• 1.262.367
Anasayfa
Beslenme Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Beslenme Önerileri!

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Beslenme Önerileri!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Mide küçültme ameliyatı kolay bir ameliyat gibi görünse de, her ameliyatın riskleri ve ameliyat sonrasında zorlukları vardır. Mide küçültme ameliyatını olduktan sonra önemli kısım hastaya düşmektedir. Hastanın yedikleri, içtikleri sonuç alabilmek adına oldukça önemlidir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

Her zaman denildiği gibi en önemli detay bol su içmektir. Bu ameliyat döneminde vücut vitamin eksikliği, yağ, karbonhidrat eksikliği yaşamaz ancak susuz kalmaması oldukça önemlidir. Az az ama sık olarak gün içerisinde en az 1,5 litre su tüketilmelidir. Mide küçültme ameliyatı olan kişiler idrar renginden vücudun su ihtiyacını takip edebilirler.

Vücutta bulunan yağ oranının artması ile oluşan ve tüm vücudu ilgilendiren, hormonal dengesizlik, psikolojik sıkıntı, hiper tasiyon, şeker hastalığı, kalça ve eklem bozuklukları, polikıstık over ve cinsel sorunlarıda beraberinde getiren bir hastalıktır.

Türkiye için yapılmış istatistikler kadınlarda %41,erkeklerde ise %20.5 oranında obeziteye işaret etmektedir. 2008 yılında tüm dünyada yarım milyardan fazla obez birey olduğu bilinmekteydi.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

Önceleri daha çok refah düzeyi yüksek toplumlarda görülen obezitede artık durum tersine dönmüştür. Günümüzde kilo problemi yaşayan diyet yaparak kilo veremeyen insanların en sık seçtikleri tercih cerrahi müdahale oluyor .

  • Mide küçültme ameliyatı sonrası yemenizde azalma tokluk hissi olduğu için kilo verimi kolaylaşıyor ve kısa bir süre sonra hem bedenen hem ruhen sağlığınıza kavuşuyorsunuz.
  • Doktor seçimi çok önemlidir. Bütün doktorlarımız bizim için özeldir çünkü onlar bizim ikinci hayatımıza kavuşmamıza neden oluyor ve hayatımızı kurtarıyorlar.

 Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler

  • Mide küçültme ameliyatı sonrasında doktorunuz bir takım ilaçlar vermiş ise ve yutmayı zorlaştıracak büyüklükte ise ezilerek içilmesi tercih edilmelidir.
  • Su içmek yine sağlık açısından önemli detaylar arasındadır.
  • Tüketeceğiniz yemeklerin yine küçük lokmalar, yutulması kolay şekilde hazırlanmış olmalıdır.
  • Tüketeceğiniz sıvılar çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Kesinlikle gazlı içecekler, patlamış mısır, cipslerden uzak durulmalıdır.

Obezite Ameliyatları Sonrası Neler Yenmelidir?

Obezite Ameliyatları Sonrası Neler Yenmelidir?

Mide küçültme ameliyatı sonrasında yenileceklere özen gösterilmesi gerekmektedir. Sabah ve akşam yemeklerinde çorba çeşitleri tercih edilmelidir. Ancak çok sıcak tüketilmemelidir.

  • Baharat ve yağ az olmakla beraber kullanılabilir.
  • Yoğurt ve ayran sağlıklı süt ürünleri olarak tüketilebilir gıdalardandır.

İlk 3 gün önemli olmakla beraber, besleyici et ve tavuk ürünlerini didilmiş küçük parçalar olarak çorbalarınıza ekleyebilirsiniz. Vücudunuz güçten düşmemiş olacaktır.

  • Meyveleri püre olarak tüketebilirsiniz. Kalsiyum ve b12 vitaminler ilk ay özellikle alınmalıdır. Uzun süre de gün içerisinde vitamin kullanmıyorsanız, kullanmaya başlamanız gerekecektir.

Mide küçültme ameliyatı sonrası yemek listesi oluşturmanız ve sağlığınıza zararlı olanlardan uzak durmanız önemlidir. Bu listede alkol, çikolata, dondurma kesinlikle olmamalıdır. Mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdiyseniz sağlıksız gıdalardan uzak durmaya karar vermiş olmanız gerekiyor.

Mide küçültme ameliyatları devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Daha rahat edeyim birebir doktorlar ilgilensin diyorsanız özel hastanelerde 6 bin TL ile 30 bin TL aralığında mide küçültme ameliyatları yapılmaktadır.

Artık insanlar kiloya karşı savaş açmış durumdadır. Genellikle sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen kişiler kendilerini spora adamaktadır. Spor yapan insanların yeme şekilleri çok farklıdır. Tamamen sağlıklı besinler vücuda alınmaktadır. Bunun dışına çıkılmamaktadır. Zaten insan bir süre sonra zararlı gıdaları kabul etmemektedir. Bu dönemde alışma süreci çok önemli olmaktadır. Mide küçültme ameliyatı sonrası yemek tarifleri çok önemlidir. Aksi halde ameliyatın bir önemi de kalmamaktadır. Yani ameliyat olup da ertesi gün istenilen kiloya kesinlikle inilmez. Zaten bir hafta da ya da bir günde aşırı kilo kaybı insanın sağlığını da tamamen bozmaktadır.

Yemek Tariflerinde Ne Kadar Kalori Tüketilmeli

Ameliyat sonrası çok sabır gerektiren bir süreç olmaktadır. İnsanlar doktorlarının diyet listesine çok iyi bir şekilde odaklanmalıdır. Ancak bu durumda kilo verilmeye başlanmaktadır. Mide ameliyatı belli kiloya ulaşan insanlar için yapılmaktadır. Yani belli kilonun üstünde değil ise bu kişiye ancak diyet uygulanmaktadır.

Ameliyat sürecinde ve sonrasında kendimizi disiplin etmeliyiz. Bu süreç bizim sabrımızı ölçmektedir. Yemek tariflerinde kesinlikle kalorisi çok yüksek olan gıdalara yer verilmemektedir. Hiç bir şey kesinlikle yasaklanmamaktadır. Bir miktar yenmektedir. Fakat tadımlıktır. Kesinlikle doyumluk olarak düşünülmemelidir.

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp mide ameliyatını her insan farklı yönlere çekmemelidir. Bazı kişiler ameliyata çok güvenmektedir. Yani yenilen içilen hiçbir şeye dikkat edilmemektedir. Çünkü ameliyatın var olduğu bilinmektedir. Ameliyatta sonuçta insanı bir gün içinde zayıflatmamaktadır. Bunun içinde bireylerde mutlaka sabır olmalıdır.

Azim ve sabır ile bir yola çıkılmalıdır. Eğer bunlardan bir tanesi bile yok ise yol da kalmanız olağandır. Hastane seçiminizi de kendiniz yapmalısınız. Ortalama olarak bir fiyat yoktur. Fakat 30,000 TL’ye ameliyat vardır. Ücretsiz olarak ise devlete yönelmeniz size daha iyi destek olacaktır.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Beslenme

Obezite ile savaşılmasına rağmen kilo veremeyenler için önerilen mide küçültme ameliyatı olumlu sonuçları alınmaktadır. Uzman doktorların gerekli ve uygun gördüğü durumlarda yapılan bu ameliyat, öncesi ve sonrası beslenme düzeni gerektiriyor.

Obezite Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Obezite Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Mide küçültme ameliyatı öncesi ve sonrası uzman doktorların kontrolünde beslenmeye dikkat edilmesi önemlidir. Öncesinde obezite olan kişilerin aşırı yemek yemekten kaçınılmak gerekmektedir. Fazla sıvı tüketilmesi ve aşırı yemek tüketilmesi konusunda uzmanlar daha az tüketilmeli diye uyarılarda bulunmaktadır. Ameliyat sonrası beslenme çok daha önemlidir. Bu nedenle ameliyat yaralarının hızlı iyileşmesi ve sağlıklı bir sonuç almak için beslenme son derece önemlidir.

Ameliyat sonrasında ilk 3 gün çok önemlidir. Bu ilk 3 günlük süre içinde bol su tüketmek gerekir. Ameliyat sonrası beslenme vücutta protein ya da vitamin eksikliği yaşatmaz. Ancak vücutta su eksikliği yaşanır bu nedenle az ve sık sık su tüketmek gerekir. Günde 1,5 ya da2 lt su tüketmek gerekir, bunun için 1,5 lt lik şişelerden su içerseniz ne kadar su içtiğinizi takip edebilirsiniz. Az sıvı tüketilmesini anlamanın yolu idrara bakarak anlaşılır. Koyu idrar rengi alının sıvının yetersiz olduğu anlamına geldiğini unutmamalıyız.

İlk kahvaltı bol sıvı yiyecekler ile yapılmalıdır. Çay şekerli olabilir,yumuşak beyaz peynir, taze sıkılmış meyve suyu içebilirsiniz. Domates yenecekse rendelenmiş ve kabukları alınmış olmalıdır. Yumurta kaynatabilir ya da kırabilirsiniz. Öğlen ve akşam yemeklerinde çorba tercih edin ancak sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz. İlk 3 gün bu şekilde geçilir ve sonrasında katı gıdalar doktor kontrolünde tüketilebilir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Beslenme – Video

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrasında Vitamin Tüketimi – Video

Mide küçültme ameliyatı olduysanız bizlerle beslenme düzeninizi paylaşabilirsiniz. Tüp mide ameliyatı sonrası beslenme süreciniz nasıl oldu? Neler tükettiğiniz, nelerden uzak durdunuz?

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg