• 94.589
Anasayfa
Beslenme Ton Balığı Faydaları Nelerdir? Konserve Ton Balığı Zararlı mıdır?

Ton Balığı Faydaları Nelerdir? Konserve Ton Balığı Zararlı mıdır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Ton Balığı Faydaları Neler, Nasıl Yenir, Besin Değeri Nedir?

Ton balığının faydaları neler? Ton balığı ne kadar tüketilmeli? Konserve ton balığı ne kadar tüketilmeli? Ton balığı saça faydaları nelerdir? Ton balığının faydaları fitness için etkili midir? Sen de kendine bir iyilik yapmak için mucize besin ton balığının faydaları hakkında şimdi bilmen gerekenleri bizimle öğrenebilirsin.

Ton Balığı Besin Değeri Nedir?

Ton Balığı Besin Değeri

Ton Balığı Besin Değeri

Oldukça kaliteli bir protein deposu olan ton balığının pek çok farklı türü olabilen bir balık olduğunu biliyoruz. Vücut için oldukça önemli bileşenler olan selenyum,  potasyum, B vitamini kompleksleri, magnezyum ve elbette omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir. Düzenli şekilde öğünlerinde balığa yer vermek kalp damar hastalıkları ve kanser başta olmak üzere pek çok hastalıktan seni koruyor. Ton balığı kalori değeri ise şüphesiz bir diğer önemli konu. Diyetinde yer vermeden önce bu balığın yağı süzülmüş halinin 100 gramının 128 kalori olduğunu bilmende fayda var.

Senin için ton balığının süzülmüş halinin 100 gramında yer alan bileşenleri listeledik. Böylece vücuduna giren besinleri daha iyi tanıyabilir ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirsin. 100 gram ton balığının içerisinde günlük;

  • B12 vitaminin ihtiyacının % 10’unu,
  • Magnezyum ihtiyacının % 6’sını,
  • Protein ihtiyacının üçte birini,
  • B3 vitamini ihtiyacının % 15’ini,
  • B6 vitamini ihtiyacının % 7’sini,
  • Omega 3 ihtiyacının % 9’unu,
  • Demir ihtiyacının % 3’ünü

karşılamaktadır.

100 gramında 22.5 gram protein bulunduran mucize besin, günlük ihtiyacımızın bu miktarıyla 3’te 1’ini karşılayacak güçlü bir protein kaynağıdır. Bunun yanı sıra pek çok aminoasit bulundurmasıyla da zihinsel fonksiyonları ve sinir sistemini korumaktadır. Ayrıca hormon dengesini de aminoasitlerle korumaya yardımcı olmaktadır.

100 gramında 0.15 gram omega-3 asitleri ve farklı yağ asitleri barındıran balığımız bu sayede kalp sağlığını ve damar yapısını etkili şekilde korumaktadır. Konserve ton balığı tüketenler, saçlarının ve ciltlerinin doğal yoldan beslenmesini sağlar, ayrıca kötü kolesterol ve trigliserit seviyesinde düşüş sağlar.

Ton Balığının Faydaları Nelerdir?

Ton Balığının Faydaları

Ton Balığının Faydaları

İçerisinde bulunan omega 3 asitleri sayesinde tam bir beyin ve zihin dostu diyebileceğimiz balığımız, dolaşımı düzenler ve beynin yeterince kanlanmasını sağlar. Böylece düzenli tüketildiğinde zihni açacaktır.

Faydalı bileşenleri sayesinde doğal antioksidan görevi görür ve bazı kanser türlerinin oluşmadan önüne geçer. Meme ve böbrek kanserlerinin önüne geçmek için haftada 2 defa tüketilmesi yeterli olacaktır.

Kötü kolesterolü düşürme etkisine sahip olan ton balığı yararları sayesinde inflamasyonların da önüne geçiyor. Artrit, gut gibi hastalıkların önüne geçmede etkin bir tedavi yöntemi olan balığın tüketilmesi halinde stres de azalabiliyor.

Tam bir kalp dostu olan ton balığı diyeti sayesinde kalp hastalıklarının belirme riski azalır ve kan basıncı ideal seviyede tutulur. İçerisinde selenyum, magnezyum, çinko gibi mineraller bulundurduğundan serbest radikallerin zararlarından koruyan balık, tam bir bağışıklık sistemi destekçisidir.

Pek çok kronik hastalıktan koruyan ton yani orkinos balığı sodyum ve potasyum desteği sayesinde vücudun sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur. Böylece koruduğu kronik hastalıklardan biri de böbrek yetmezliği olacaktır. Vücudun tuz oranını ayarladığından böbrek çalışmalarını düzenleyen orkinos balığı faydaları sayesinde böbrek sorunu riskini ortadan kaldırabilir.

Yaşın ilerlemesiyle birlikte beliren görme kusurları yine orkinos balığı içerisinde yer alan yağ asitleri ile önlenebilmekte, düzenli olarak yenmesi halinde yaştan kaynaklanan görme bozuklukları tedavi edilebilmektedir.

B vitamini kompleksleri ve omega-3 yağ asitleri sayesinde zihinsel fonksiyonların yanı sıra ruhsal dinginliği de koruyan balığımız, hormon dengesini koruması sayesinde serotonin de ideal seviyede tutulmasını destekler ve adeta bir depresyon ilacı olarak kullanılabilir. Yine Alzheimer gibi zihinsel ve bilişsel işlevlerle ilişkili olan hastalıklar, orkinos balığı faydaları sayesinde önüne geçilebilen hastalıklar halini almaktadır.

Ton Balığı Cilde Faydaları Nelerdir?

Ton Balığı Cilde Faydaları

Ton Balığı Cilde Faydaları

Yoğun mineral içerdiğinden ton balığı cilde faydaları ile de ün kazanan bir besin halini almıştır. Sağlıklı hücre oluşumlarını destekleyen ve kan hücrelerini koruyan orkinos balığının yararları cildin elastik yapısının korunmasına da yardımcı olur.

Yaşlanmayla beliren solgunluk ve cilt lekelerinin önüne geçmede etkin bir yöntem olan balığın düzenli tüketilmesi halinde, minik kırışıklıklarda dahi azalma görülecektir.

Ton Balığı Kilo Verdirir mi?

Ton Balığı Zayıflatır mı?

Ton Balığı Zayıflatır mı?

100 gram olarak satılan balığın süzülmüş hali içerisinde 22.5 gram protein bulunmakta, bu da oldukça yüksek bir oran olarak görülmektedir. Böylece orkinos tüketmenin faydaları arasında yoğun protein alımı da sayılır. Aynı miktarda protein sağlayan et miktarı tüketildiğinde çok daha fazla kalori alınmakta, bu nedenle ton balığının ideal bir diyet besini olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

İçerisinde yer alan yağ asitleri sayesinde faydalı enerji kaynağı bulmanızı sağlayan ton balığı faydaları fitness gibi farklı sporlarla ilgilenenlerin de ilgilerini çeker. Ayrıca düzenli tüketim halinde bu yağ asitleri obezitenin de önüne geçmektedir. Tip 2 diyabetin olumsuzlukları faydalı yağ asitleri sayesinde ortadan kalkmakta, hücrelerin ise insüline duyarlılığı artmaktadır.

Konserve Ton Balığı Zararlı mıdır?

Konserve Ton Balığı Zararlı mı?

Konserve Ton Balığı Zararlı mı?

Her ne kadar balığın faydalarından bahsetmiş olsak da ton balığını konserve şeklinde tüketmek yüksek oranda sodyum almana neden olacaktır. Vücudun sıvı dengesinin kurulabilmesi için sodyumun belli oranlarda alınması gerekir ancak fazlası da zarar verecektir. Sınırı aşarak alınan sodyum, kan basıncını arttırır ve fazla suyu tutarak ödem oluşumuna yol açar. Bu sebeple kalp damar hastalığı olanlar için konserve ton balığı ne kadar tüketilmeli sorusunun yanıtı, tüketmemekten yana olmalıdır. Bilimsel çalışmalara göre konserve şeklinde tüketildiğinde balığın içerisinde cıva da alınmaktadır. Cıva alımı ise görmede ve işitmede kusurlara yol açabilecek kadar ciddi bir sorundur.

Konserve ton balığı nasıl yenir sorusunun yanıtı balığın üretim ortamına ve paketlenme şekline göre de değişir. Zorunluluk halinde konserve şeklinde yemeği tercih ettiğin balığı mutlaka güvenilir ve kaliteli bir markadan alman gerekmektedir.

Ton Balığı Nedir, Nasıl Yenir? – Video

Sen de ton balığı faydaları hakkında tüm sorularını ve görüşlerini yorumlar kısmına eklemeyi ve daha çok ton balığı tüketerek kendine bir iyilik yapmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg