• 1.180.476
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Şansa Bırakmadıkça Hiç Bir Şey İmkansız Değildir!

Şansa Bırakmadıkça Hiç Bir Şey İmkansız Değildir!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

İşte benim hikayem kendimi doğduğumdan itibaren obezite savaşçısı gibi görürüm neden mi? Bedenimden 80 kilo ruhumdan bana ait olmayan tonlarca ağırlığı kaybettim işte benim mucize değişimim benim hikayeme hoşgeldin arkadaşım..

Nasıl Kilo Verdi?

Şimdiye kadar bir çok zayıflama hikayesi okumuşsun bir çok zafere şahit olmuş okuduğun hikayede kimi zaman gülmüş kimi zaman ağlamış ama en önemlisi o hikayeyi yaşayan ve kaleme alan kişinin yerine kendini koymuşsundur. Birimizin zayıflama, başarı hikayesi bir diğerimizin kilolarına çözüm üretebilir. Kimse kimsenin zayıflama başarısını hafife almasın. Eğer gerçekten zayıflamak istiyorsak bizimle aynı kaderi paylaşan insanların başarıları tecrübeleri bizlere yol gösterir unutmayalım ki herkesin bir öyküsü ve öyküsünün de bir kahramanı var şimdi bu yazıyı okuyan arkadaşım bu öykünün kahramanı sensin ben başardım sende başaracaksın.

Artık hayallerini ertelemeyeceksin atılan bir adım çok şeyi değiştirir sen cesaretle o adımı at yanında elinden tutan obezite savaşını 35 yıl sonra kazanan bir dostun olacak ben bu yola inanarak çıktım ve başardım. Sanada inanıyorum,başaracaksın kaybedecek zamanımız yok her yeni gün yeni bir güneş doğuyor ve bugün güneş senin için doğdu bugünden sonra her şey değişecek beraber başaracağız. Mutlu, huzurlu, sağlıklı ve normal kiloda kişiler olacağız. Haydi başlayalım o zaman..

Tüm normal bebekler 3-3,500 kg doğarken ben 4,500 kilo gözlerimi açmışım hayata annem nazar değmesin diye soranlara henüz 2 aylıkken 6-7 kilo olan bana 8 aylık dermiş. Babam beni kucağında taşıyamadığı için ilk kucakta sokağa çıkıp gezme maceramız bana son model bir bebek arabası almayla son bulmuş. Bundan sonrada ilkokula kadar hatırladığım maceram yok annemin söylediği çok tombiştin gelip geçen seni sever bende nazar değmesin diye hep yaşını büyük söylerdim derdi ve bunları da o zamana ait resimlerle dinlerim hep,3 yaşına kadar anne sütü emmişim ve çok kilo almışım. Ben kilo aldıkça annem zayıflamış 4 yaşına doğru annem zafiyet geçirmeden beni sütten kesmişler..

Evet hatırladığım yıllara geldik ilkokula başladığım yıllar ilk farkındalığım, bu çocuklar niye bu kadar küçük yoksa ben mi büyüğüm onlardan? Sıra olurken her sabah andımızı en arka sıradan mı okuyacağım bende en önde bayrağın hemen karşısında olmak istiyorum,merdivenlerden koşarken arkadaşlarımdan geri kalmak istemiyorum. Neden bu kadar çok terliyorum giydiğim önlük beni sıkıyor hele o beyaz yaka yok mu boynumu kesiyor? Artık arkadaşlarım benle alay etmeye başladılar ilk defa duydum o sözü büyük sınıflardan bir çocuk bahçede söyledi o günü o anı hiç unutmam o günden sonra o cümleyi çok sık duyacağımı nereden bilebilirdim ‘Şişko Patates Yarım Kilo Domates‘…

Beslenme saatinde herkes bana bakıp gülüyor ne zaman elime bir yiyecek alsam kahkahalar alaylar az ye patlayacaksın çok acımasız bu çocuklar çok okumayı söktük bende kırmızı kurdelemi aldım bir üst sınıfa geçtim aynı şeyler devam etti aynı alaylar aynı sözler kendimi derslerime verdim okul birincisi oldum en hızlı ben okuyordum okulda tören yapıldı bana hediyeler verildi..

Sizden hızlı koşamıyorum diye benimle yakalamaca, saklambaç oynamıyorsunuz ama bende hepinizden hızlı okuyorum sınıfta en güzel şiirleri en güzel okuma parçalarını hikayelerini ben okuyorum her bayramda törende ben mutlaka şiir hikaye okuyorum ve 23 nisanlar ilkokulda hatırladığım yaklaştıkça gerildiğim zamanlardan biri öğretmenimiz hep bir karoografi hazırlıyor. Ona uygun kıyafetler ama bana hiçbiri olmuyor özel diktiriyoruz 4. sınıfta kül kedisini oynayacakmışız öğretmenimiz rol paylaşımı yapıyor bütün kızlar kül kedisi olmak istiyor çünkü baloda kül kedisi prenses elbisesi giyecek bende kül kedisi olmak istiyorum, tamam külkedisi belki olamam fazla şişmanım ama kardeşlerinden biri olabilirim onlarda kat kat balo elbisesi giyecek lütfennnn Allah’ım bende o güzel elbiseden giyebileyim ama öğretmenimiz beni seçmedi herkesin birer eşi olacak ve herkes baloda bir erkek arkadaşı ile dans edecek ama bende prensi çok beğeniyordum.

Öğretmenim çiğdem sen kül kedisinin üvey annesi olacaksın dedi elbise olarak da düz fazla abartı olmayan bir elbise giyeceksin anneme söyledim ne alsak sana kızım dedi dedim hani tüylü kat kat renkli beyaz pembe renk tuvaletler var ya öyle olmayacakmış annem üzüldüğümü anladı dolabını açtı sevdiği bir siyah gece elbisesi vardı onun boyunu kısalttı bedeni oldu bana bak bu güzel oldu hem çok zayıf gösterdi seni dedi gösteri günü herkes kat kat elbiseler giyerken ben annemin üzerime uyarladığı elbiseyi giyerek kaderimi yaşamaya başlamıştım bile bundan sonra istediğim değil üzerime olan elbiseleri anne modeli kıyafetleri giyeceğimin işareti idi aslında o gün hayal kırıklıkları ve zayıflama girişimleri ile geçen ortaokul yıllarımdan hafızama kazınanlar..

Okulda sağlık taraması yapılırken orta 2’nci sınıfta tüm sınıfın önünde tartıya çıkıp 63 kilo gelen ben günlerce tüm sınıfın alaylarına konu olmuştum. Herkesin hoşlandığı bir kişi varken beni kim beğenir ki düşüncesi ile hep kanki olunan ben var anılarımda.. Birde kantinden ne zaman yemek alsam hep kuytu bir köşe arardım o patavatsız arkadaşlarımın alaylarından korunmak için lise yıllarım çok inişli çıkışlı geçti ilkokul ortaokulda çok başarılı olan ben teşekkürname, taktirname alan ben kendimi haylazlığa vurdum İstanbul’un en güzel liselerinden birine yazdırmıştı ailem beni ama derslerle aram iyi değildi çünkü hayatta hep kaybediyordum farklıydım ve farklı olmak istemiyordum. Arkadaşlarım arasında çalışkan olunca inek muamesi görüyordum arkadaşlarım beni yine aralarına almıyordu bu sefer tam tersini yaptım. Yaramazlık ve haylazlıkla öğretmenlerin bıktığı arkadaşlarımın sevdiği biri olmuştum bu arada lise önemliydi avukat olmayı çok istiyordum ama derslerim kötüydü sınıfta kalmamda cabası oldu sınıfta kaldığım sene bilgisayar ve ingilizce kursuna gittim, ertesi yıl tekrar okula devam ettim bu sefer derslerime önem veriyordum.

Arkadaş çevremde de seviliyordum ama ruhen hep eksiktim istediğim kıyafetleri giyememek narin çıtı pıtı kız olmamak içimde hep yaraydı bu duygularla lise yılları da geçti ve üniversite yılları etrafımda demir bir ağ var ne kadar çok katı oldum hayata karşı mutlu muyum hayır ve çalışma hayatı para kazandıkça yeni zayıflama metotları denendi. Spor salonlarına yazıldım, her hafta değişik bir diyete başladım yoyo etkisi yapan diyetler 5 kilo ver 10 kilo al diyetler İsveç diyetleri meşhur Sibel Can diyetleri kullanılan ilaçlar lida lar xcenicallar reductiller para kazanıyor kazandığım parayı zayıflama uğruna harcıyor ve hep başarısız oluyordum.

Yazlardan nefret ediyordum giyecek kıyafet bulamaktan çok canım yanıyordu kol altı, bacak pişikleri birer işkence idi hele deniz sezonu bir kabustu babam her sene tatile götürürdü bizi ben sahilde insanların bakışlarından denize balina girdi laflarından sıkılmıştım artık.. Hiç bisiklete binmedim, hiç doyasıya parkta oynamadım, hiç doyasıya denize girip güneşlenemedim, hiç sokakta özgürce bir şey yiyemedim, top oynayamadım, beden derslerinden kaçtım, hiç çocuk olmadım hatta hiç bebek olmadım hiç genç kız olmadım.. Her şeyi şişman yaşamak zorunda kaldım aslında şişmanlık bir özür bir ayıp değildi ama çevremde hep lanse ettiler. Bana sen şişmansın farklısın sen mağazaya girip elbise soramazsın sen hoşlandığın birine bakamazsın aşık olamazsın ellerinden gelse senin yaşamaya hakkın yok diyecekler .

Bazen bir yabancı Beklemediğin anda girer hayatına… “Bir” olursunuz… O kadar gerçek ve o kadar hayaldir ki, isimlendiremezsiniz… Gelelim şişman hayatımın en güzel yerine şişmanlık bana çok güzel bir eş kazandırdı zayıflama için mücadele ettiğim bir dönemde çok mutsuz olduğum bir dönemde eşim ile tanıştım herbalıfe distribütörü idi kendisi, ben ondan ürün almıştım yine zayıf olmak hayalleri ile bir maceraya daha atılmıştım bu macera beni başka bir dünyaya taşıyacaktı diğer yarım dediğim bana ismimle hitap ettiği zamanda şaşırdığım aşkım bundan sonraki yolculuğumda benimle beraber olacaktı. Korkarak tuttuğu elimi sımsıkı kavrayan ve beni tekrar yukarı çıkaran aşkım onun tavsiyesi ile herbalife kullandım 95 kilolardaydım. 20 kg kadar kilo verdim ama bırakınca tekrar kiloları fazlasıyla aldım. Bu dönemde sağlık sorunlarım başladı.

Yüksek tansiyonum hiç düşmüyordu 22-23 tansiyonla haftanın 2,3 günü en yakın hastanenin acil servisinde gözümü açıyordum, yüz felci geçirdim artık öyle sık hastalanıyordum ki neredeyse her gece hastanedeydim. Ailem çok üzülüyordu 24 yaşında ve devamlı hastaydım, haftalarca üniversite hastanesinde yattım ve sonunda teşhis kondu. Yüksek tansiyon hastsı.. Her gün düzenli tansiyon ilacı kullanacak ani yükselmelerde dilaltı ilaç hemen alınacak dil altında patlayıp 3-5 dakikada beni hayata bağlayan ilaçlarla beraber hayatıma giren aşkımla nişanlandım, zayıflama uğruna tanıştık ve ben yine zayıflayamadım onun hayatıma girişi beni çok fazla olumlu etkiledi.

O kadar yorulmuştum ki nefesinin sınırlarını zorlayarak yapılan bir dalışın ardından derin bir nefes almak gibi, çoktan seçmeli bir sınavda cevap kağıdının doğrularla işaretli olarak bana sunulması gibi, her sabah dinlediğim müziği gülümseyerek tekrar dinlemek gibi, içimdeki kalabalığa kulaklarımı tıkayıp kuşların sesini duymak gibi… Sanki mutlu olmak gibi “Aşkımla olmak, mutlu olmayı öğrenmek gibi… Bu arada aşkımla beraber çalışıyorduk 6 ay sonra düğünümüz vardı ve ben günlüğüme yazdığım hayallerimden olan 3. Sıradaki hayalime kavuşacaktım evet 3. Sırada o hayalin ilk sırasını zayıflayıp 60 kg olmak istiyorum cümlesi alıyor ikinci sırası üniversite eğitimi ve iyi bir meslek 3.sırada hayatımın aşkı ile evlenip çocuk sahibi olmak.

İlk hayalim dışında ikinci hayalim gerçek olmuştu üniversite eğitimi almış aşık olmuş hayatımın insanı ile evlenmek için gün sayıyordum ama 60 kilo olarak değil 90 kilolarda gelinlik giyecektim gelinliğimi öyle dergilerden falan seçmedim. Gelin ince kuğu gibi olurdu ama ben zayıflıyamıyordum düğüne 2 hafta kala gelinliğime terzinin belirlediği bir modelle üzerime giydim terzi bana komple vücudu saran nefes aldırmayan korse aldırmıştı aama olmadı. Rüyalarımdaki gibi değil ama olsun aşık olduğum adam yanımdaydı milenyum yılının ilk ayı evlendik 30/01/2000 artık hayattın getirdiklerini iki kişi karşılayacaktık eşim benim aksime zayıf uzun boylu biriydi, ben yanında çok kilolu duruyordum o bunu hiç sorun yapmadı ama ben evlendikten sonra daha bir takıntılı oldum daha fazla kilo verme çabasına giriştim.

Çünkü çok sevdiğim aşık olduğum biri vardı ve onun yanında güzel olmak istiyordum denediğim her yöntem daha fazla kilo olarak bana geri dönüyordu. Üzerine birde ilk oğlum Umut’a hamile kaldım işte ozaman her şey kötüleşti tansiyonum çok yükseliyor, aşırı kilo alıyor ve pisikolojik olarak da sıkıntılar yaşıyordum. Yanımda elimi tutan eşim olmasına rağmen çok zor dönem geçirdim şişman hamilelik gerçekten çok zordu ve milenyumun son ayı oğlumu kucağıma aldım bundan sonra obezite ile savaşan hayatıma birde oğlum girmişti. Eş anne olmuştum ama yine çok şişmandım.

Teselliyi, alkol şişelerinde arayan bir alkolik hesabı, yiyeceklerle acıları unutmaya çalışmak.işte doğru cümle artık öylesine bir çıkmaza girmiştim ki hayatım hep yemek yiyerek kilo alarak sonra o kiloları vermeye çalışarak geçiyordu. Karanlıkta bir odada, siyah perdelerin ardında, tek başına… Öcülerden korkan bir çocuk misali kendinden korkan, ümitsizlikten çaresizlikten yaptığı denediği her şeyi eline yüzüne bulaştıran bir ben vardım.

Ve hayatımı değiştiren yaz 2009 yazı bir internet haberi ile obezite cerrahisinin varlığı ile tanıştım evet evet buldum sonunda kesin olarak başaracaktım, bir kaç ay yabancı siteleri takip edip oradaki kişilerle konuştum. Sonrası Türkiye’de bu ameliyatı yapan doktorları araştırdım bir elin 5 parmağını geçmeyen sayı ile karşı karşıyaydım İstanbul’da olan ve çok ünlü olan 1-2 doktor ile görüştüm, fiyatları çok yüksekti ama yılmadım araştırmaya devam ettim ve hayatıma sihirli bir değnek ile dokunan doktorumu Denizli’de buldum Pamukkale üniversitesinde doçentti o zaman..

Şuan İstanbul’da Prof. oldu telefonda ilk konuşmamızda içimi o güven kapladı bana ilk sorusu sigara içiyor musun diye sordu evet günde 2 paket ve 23 yıldır dedim. O zaman olmaz bu ameliyatı yapmam deyip telefonu kapattı tekrar aradım hiç bırakma girişiminde bulunmadım ama bırakırım dedim hatta ne zaman bırakayım dedim hemen şimdi telefonu kapatınca dedi ve yurt dışına gideceğini 10 gün sonra yılbaşı günü ameliyat gününün boş olduğunu o gün ameliyat olmazsam sonrası 2 ay daha dolu olduğunu söyledi. Tamam dedim benim doğum günüm yeni yıl olsun ben geliyorum dedim ve telefonu kapattım 21 aralık günüydü o gün son paket sigaramı içip o zehire veda ettim.

Sonrası birçok tahliller ve ameliyat öncesi 4 gün kala yola çıkış annem sana Hakkı’mı helal etmem zayıflama uğruna sağlam mideni kestireceksin diye ardımda gözyaşı döküyordu bir yanda 2 evladım biri henüz 3 diğeri 10 yaşında ama hiç bir şey kararımdan vazgeçirmedi beni.. Eşimle beraber kendi aracımızla yola çıktık bir gün öncesi tüm evimi temizledim banyo lavabolarını Allah’ım tekrar bunları ovmayı nasip et bana diye gözyaşlarına boğuldum 2 meleğimi seyrettim ve hastahaneye gittim orada da kontrollerden geçtim Endoskopi yapıldı ve büyük gün 31 aralık günü güle oynaya ameliyata girdim..

Gözümü yoğun bakımda açtım burnumda ağzımda hortum karnımı yokladım doktoruma haber verdiler sonrası onun güven dolu gözlerini gördüm ve 1-2 saat sonra kalkıp yürüdüm doktorum gitmişti ve odama gitmek istedim. O zamanlar 2 gün yığın bakımda tütüyorlardı.. İyiyim ben yeni yıla eşimle beraber olmak istiyorum deyince asistan doktor bu isteğimi doktoruma söyledi, kendisi yoğunluk bakım odasında 2 tur yürürsem gece inebileceğimi söyledi ben o istekle tam 4 tur attım hatta doktor bana bu gece sen eğlenmeye bile gidersin dedi ve 1-2 saat sonra odama indirdiler. Eşim çok şaşırdı o gece benim yeniden doğuşum oldu 2010 yılı yılbaşı günü yeni bir hayata adım attım, sonrası çok dikkatli titiz bir takiple 2 yılda ideal kiloma indim 2014 yılında estetik ameliyatlara başladım ve kilomu koruyorum..

Şuan 55 kiloyum sigara hiç içmedim ve asla içmem asitli hiçbir şey tüketmedim düzenli, dengeli beslenme alışkanlığı kazandım sağlıklı besinler tüketip her fırsatta spor yapıyorum ve ikinci hayatımda bana sunulan bu ameliyatı en iyi şekilde araç olarak kullanıyorum ve tek dileğim dünya üzerinde tek bir obez kalmasın herkes sağlıklı kilosunda olsun sevgiler..

Tüp mide ameliyatı nasıl gerçekleşir? Mide küçültme ameliyatı olduysanız ya da olmak istiyorsanız bizlerle şikayet ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg