• 291.007
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Opr. Dr. Atilla Akova İle 9 Adımda Obezite Ameliyatları

Opr. Dr. Atilla Akova İle 9 Adımda Obezite Ameliyatları

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Mide Küçültme Ameliyatı Atilla Akova ile aydınlanıyor. Ünlü isimlerin doktoru Opr. Dr. Atilla AKOVA tecrübeli bir obezite cerrahisi uzmanı. Yaptığı başarılı tüp mide ameliyatları ile tanınan Akova, obezite cerrahisinin mucize yaratmadığını çünkü kilo vermenin ameliyatla bitmediğini belirtiyor ve bizleri detaylar ile aydınlatmayı ihmal etmiyor. Mide küçültme ameliyatı Atilla Akova ile aydınlanırken, size de kafanızdaki soru işaretlerine veda etmek kalıyor.

Tüp Mide Ameliyatı Neye Denir?

1 – Öncelikle tüp midenin ne olduğunu açıklayan Atilla Akova şu şekilde bizleri bilgilendiriyor: Midenin aşağı kısmından başlanarak yemek borusu kenarına kadar gelinen ve mide hacmini normal değer ulaştırdıktan sonra dışta kalan parçanın kesilip çıkarıldığı bir ameliyat tüp mide ameliyatı, adı ise tüpe olan biçim benzerliğinden ileri geliyor.

2 – Midenin hacmi 1.5 – 2 litreden 150-200 mililitreye iniyor yani yaklaşık %80’i devre dışı kalıyor. Ayrıca çıkarılan kısımda açlığı kontrol eden hormonlar da salgılanıyor. Bu nedenle yeme miktarı kadar yemek yeme isteği de tüp mide ile kontrol edilmiş oluyor.

3 – Obezite cerrahisinin oldukça genel bir isimlendirme olduğunu belirten Akova, mide kelepçesi, sonrasında gastrik bypass ve şimdilerde tüp mide ameliyatının yalnızca ülkemizde değil, dünya genelinde de popülerleştiğini kabul ediyor. Şu anda yapılan obezite cerrahilerinin %60’ının tüp mide olduğunu açıklıyor.

4 – Uzun senelerdir bu ameliyatların yaygın olmasının yanında mide küçültme ameliyatı Atilla Akova ‘ya göre en az Amerika kadar Türkiye’de tercih edilen bir uygulama ve bunun temel sebebi arasında fast food beslenme yaygınlığı dikkat çekiyor.

5Tüp mide Atilla Akova‘ya göre beden kitle indeksi 35’in altında olan kişilerde yandaş hastalıklar mevcut ise, anestezi için bir engel yoksa ve 3 seneden uzun süredir kilo verme problemi görülüyorsa mümkün. Ancak morbid obezite için sınırların genel olarak beden kitle indeksine 40 olarak görüldüğünü de belirtiyor.

Tüp Mide Ve Riskleri

6 – Tüp mide ameliyatı sonrası mide genişler mi sorusu sık sorulmakla birlikte, bir miktar genişlese de Uzman Akova‘nın açıklamasına göre eski halini ve boyutunu alması mümkün değil.

7 – Tüp midenin düşündüren bir diğer riski ise ölüm olurken,  Akova tarafından ölüm oranı Türkiye’de dünya genelinden daha yüksek olsa da bu sürecin bizim için yeni olduğu ve 5 sene içerisinde ölüm vakalarının son bulacağı düşünülüyor.

Tüp Mide Ve Fiyatları

8 – Eskiden devlet hastanelerinde ücretsiz yapılan tüp mide ameliyatının hakkında tüp mide ameliyatı ücretli mi? sorusunun sık duyulduğuna dikkat çekiliyor. Fiyatların an itibariyle yüksek olduğunu belirten Akova, ameliyatın yapılma sıklığının artışı ile zorunlu sağlık hizmetlerinden çıkarıldığını açıklıyor.

9 – Eskiden ücretsiz olan bu uygulama için tüp mide ameliyatı fiyatı 2015 itibariyle 10 bin ve 50 bin arasında değişmeye başladı diyor Atilla Akova. Ancak hizmet aldığınız doktor ve kurumun da bu konuda belirleyici özelliğe sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

Obezite Cerrahisi Kaç Yaş Arası Yapılmaktadır? – Video

Tüp mide ameliyatı oldunuz mu? Obezite cerrahisi olmak istiyor musunuz? Mide küçültme ameliyatı olduysanız yada olmak istiyorsanız merak ettiğiniz soru ve konuları paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda da ameliyat olduysanız yada bilginiz var ise bize önerilerde bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg