• 269.213
Anasayfa
Beslenme Pastörize Süt ve Uzun Ömürlü Süt (Uht) Ne Demektir?

Pastörize Süt ve Uzun Ömürlü Süt (Uht) Ne Demektir?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Süt seven insanların aklında süt ile ilgili bazı karışıklıklar bulunmaktadır. Bir kişi markete gittiği zaman çeşit çeşit sütler ile karşılaşmaktadır. En çok karşılaşılan sorun ise pastörize ve uzun ömürlü sütlerdir. Aralarında ne fark olduğu bilinmemektedir.

Uzun Ömürlü Süt Nedir?

Uzun ömürlü süt belli bir ısıya getirilip soğutulmaktadır. Bu ısıtma işlemi el değmeden özel makineler yardımı ile yapılmaktadır. Bu işlemin nedeni sütün içinde bulunan bakterilerin insan vücuduna geçmemesini sağlamaktır. Yani zararlı kısımlarından hemen ayrılmaktadır. Isıtma yöntemi ile bakteriler yok olmaktadır. Çünkü sütün elde edilme aşamasında o hayvanlardan bakteri geçmesi de çok büyük ihtimal olmaktadır. Bu yüzden insanların sağlığı için bu yöntem uygulanmaktadır.

Pastörize Süt Nedir?

Pastörize sütte gerekli ısıl işleme girmektedir. Tabi bu ısıl işlem saniyeler içerisinde yapılmaktadır. Daha sonra pastörize süt soğuk koşulları çok sevmektedir. Bu yüzde kesinlikle satın alındığı zaman soğuk ortamlarda bulundurulmalıdır.

Pastörize Ve Uzun Ömürlü Süt Arasındaki Farklar

Pastörize Ve Uzun Ömürlü Süt Arasındaki Farklar

İkisi de pakete girmektedir. İkisinde bakteriler yok olmaktadır. Fakat pastörize süt sıcak yerde tutulursa etkisini kaybeder ve bozulur. Uzun ömürlü süt adında olduğu gibi 1 yıl dayanmaktadır. Yani normal ortamda tutulabilir. Bu yüzden pastörize süt aldığınızda hemen tüketmelisiniz. Pastörize süt günlük olarak tüketilmektedir. Fazla dayanmamaktadır. Arasındaki fark bunlardır.

  • İnsanlar bu durumları göz önüne alarak süt satın almadan önce düşünmelidir. Yani kimi insan markete girdiği zaman çok sayı da süt almaktadır. Bu nedenden dolayı bu kişilerin uzun ömürlü süt almaları daha iyidir. Çünkü kısa zamanda tüketilemeyeceği için uzun ömürlü sütler daha iyi bir alternatiftir.
  • İki tür sütte çok faydalıdır. Önemli olan tarihlerine dikkat edilmelidir. Son kullanma tarihi ve ambalaj açıldığında tüketme sürelerine uyulmalıdır. Bu şekilde sütten daha çok fayda sağlanabilir. Süt herkesin evinde bulunmaktadır. Hiç kimse sütten vazgeçmemektedir.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg