• 348.038
Anasayfa
Cinsellik Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Cinsellik Hakkında Merak Edilenler 10 Madde

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Cinsellik Hakkında Merak Edilenler 10 Madde

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Tüp mide ameliyatı yeni ve daha sağlıklı bir hayat anlamına gelebiliyor. Daha sağlıklı ve fit olmak için her yolu denese de başarılı olamayanlar mutluluğu tüp mide ameliyatı ile bulabiliyor. Peki tüp mide ameliyatı sonrası cinsellik nasıl oluyor ya da nelere dikkat etmek gerekiyor? Birçoğumuz için tabuya dönüşse de aslında mutlu bir yaşam için büyük yere sahip olan cinsellik ve tüp mide ameliyatı hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getiriyoruz.

Obezite Cerrahisi Sonrası Cinsel Yaşam

Obezite Cerrahisi Sonrası Cinsel Yaşam

1 Obezite sorunu yaşayanlar için hareket kısıtlılığı, kalp ve solunum yolları ile ilgili problemler, aşırı terleme, çabuk yorulma cinsel hayatı etkileyen olumsuzlukların başında geliyor. Bu nedenle önemi kavranmasa ve göz ardı edilse tüp mide sonrası cinsellik oldukça farklı bir şekil alabiliyor.

2 Özellikle düşük özgüven, bedeninden utanma ya da kendini küçük görme gibi psikolojik sebeplerle cinsel hayatı da olumsuz etkileyen obezite hayatınızdan ayrıldığında, mide küçültme ameliyatından sonra cinsel ilişkilerinizde kendinizi çok daha farklı hissetmeniz mümkün oluyor.

3 Obezite yalnızca hareketlerinizi değil, hormonal etkileri ile cinsel hayatınızın her alanında kendini gösteriyor. Hormonları baskılaması nedeniyle isteksizlik, iktidarsızlık gibi sorunlara yol açabilen obezite cinsel hayatınızda büyük eksiklere yol açabiliyor.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Cinsellik

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Cinsellik

4 Mide küçültme ameliyatı sonrası cinsellik birçok hastanın doktoruna danışmakta en çok çekindiği konu oluyor. Oysa oldukça doğal ve önemli olan bu konuda hakkında mutlaka detaylı bilgi almak ve doktorunuzla bu konuda merak ettiğiniz her şeyi öğrenerek bilinçlenmeniz gerekiyor.

5 Cinsel hayata geri dönüş için genellikle bir ay sonrasında ve kademeli olarak bir geçiş süreci uygun görülüyor.

6 Tamamen kişiden kişiye değişen mide küçültme sonrası cinsellik için başlangıç tarihi konusunda ancak bir genelleme yapılabiliyor. Bu tarih doktorunuzun tavsiyeleri kadar aslında sizin tarafınızdan da belirleniyor.

7 Bazı kişiler tüp mide ameliyatı sonrası yalnızca birkaç günde iyileşme gösterirken, daha büyük vakalarda yaşanan değişim ve kişinin yaş, kilo, diğer hastalıkları gibi etmenler dolayısıyla geç dönem iyileşmeleri görülebiliyor. Yani iyileşme süreniz aslında cinselliğe geri dönüş sürenizi belirliyor ve bu konuda hastaları farklı süreçler bekliyor.

8 Cinsel eylemleriniz sırasında yara yerinde ya da karın çevrenizde bir ağrı ya da acı hissetmeniz cinselliğe hazır olmadığınızın işareti olabiliyor.

9 Büyük kaygılara kapılmanın yersiz olduğu mide küçültme ameliyatının cinsel hayata tesiri oldukça düşük olurken, yaralarında belli bir iyileşme görülen birçok kişi sorunsuz şekilde cinsel hayatına kısa sürede devam edebiliyor.

Tüp Mide Sonrası Cinsel Yaşamda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg