• 1.284.451
Anasayfa
Beslenme Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağız Kokusu İçin Özel Öneriler!

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağız Kokusu İçin Özel Öneriler!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Obezite cerrahileri sonrasında bazı hastaların korkulu rüyası olan ağız kokusu, bir kaç basit nedenden oluştuğu gibi kolay yöntem ve tarifler ile giderilebilir. Tüp mide ameliyatı sonrası suyun ve sıvıların az tüketilmesinden dolayı ortaya çıkabilecek ağız kuruluğunda dolayı ağız kokusu, bir kaç öneri ile yok oluyor.

Ağız Kokusu Neden Olur?

Sabahları uyandığımızda ağzımızda oluşan kötü ağız kokusunun sebebi, ağızdaki bakterilerin yok olmasını engelleyen tükürük salgısının azalmasıdır. Ağza yerleşen bakterilerin sebep olduğu ağız kokusu şikayetleri arasında diş eti hastalıkları, şeker hastalığı, diş çürüğü, verem, hazımsızlık gibi hastalıklarda vardır. Kötü kokuya sebep olan bakterilerden kurtulmanın en iyi ağız temizliğinin çok iyi sağlanmasıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağız Kokusu nasıl gideririz? sorusuna gelince ilk etapta ağız temizliği ve bakımını iyi sağlamış olmalıyız. Sonrasında şifalı bitkilerden faydalanmak gerekebilir. Maydanoz, nane, karanfil, adaçayı, kakule, okaliptüs ve dere otu ağız kokusunu gidermede yardımcı olabilecek bir çok bitkiden bazılarıdır.

Ağız Kokusu  Nasıl Giderilir?

Ağız Kokusu  Nasıl Giderilir?

  • Maydanoz, ağız kokusunu gidermek için yardımcı olur, yemeklerle birlikte tüketildiğinde sindirimi de kolaylaştırır.
  • Taze nane, tüketimi ağız kokusunu gidermede büyük fayda sağlar.
  • Karanfil, yemeklerden sonra çiğnenen bir miktar karanfil ağızda oluşacak kötü kokuların engellenmesinde faydalıdır.
  • Adaçayı, ağızda oluşan yarala ve kokuları giderme de adaçayı ile günde birkaç kez gargara yapmak oldukça etkili bir yöntemdir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağız Kokusu

Ağız Kokusunu Önleyebileceğiniz Tarifler

Mide küçültme ameliyatları sonrasında oluşan ağız kokusu bazı hastaları rahatsız edici derece olabiliyor. Tüp mide ameliyatları sonrasında yaranın iyileşme sürecinde ağız kokusu hissedilebilir. Ameliyat sonrası dönemde hasta daha az su ve sıvı gıdalar tükettiği için bu sebepler arasında gösterilebilir. Obezite cerrahilerinden sonraki ilk süreçte sıvı tüketilmesinden dolayı midenin hızlı boşalma gerçekleşecektir bu da ağız kokusuna neden olabilir.

Ameliyattan sonrası süreçte hazırlanan beslenme programlarında özellikle ağız kokusunu giderebilecek meyve, sebze, bitkiye yer verilmeye çalışılmaktadır.  Eğer hastanın uyguladığı beslenme programında ki öneriler ağız kokusunun geçmesine yardımcı olmaz ise farklı yöntem ve tarifler seçeneği uygulanabilir.

Ameliyat Sonrası Kokunun Geçmesi İçin Öneriler;

  • Sigara içiyor iseniz, sigarayı bırakmanız en önemli seçenektir.
  • Çay ya da kahve tüketimini bırakmak ya da azaltmak.
  • Ağız kokusunu önleyebilmek ve ağzın kuru kalmaması için 10-15 dakika su içmek işe yarayacaktır.
  • Gün içerisinde, üç ana öğün ve iki ara öğün olacak şekilde beslenmeye çalışmak.

Ağız Kokusunu Önleyebileceğiniz Tarifler

Ağız kokusunu engelleyebilmek ya da yok etmek için bazı tarifler vereceğiz, bunları evde hazırlayabilirsiniz. Ağız kuruluğunu önlemek için su ya da sıvı gıdaları 10-15 dakikada bir tüketmeniz yeterli olacaktır. Bir kaç önerilerde bulunmaktadır. Gün içerisinde beslenme öğünlerini arttırabilirsiniz, az az sık sık beslenebilirsiniz. Nane, karanfil, maydanoz, adaçayı tüketmek ağız kokunuza iyi gelecektir.

Mide Bulantısına İyi Gelecek Ayran Tarifi

Mide Bulantısına İyi Gelecek Ayran Tarifi

Evde yapabileceğiniz bu ayran tarifi ile tüp mide ameliyatı sonrası beslenme programınızda tüketebileceğiniz hem kalsiyum kaynağı olaca hem sıvı ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız üstelik içerisine ekleyeceğiniz nane, zencefil, dere otu ile oluşabilecek ağız kokunuzu giderecektir. Mide bulantınız varsa iyi geçmesi için çözüm olacaktır.

Malzemeler; 

  • 1 adet rendelenmiş kök zencefil
  • Yarım demet dere otu / Dilerseniz 1 demet
  • 1 tutam kuru nane / Dilerseniz 3-4 yaprak taze nane
  • 1 litre kaynamış su
  • Dilediğiniz gibi yoğurt

Yapılışı;

Dereotunu güzelce yıkayın, zencefili rendeleyerek hazırlayın. Dereotunu iki bölün, zencefiller ve naneler ile beraber üzerine kaynamış suyu ilave edin. Ve 4-5 dakika kaynatmaya özen gösterin. Kaynayan bu suyu oda sıcaklığına gelince yoğurdu ilave edip güzelce karıştırarak ayran yapın.

Portakallı / Mandalinalı Çay Tarifi

Portakallı / Mandalinalı Çay Tarifi

Hepimiz evlerimizde meyve tüketiriz bir çoğumuzda kabuklarını çöpe atarız. Ama önemli olan kabuklarını değerlendirmek. Özellikle ağız kokusu için çözüm olabilecek portakal, mandalina.. Tükettiğimiz mandalina, portakal gibi meyvelerin içini yedikten sonra kabuklarını çöpe atmamalıyız. Kabuklar fırınımızı 80 dereye getirip içine attıp bir iki saat kuruttuğumuz zaman bu kabukları meyve çaylara ilave edebiliriz.

Malzemeler;

  • 3-4 tane kurumuş mandalina ya da portakal kabuğu kurusu
  • 2-3  adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet taze kişniş (tercihe göre)
  • Yarım çay kaşığı anason (tercihe göre)
  • 1 litre kaynamış su
  • 1 ya da yarım çay kaşığı bal

Yapılışı;

Tüm malzemeleri, mandalina ya da portakal kurusu kabuğunu hangisini tercih ederseniz, taze kişnişi, çubuk tarçınları, anasonu kaynamış suya atıyoruz ve 3-4 dakika demlenmeye bırakıyoruz. İçerisine ekleyeceğiniz bal çayınıza daha da lezzet katacaksınız.

Armutlu Yoğurt Tarifi

Armutlu Yoğurt Tarifi

Evde yapabileceğiniz bu basit armutlu yoğurt tarifi ağız kokunuza iyi geleceği gibi lezzetiyle vazgeçilmez tarifleriniz arasında yerini alacak.

Malzemeler;

  • 1 adet armut (yumuşak olursa iyi olur)
  • 1 çay bardağı yoğurt

Yapılışı;

Armutu yumuşak seçmeniz iyi olacaktır. Armutu güzelce yıkayıp, soyup, rondoya atın. Ezilip, ameliyat sonrası yiyebileceğiniz püre kıvamına gelen armuta yoğurdu ilave edip karıştırın.

Elmalı ve Karanfilli Çay Tarifi

Elmalı ve Karanfilli Çay Tarifi

Evde hazırlayabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif olan elma ve karanfilli çay. Yapımı kolay olduğu kadar ağız kokunuzu da yok edecektir.

Malzemeler;

  • 1 adet elma
  • 3-4 adet karanfil
  • 1-2 su bardağı su

Yapılışı;

Doğradığınız elmaları suya ilave edip 15-20 dakika kaynatın. Kaynattığınız elmalı su içerisine karanfilleri ekleyin ve 8-9 dakika demledikten sonra süzüp içebilirsiniz.

Mersin Yaprağı Çayı Tarifi

Mersin Yaprağı Çayı Tarifi

Basit tarifler arasında bulunan mersinli yaprağı çayı yatmadan önce tüketmeniz durumunda ağız kokunuzu yok etmiş olursunuz.

Malzemeler;

  • 4-5 adet mersin yaprağı
  • 1-1.5 su bardağı kaynamış su
  • 2 adet kakule (tercihe göre)

Yapılışı;

Kaynattığınız suya mersin yapraklarını ve kakuleleri ekleyip, uyumadan önce 1-2 saat önceden tüketmeniz durumunda ağız kokusunu giderebilirsiniz.

Ağız Kokusu Tedavi Yorumları

Ağız Kokusu Tedavi Yorumları

Ağız Kokusu Olduğunu Nasıl Anlarsınız? Video

Ağız kokunuz mu var? Ağız konusunu nasıl gideriyorsunuz? Bizlerle ağız kokusunu yok edebildiğiniz tarifleri paylaşabilir, önerilerde bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg