• 718.004
Anasayfa
Beslenme Goji Berry Üzümü Faydaları Nedir? Zayıflamada Nasıl Kullanılır?

Goji Berry Üzümü Faydaları Nedir? Zayıflamada Nasıl Kullanılır?

       0   ŞEYDANUR POLAT      ŞEYDANUR POLAT

Mucize bitki goji berry’in faydaları nelerdir? Goji berry zayıflatır mı? Goji beryy yetiştirilmesi nasıl olur?  Gibi bir çok kafanıza takılan sorularınıza cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yazının tamamın da goji berry ile ilgili her bilgiye sahip olabilirsiniz.

Goji Berry Nedir?

Goji Berry Nedir ?

Goji berry nedir? Himalaya Bölgelerinde büyüyen doğal bitkidir. Adı duyuldukça farklı bölgelerde de üretilme işlemleri başlatılmıştır. Tibet , Moğolistan, Çin gibi ülkelerde bulunmaktadır. Goji berry ürününün tohumu küçüktür. Bu ürünün uzunluğu iki metre ve üç metre arasında değişmektedir. İnce odun, sert çalıya benzer bir görünüme sahiptir. Sağlam bir üründür. Goji berry başka ülkelerde kurt üzüm olarakta bilinmektedir.

Goji üzümü aşırı bakım isteğen bir bitki değildir. Güneşle arası pek yoktur. Yarı güneş alan yarı almayan kapalı alanlarda büyümeyi sever. Yere sağlam tuttuğunda ortamda ki yerine ve hava şartlarına uyum sağlar.
2 yılı aşan bir süre sonra meyve verir. Bu ürün beş yıl sonunda olgunluk evresine girer. Kurt üzümü büyütüldüğü bölgelerde sağlık adına bir çok alanda kullanılıyor. Üretimi olan ülkelerde yapılan araştırmalar sonun da insan ömrünü daha uzun olduğu tespit edilmiştir. Bahçede sert toprağa dikilen goji berryler vardır. Köpük içine dikilen gojiler vardır, bir köpükte 100-150 civarı yetişebilir. Ve köpük şeklinde türkiyenin her bölgesine gönderilebilinir. Fidanlar asla bozulmaz, köpüğe ekilen goji berrynin en büyük faydası ise fidanların kontrolu rahatlıkla olabiliyor.

Çok büyük fidanlar olmaması gerekir. 30-40 cm yüksekliğinde olması gerekir. Sera ortamında köpük içinde yetiştirilen gojiler sağlıklı olur. Çiftçinin büyütülebilmesi, nakliye edebilmesi zor değildir. Bir sezon boyunca köpük içerisinde muhafaza edilebilinir, zarar görmez. Kasım ve ekim ayında yaprak dökümü gerçekleşir. Kiprit çöpü kalınlıpında olması idealdir.

Goji Berry Faydaları Nelerdir?

  • Yağ yakımını hızlandırır.
  • Fazla C vitamini içerir.
  • Sindirimi kolaylaştırır ve rahatlatır.
  • Doğurganlık özelliğini çoğaltır.
  • İnsülin direncini kırmaya yardımcıdır.
  • Görme sorunlarını azaltır.
  • Enerjik olmanızı sağlar.
  • Yaşlanmayı yavaşlatır.
  • Deprosyon, stres gibi psikolojik sıkıntıları azaltmaya destek olur.
  • DNA ya zarar vermez.
  • Havuçdan daha fazla beta karoten sunar.
  • İçerisin de zeaxanthin vardır.
  • Göz organı olan retinasına çok sağlıklıdır.
  • Ülkeler arası antitoksidan içeren bitkilerden en önemlisidir.
  • Fiziksel kuvvet ve güç artırıcı.
  • Bilim adamları tarafından keşfedilmiş 18-19 kadar amino asit içerdiği bilimektedir.
  • 21’ e yakın farklı minarel kaynağıdır.
  • Goji berry de germanyum gibi mucizevi bir mineral vardır. Kansere yakalanmama direncini artırır.
  • Kan akışına iyi gelen olumlu bir özelliği vardır.

Goji Berry Faydaları Nelerdir ?

Goji Berry Zararları Nedir?

Goji meyvesi saymakla bitmeyen olumlu faydaları var iken, aşırı tüketilmesi halinde olumsuz, tüketicilerin hoşuna gitmeyecek yan etkileri de mevcuttur. Her şeyin fazlası zarrardır. Bu durum goji berryde de geçerlidir.

  • Çok tüketilirse Goji meyvesi, vücudun kan basınç seviyesini bozar ve yüksek tansiyona sebep olur.
  • Vücudun polene alerjisi varsa tıkanıklık, kaşıntı, hırlama, sürekli hapşuruk hali ve gözde sulanma olabilir.
  • Goji berry gece tüketilmesi halinde uykusuzluk yapar, gündüz tüketilmesi önerilir.
  • Fazla tüketilir ise aşırı enerji verir, vücuda zararlı olur.
  • Yaşlıların tüketmemesi gerekir. Çünkü hemofili gibi sağlık sorunları meydana getirir.
  • Fazla tüketilen goji berry yan etkisi olarak, baş dönmesi,halisilasyon, bulanıklık gibi olumsuz problemlere neden olur.
  • İçerisinde selenyum bulunduran goji çileği hamile bayanlarda fetus büyümesine neden olabilir.
  • Fazla goji berry yenmesi sindirim sisteminde, kusma, öğürme, bulantı, hazmedememe gibi olumsuz problemlere yol açar.
  • Eğer kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız goji meyveden tüketmeyin. Kanın pıhtılaşmasına engel olan bir zararı bulunmaktadır.
Oolong Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?

Goji Berry Zararları Nedir ?

Goji Berry Nasıl Kullanılır?

Goji berry çilek ailesinden olan bir meyve çeşididir. Taze goji meyvesi tatlı ve sulu olur. Genelde kurutulmuş hali kullanılır hale gelmiştir. Küçük paketler içerisinde aktar ve markette satıtılır. Goji berry içerisinde antitoksidan bulunduran bir meyvedir. İnsan vücudun da tok tutma ve ödem atma özelliğine sahiptir. Diyetlerde kullanılabilinir. Bir yemek kaşığı kadar meyve tükettiğimiz zaman bir porsyon meyve tüketmiş oluruz. Tadı çok lezzetlidir. Çoğu insanın damak zevkine hitap edebilecek tarzdadır. Severek tüketebileceğini tatlı ve kuru güzel bir meyvedir. Son yılların gözde meyvesi, vitamin deposu ve şifa verici olan goji berry, kurt meyvesi de diyebiliriz.

İçeisinde bulanan lif yüzünden gün içersinda 30 gr fazlası ishal edebilir. İçerik olarak yaban mersini ile aynıdır. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerle kullanılması diyetisyenler tarafından önerilmektedir. İç pilav tarifinde üzüm yerine kullanılabilinir. Yurt dışında tavuk yanın da kullanırlar genel olarak. Salata üzerine serpilebilinir. Blender dan geçirilerek kokao tızuyla tüketilerek tatlı krizlerine engel olunabilinir.

Goji Berry Nasıl Kullanılır ?

Goji Berry Zayıflama İçin Nasıl Kullanılır?

Goji berry zayıflatır mı? zayıflama destek olan, önemli bir bitkidir. Bire bir ben goji çileği yedim zayıfladım gibi bir şey söz konusu olamaz. Goji berry ülkemizde de yetiştirilmeye başlamış bulunmaktadır. Çok mayhoş bir tadı vardır. Ekşi veya tatlı değildir. Yerli üretim goji meyvesini artık aktarlarda bulmak zor değildir. Güzel bir bitkidir. En büyük özelliği ise bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve çok enerji verir. Zayıflamak için spor alanında enerji ihtiyacınızı karşılar. Böğürtlen, ahududu gibi çilekgillerden olan bir meyvedir.

Kurt üzümü, mutluluk veren meyve olarakda bilinmektedir. Sadece goji berry kullanarak zayıflamak imkansızdır. Fakat tokluk hissi verdiği için diyetleriniz de kullanabilirsiniz. Mercan kırmızısı rengi olan goji berry, tek başına kilo vermede yetersiz olsa bile diyet ve spor eşliğinde kullanıldığı zaman zayıflamaya yardımcı olur. Kilo vermenize hizmet eden bir meyvedir. Haşlandıktan sonra yemek içerisine konulabilinir. Kuru meyve olarak günde bir avuç yenmesi idealdir.

Goji Berry Zayıflama İçin Nasıl Kullanılır ?

Goji Berry Çayı Nasıl Yapılır ?

Goji berry çayı nasıl yapılır? Eğer bu sorunun cevabını arıyorsanız doğru tarife geldiniz demektir. Vücut sağlığınızın devamın da yararlı bir meyvedir. Goji berrynin kullanım şekli vardır.

Hazırlanışı;

  • Goji Berry Çayı Nasıl Yapılır ?

    Sabah akşam iki öğün, aç karnına içilmesi idealdir.

  • Bir su bardağı suyu kaynatın.
  • Su içerisinde kireç varsa kırılsın.
  • Bir su bardağı kadar suya 10 adet goji berryi 4-5 dakika kadar kaynatıp, süzlüp önce suyunu içip sonra tanelerini yiyiniz.
  • Sinir sistemine iyi gelen faydası vardır.
  • Kan dolaşım sistiminize fayalı olur.
  • Vücuttaki yağ yakını hızlandırır. Böyleli kilo vermenizi hızlandıran bir etken olur.
  • Akciğer organınızı iyileştirir.
  • Böbrek organınızı olumlu etkiler, mormalleştirir.
  • Ödem sökücü özelliği ile kilo vermeyi artırır.
  • Karaciğeri kuvvetlendirir.

Goji Berry Diyeti

Goji Berry Diyeti

Goji berry’in ne yazık ki tek başına herhangibi bir diyeti yoktur. Sosyal medya da gördüğünüz şok goji diyetlerine itibar etmeyiniz. günümüz 2018 diyetisyenlerinin düşünceleri, hep aynı yöndedir. Goji çok faydalı bir meyvedir. Fakat tek başına kilo verdirmesi çok zordur. Doktor gözetimin de yaptığınız diyet ve spor eşliği ile bereber kullandığınız goji berryler ancak kilo vermenize ozaman yardımcı olur. Yağ yakımını hızlandırarak, ödem atıcı özelliği sayesin de kilo vermeye yardımcı olur. diyetten dolayı zayıflayan sindirim sistemi sağlığını düzene sokup beden güçlenmesine sebep olur. Vücuda verdiği enerji sayesinde sporlarınızı rahat yapmanızı sağlar. Ve son olarak metobolizma hızlandırır yani kilo verimini hızlandırmaya yardımcı olur.

Goji Krem

Goji kremi meyvesi ilk kullanımlar da bile cildinizi yenilemeye yardımcı olur. Bazı satıcılar kurutulmak üzere olan meyvelerin vitaminlerini öldürdüğünü savunuyor, bu yanlış bir düşüncedir. Dalından yeni kopmuş goji çileyin de olan C vitamini deposu portakaldan daha çoktur. Birde bu kremler doğal yapım olduğundan dolayı içerisinde hormonel herhangibi bir katkı maddesi bulunmaz. Kremi düzenli kullanan insanların uzun zaman sonra cildinin pürüssüzleştiğini ve gençleştiğini kendinde fark edecektir. 1000 deneneme de 970’i ilk kullanıma balkadığı süre zarfından itibaren gözle görülür, olumlu özellikleri gözlemlemişlerdir. Hafif kırışıklıkları olanın tamamen geçtiğini iddia edenler var.

Goji Berry Kullananlar Ve Yorumları

Ülkeler arasında ki en büyük antioksin yapısına sahip olan goji berry, vücudunuzda ki yağ kütlelerinin enerjiye çevrilmesiyle bilinen, zayıflamak için bireylerin başvurduğu goji üzümü olarakta bilinen bu bitkinin kullanıcı yorumlarını sizler için bir araya topladık.
Bakalım goji berry kullanıcı yorumları ne yönde;

Goji berry Kullanıcı Yorumu

 

 

Goji berry Kullanıcı Yorumu

Goji Üzümü Nerede Satılır?

Gün geçtikçe ilerleyen, gelişen ülkemizde her sokak, her çarşı ve pazar da aktarlar bulunur hala geldi. Kimyasallar artıkça insanlar aktarlarda doğal ürünleri titizlikle arar hale geldi. Aradığınız goji berry doğal ve yerli üretimini girdiğiniz her aktarda bulmak mümkündür. Goji berry’in diğer isimleri ise goji üzümü, kurt üzümü, mutluluk meyvesi ve goji çileğidir. Goji berry’in tazesini bulursanız, kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Tabi kurutulmuş hali de çok daha fazla kullanılabilecek olanağı  olduğunu unutmamakta fayda var. Goji berry güvenilir market ve internet sitelerinde de bulabilirsiniz.

Goji Berry Nasıl Yetiştirilir?

Goji Berry Nasıl Yetiştirilir?

Bu bitki yüksek rakım bitkisidir. Yayla bitkisi olan goji berry, türkiyenin birçok yerin de yetiştirilebilinir. Faydalı bir bitki olan goji berry, insan sağlığı için çok faydalıdır. Çalı formunda bir bitkidir. 3-5 metreye kadar uzar. Üzerinde meyveleri bulunan goji berry, mayıs ayında çiçek açıp, ekim ayına kadar düzenli ve sürekli meyve verir. Saksı da balkonda bile yetiştirilebilinir. -40 dereceden +40 derece hava sıcaklığına dayanıklıdır. En yüksek rakımdan, en düşük rakıma kadar he bölgede yetiştirebilinir. Seçiciliği olmayan bir bitkidir. Bakımını yaparken gübre koymakta fayda vardır. Çünkü bitki gelişimini, sağlıklı devam ettirirken aynı zaman da meyvenin gelişmesi ve iriği daha güzel olur. Tohumları çok küçük ve kalbe benzer. Bu yüzden mutluluk meyvesi denir. İç mekana kıyasla, dış mekanda daha çok meyve verir. İsteğen herkes tohumunu alıp evinde saksı içerisinde, dışarıda bahçesinde arazisinde ekip yetiştirebilir. Su ihtiyacı fazla olmayan goji beri, bakımı çok basit bir bitki.

Son yıllarda popülerliği artan goji berry kullandınız mı? Bu meyve hakkın da düşünceleriniz nedir ? Kilo vermenize yardımcı oldu mu? Düşünce ve önerilerinizi yorum kısmından bize aktarabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg