Obezite Ameliyatı Olmaya Karar Verdim! Peki Şimdi Ne Yapmalıyım? (Video)

  • 262.265
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obezite Ameliyatı Olmaya Karar Verdim! Peki Şimdi Ne Yapmalıyım? (Video)
 
       0   YILDIZ ULUVARDAR      YILDIZ ULUVARDAR

Merhaba,
Bir önceki videomuzda size Ülkemizde yapılan obezite cerrahisi yöntemlerini tek tek anlatmıştım.
Bugünde size Obezite Cerrahisi olmaya karar vermiş birinin neler yapması gerektiğini size soru-cevap şeklinde anlatmayı planladık.
Evettt alayım soruları 😊

SORU: OBEZİTE AMELİYATI OLMAK İSTİYORUM. NEREYE VE NASIL BAŞVURU YAPMALIM?

Öncelikle bir Hastanenin Genel Cerrahi bölümüne gitmen gerekiyor. Cerrah senin boyuna ve kilona bakarak vücut kitle endeksini hesaplayacak. Eğer vücut kitle indeksin 40 ve üzeri ise yada 35 ve üzeri yandaş hastalıklara sahipsen senden kan ve biyokimya tahlili ayrıca ultrason ve akciğer filmi ister. Bu tahlil ve filmlerde bir sorun çıkmaz ise seni endokrine yönlendirir.
Endokrin seni en çok zorlayan bölüm olacaktır. Vücut kitle indeksin sınıra yakın ya da biraz üzerindeyse seni diyetisyene yönlendirip 3-6 ay diyetle kilo vermeni isteyebilir. Diyetle kilo veremezsen, 6 ayda ilaç vererek kilo vermeni sağlamaya çalışabilir.

Bu yöntemle de kilo veremezsen ameliyat onayını verir. Daha sonra Gastroloji, göğüs hastalıkları, psikiyatri ve en sonra anesteziden onay alman gerekir. Ameliyat öncesi Endoskopi yapılması şarttır.
Cerrahın midenin durumunu görerek ameliyata girmesi gerekmektedir. Tüm bölümlerden onay aldıktan sonra yine genel cerraha gidersin ameliyat sıranı beklemeye başlarsın. Ameliyat sırası hastaneden hastaneye yoğunluk durumuna göre değişir. 3 aydan 2 yıla kadar bekleme olabilir. Bu sıralama hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir.

SORU: PEKİ AMELİYAT İÇİN BİR ÜCRET ÖDEMEM GEREKECEK Mi?

Devlet hastanelerinde bu ameliyat ücretsiz. Ancak bazı üniversite hastaneleri döner sermaye hesabı için belli bir miktar ödeme ister.

SORU: PEKİ ÖZEL HASTANELERDE DURUM NEDİR?

Özel hastanelerde ise bu bahsettiğimiz tetkikler çok daha kısa sürede gerçekleşir. Şartların uyuyorsa bir hafta içinde ameliyat olursun. Özel hastanedeki fiyat aralığı birbirinden oldukça farklıdır. En düşük fiyat ile en yüksek fiyat arasında uçurum var diyebiliriz. Vücut kitle indeksi 40 ve üzeriyse özel hastanenin SGK ile anlaşması varsa bir kısmını devlet karşılar.

SORU: YA AİLEMİ İKNA EDEMEZSEM?

Hepimizin ailesi bende dahil ameliyat olmamıza karşı çıktılar. Sana ‘ölürsün’ diyecekler, ‘yarım insan olursun’ diyecekler. ‘Kilo sana yakışıyor ne gerek var, senin yüzün güzel’ diyecekler. Diyecekler diyecekler bunun sonu gelmez. Öncelikle senin ne kadar kararlı olduğun çok önemli . Onlara sor bakalım’60-65 yasında yaşayan bir obez görmüşler mi?’ göremezler çünkü aşırı kilo o yaşa kadar hayatta kalmaya izin vermez.

Aileni bu ameliyatı olduğunda mutlu olacağına ikna etmelisin. Yakınları sevenler onların mutlu olmasını isterler. Unutma o kiloyu sen taşıyor zorluklarını sen çekiyorsun. Karar senin.
Obezite ameliyatlarındaki en önemli karar doktor seçimidir. Bu ameliyatı sürekli yapan ve işinin ehli doktorları tercih etmelisiniz. Ameliyat süreci zorlu bir yoldur. Bu yola inandığın ve güvendiğin doğru cerrahla çıkmalısın. Güvenmediğiniz hiçbir doktora ameliyat olmayın.

Obez’sen bir doktordan yardım al, zayıflayarak her zaman sağlıklı kal.

Obeziteyle mücadelenin zorlu yolunda bizimle birlikte yol alıp bize destek olmak istiyorsanız. Kanalımıza abone olmayı, beğenip videolarımızı paylaşmayı unutmayınız.
Hoşça kalın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg