normale yaklaştırmak, ameliyatla ilgili sorun yaşama şansınızı azaltabilir.

Bazı kilo verme ameliyatı programlarında, ameliyatla ilgili soruları yanıtlamak ve destek sunmak için ameliyattan önce ve sonra katılabileceğiniz gruplar bulunur.

Ameliyattan Sonra Ne Beklemeliyim?

Ameliyattan sonra dinlenmeniz ve iyileşmeniz gerekecek. Evin içinde yürümek ve hareket etmek daha çabuk iyileşmenize yardımcı olabilir. Yavaşça başlayın ve sağlık uzmanınızın güvenli bir şekilde yapabileceğiniz fiziksel aktivite türüyle ilgili tavsiyelerine uyun. Kendinizi daha rahat hissettikçe, daha fazla fiziksel aktivite ekleyin.

Ameliyattan sonra muhtemelen sıvı bir diyete başlayacaksınız. Birkaç hafta içinde süzme peynir, yoğurt veya çorba gibi yiyecekleri içeren yumuşak bir diyete geçeceksiniz. Sonunda tekrar katı gıdaları tüketmeye başlayacaksınız. Sağlık uzmanınız size hangi yiyecek ve içecekleri yiyebileceğinizi ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini söyleyecektir. Küçük öğünler yemeniz ve yiyeceklerinizi iyi çiğnemeniz gerekecek. Yeterli vitamin ve mineral aldığınızdan emin olmak için sağlık bakım uzmanınızın reçete ettiği diyet takviyeleri NIH harici bağlantı almanız gerekecektir .

Ne Kadar Kilo Vermeyi Bekleyebilirim?

Kilo verme ameliyatından sonra insanların kaybedecekleri kilo sayısı kişiye ve ameliyatın türüne bağlıdır. Bir çalışma, 1 yıl sonra ayarlanabilir mide bandı, tüp mide ve mide baypası uygulanan kişilerin 38 ila 87 pound kaybettiklerini buldu. En yaygın üç prosedürden gastrik bypass, ortalama olarak daha fazla kilo kaybı sağladı, ancak ameliyattan sonraki ayda daha fazla komplikasyona sahipti. Çoğu insan zamanla bir miktar kilo aldı, ancak bu miktar başlangıçtaki kilo kayıplarına kıyasla genellikle küçüktü.

Kilo kaybınız farklı olabilir. Unutmayın, hedefinize ulaşmak sadece ameliyata değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarına bağlı kalmaya da bağlıdır.

Kilo Verme Cihazları

Cihazlar, kilo verme ameliyatlarından daha az kilo kaybına neden olur ve bazıları, hastaların yeme alışkanlıklarını ve fiziksel aktivite düzeylerini değiştirmeyi öğrenmesi amacıyla yalnızca geçici olarak kullanılır. Araştırmacılar bunların hiçbirini uzun süredir incelemediler ve uzun vadeli riskleri ve faydaları bilmiyorlar.

İki cihaz, endoskopik olarak veya ağız ve yemek borusu yoluyla yerleştirilen bir veya daha fazla şişirilebilir balon kullanır . Sağlık uzmanınız işlemden önce size sakinleştirici verecektir. Balonlar midenize girdikten sonra tuzlu su ile şişirilerek midenizde yer kaplar ve daha tok hissetmenize yardımcı olur. Beslenme planınızda ve fiziksel aktivite seviyenizde değişiklik yaparken kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Balonları 6 aydan bir yıla kadar çıkarmanız gerekecek.

Daha yeni bir balon cihazı mideye, midenin ince bağırsağa bağlandığı uzak ucuna yerleştirilmiş daha küçük bir ampule bağlı bir ampul yerleştirir. Bu cihaz, mideden çıkıp ince bağırsağa girerken yiyecekleri yavaşlatır. Bu cihaz, siz bir diyet ve egzersiz programına katıldığınızda 12 aya kadar geçici olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ardından cihaz kaldırılır.

Başka bir seçenek de mide boşaltma cihazı Dış bağlantıdır . Bu cihaz, midenizin içinden karnınızın dışındaki bir bağlantı noktasına bağlanan bir tüp içerir. Yemek yedikten yaklaşık 20 ila 30 dakika sonra porttan bir pompaya hortum takar ve portun valfini açarsınız. Pompa, mide içeriğinizi bir tüp aracılığıyla tuvalete boşaltır, böylece vücudunuz yediğiniz kalorilerin yaklaşık yüzde 30’unu emmez. Cihaz istenildiği zaman muayenehanede çıkarılabilir ancak zamanla kapanmaz ise açıklığın kapatılması için ameliyat gerekebilir.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg