• 831.990
Anasayfa
Beslenme Kinoa Tohumu Nedir, Faydaları Nelerdir? Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Kinoa Tohumu Nedir, Faydaları Nelerdir? Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

       0   YUNUS EMRE POLAT      YUNUS EMRE POLAT
Kinoa Tohumu Nedir, Faydaları Nelerdir? Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Kinoa nedir? Kinoa ile zayıflama mümkün mü? Kinoa nasıl kullanılır gibi sorular son dönemde Türkiye’de zayıflamak isteyenlerin merak ettiği soruların başında geliyor. Çünkü özellikle basında çıkan haberlerle beraber kinoa üzerine yoğun bir ilgi oluştu. Hatta bazı çiftçilerimiz kinoa bitkisi yetiştiriciliğine başladı. Bundan güzel karlar ettiğini söyleyenler de mevcut. Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü tarafından 2013 yılı “Uluslararası Kinoa Yılı” olarak ilan edildi.  Haliyle başta kadınlar olmak üzere zayıflamak isteyenler kinoa nedir sorusunu sormaya başladı. Peki kinoa nedir?

Kinoa Nedir? Nerede Yetişir?

Kinoa Nedir? Nerede Yetişir?

Kinoa Nedir? Nerede Yetişir?

Kinoa nedir sorusuna verilecek cevap, bitki değil de tahıl olmalıdır. Çünkü kinoa bitkisinin çiçeklerinin tohumu olarak çıktığından, bitkinin adını almıştır. Kinoa, Güney Amerika’da yetişen ve anavatanı Güney Amerika olan, tahıl görünümüne sahip, fakat tahıl olmayan bir bitkidir. Yapısal özellikleri olarak bakıldığında, mercimek taneleri gibi görünen beyaz renkli bir tahıl görünümüne sahiptir. Aslında, ıspanak ve pancar gibi bitkilerin gurubunda yer alan bir bitkidir.

Tarihte uzun yıllar boyunca, Güney Amerikalılar tarafından tüketilmiştir. Güney Amerikalıların tükettikleri Kinoa, uzun bir süre boyunca merak ve araştırma konusu olarak inceleme altına alınmıştır. Bu incelemeler sırasında protein ve besin değerin çok yüksek olduğu kanıtlanmıştır.

Kinoa Bitkisi Nedir? Nasıl Yetiştirilir?

Kinoa Bitkisi Nedir? Nasıl Yetiştirilir?

Kinoa Bitkisi Nedir? Nasıl Yetiştirilir?

Kinoa bitkisi, içerisinde barındırdığı protein ve zengin potasyuma sahip olmasından dolayı, günümüzde en çok tercih edilen tahıllar arasında yerini almaktadır. Buğdaya eşdeğer olan bu tahıl, içerdiği zengin besin özellikleri sayesinde araştırma altına alınmıştır. Kinoa bitkisi yetişme alanının iklimi olarak çok sert kışların ve çok yaz sıcaklarının olduğu bölgelerde yetişemez. Toprak yapısı olarak, çorak arazilerde yetişebilir özelliktedir. Milattan önceki dönemlerde, Güney Amerika’da yaşayan yerliler, bu bitkiyi çorak arazilerde yetiştirmişlerdir.

Bitkinin boyu 2 metreye kadar uzayabilmektedir. Amerika’nın dağ eteklerinde rahatlıkla yetişebilmektedir. Günümüzde, bu bitkinin yetişme alanı konusunda, farklı çalışmalar yapılmakta ve toprak yapısına ve yetişme alanı iklimine göre incelemeler yapılmaktadır. Kinoa, zor çevre şartlarına uyum sağlayabilir özellikte olmasından dolayı, Türkiye’nin bazı bölgelerinde yetiştirilebilmektedir. Ayrıca, Kinoa bitkisi yetiştiriciliği yapanlar, 1 dönümünden 5 ton ürün elde etmektedirler.

Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir?

Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir?

Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir?

Genel olarak bitki tohumlarını incelersek, tohumlar bitkiyi çoğaltmak için kullanılan kısımlarıdır. Kinoa tohumu ise, diğer bitkilerden farklı olarak, tohumu yenebilen kısmıdır. Görüntü olarak mercimek tanesi kadar küçük olsa da, fazlasıyla besleyici ve doyurucudur.  Özellikle protein, kalsiyum ve potasyum gibi vitaminleri içerisinde barındırır.

İnsan vücudunda 20 Aminoasit bulunmaktadır. Bu aminoasitlerden 9’unu insan vücudu üretmeyecek kapasitede olup, dışarıdan et, süt, peynir ve yoğurt gibi gıdalardan takviye alarak barındırması gerekmektedir. Kısaca, bu 9 aminoasit özelliğine bakılırsa, bütün hepsinin bir arada bulunduğu tek bir tohumla, vücuttaki bu eksikliği kapatabiliriz.

Kinoa tohumu, bu aminoasitleri küçük yenebilir tohumlarında barındırmaktadır. Lifli bir tahıl gurubu olarak, A.B.C,D ve K vitaminlerini içermektedir. Demir, potasyum, kalsiyum gibi zengin vitamin içeriğine sahip bu vitamin deposu tohumlar, akıllara kolesterol var mı? Sorusunu getirmektedir. Fakat araştırmalar sonucunda, Kinoa tohumunda kolesterol olmadığı kanıtlanmıştır.

Kinoa Faydaları Nelerdir?

Kinoa Faydaları Nelerdir?

Kinoa Faydaları Nelerdir?

Kinoa tahıl ürünü olarak, besin değeri yüksek bir gıdadır. Türkiye’de bazı bölgelerde yetiştirildiği görülmektedir. İçerdiği protein değeri et ile eşdeğer olmasından dolayı, vejetaryenlerin tercih ettiği bir tahıl ürünüdür. Vitamin olarak içerdiği, A,B,C,D ve K vitaminleri dışında, kalsiyum, potasyum ve demir gibi değerlerinin yüksek çıkması, sağlıklı bir gıda olduğunu kanıtlamıştır. Özellikle vücudun üretmediği aminoasitlerini küçük tohumlarında barındırması, proteinli bir tahıl olduğunu kanıtlamaktadır.

Kinoa faydaları şu şekilde belirtilmektedir:

  • Tam protein içerdiğinden faydalı olmaktadır.
  • Lif oranı yüksek olması ve tok tutma özelliğine sahip olmasından dolayı, zayıflama konusunda etkili bir tahıl ürünüdür.
  • İçerdiği lifler sayesinde mide rahatlatıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.
  • Antioksidan özelliği ile birlikte, sinir sistemine faydalıdır.
  • Bütün vitaminleri içermesinden dolayı, düzenli kullanıldığı takdirde, vücudun eksik olan vitaminlerini tamamlayıcı özelliğe sahiptir.

Ender Saraç’tan Kinoa Faydaları – Video

Kinoa Nasıl Kullanılır?

Kinoa Nasıl Kullanılır?

Kinoa Nasıl Kullanılır?

Kinoa tohumu yenilebilir olduğundan bulgur ve pirincin kullanıldığı yemeklere ekleyerek kullanabilirsiniz. Besin değeri çok yüksek olan tahıl, garnitür veya salata olarak kullanılabilir. Kinoa tohumu suda haşlatıldıktan sonra suyunu tüketebildiğiniz gibi, aynı şekilde haşlanmış Kinoa’yı salatalarda da kullanabilirsiniz. Peki Kinoa nasıl kullanılır?

Kinoa kullanımı çok kolaydır. Kinoa tohumundan günde iki kere 12 saat arayla bir tohum olacak şekilde kullanılmalıdır. Her bir tohum bir bardak suya eklenerek tüketilmelidir. Dilerseniz meyve suyu veya diğer içeceklere bir tohum atacak şekilde kullanabilirsiniz. Fakat su içerisinde kullanılması, vitaminini kaybetmemesi açısından tavsiye edilmektedir. Yemek olarak kullanımında ise, iyice haşlandıktan sonra ekmek, pilav ve salatalara eklenebilir.

Kek yapımında ise süt ile haşlanan kinoa, hamur işi yapılacak her şeyde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kolesterolünün düşük olması ve uzun süre tok tutma özelliğinden dolayı, diyet yapmak isteyenlerin başvurduğu bir tahıl ürünüdür.

Kinoa Tohumu Kilo Verdirir mi?

Kinoa Tohumu Kilo Verdirir mi?

Kinoa Tohumu Kilo Verdirir mi?

Kinoa ile zayıflama da son dönemde sıkça kullanıla zayıflama yöntemlerinden biridir. Kinoa bitkisi köken olarak Güney Amerika topraklarından gelmektedir. Türkiye’de çok yaygın olmayan bitki, son zamanlarda zayıflama konusunda ilgi görmeye başlamıştır. Birçok araştırmacı ve diyetisyen, zayıflama konusunda zengin proteine sahip Kinoa’yı tavsiye etmektedir.

Genellikle toz haline getirilerek satılan Kinoa, zengin içeriği bakımından kendisini kanıtlamış bir tahıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Kinoa tohumunun, yoğun lifli olması, yağ oranının yok denecek kadar az olması ve kolesterol içeriğinin bulunmaması, Kinoa ile kilo verme konusunda güçlü sonuçlar elde etmeyi sağlamıştır.

Kinoa ile zayıflama yöntemine başvurmak isteyen kişiler nasıl kullanacağı konusunda tereddütte kalmışlardır. Birden rağbet gören bu tohumun kullanımı çok kolaydır. Günde bir tohumu bile zayıflamaya etkili olmaktadır. Genellikle piyasada, toz halinde getirilmiş şekilde satışı gerçekleşmektedir. Koku ve aroması baskın olmayan bir tohum özelliğine sahiptir.

Kinoa ile zayıflama yöntemlerini öneren uzmanların önermelerinin nedeni; tohumun lifli olması, vitamin bakımından zengin içeriğe sahip olması, vücutta 9 aminoasiti tek seferde takviye edebilme özelliğinin olması, özellikle de tok tutması ve kullanımı kolay olmasından dolayı önerilmektedir.

Kinoa İle Zayıflayanlar Var mı?

Kinoa İle Zayıflayanlar Var mı?

Kinoa İle Zayıflayanlar Var mı?

Kinoa televizyon programları sayesinde yavaş yavaş Türkiye’de duyulmaya başlandı. Özellikle zayıflama konusunda sürekli farklı yolları deneyen kişiler, Kinoa ile nasıl zayıflanır? Kinoa nedir gibi sorularla, merak konusu haline gelmiştir. Kinoa ile zayıflayanlar, genellikle salata içerisine ekleyerek tükettiklerini belirtmişlerdir. Bu şekilde daha faydalı olduğunu ve tokluk hissi oluştuğunu söylemişlerdir. Hatta köftesini yaparak tüketenler de bulunmaktadır.

Kinoa ile zayıflayanlar, farklı denemeler sonucunda zayıfladıklarını ve çok etkili olduğunu görmüşlerdir. Özellikle, aç karnına tüketilmemesi gerektiğini belirtmişlerdir. Protein değeri yüksek ve lifli bir gıda olmasından dolayı, hafif atıştırdıktan sonra tüketilmesi mide rahatsızlığının oluşmasına engel olmaktadır. Kilo alma sorunu, sıklıkla vücudun açlık hissinden dolayı, sürekli bir şeyler yemeden kaynaklanmaktadır. Kinoa ile zayıflayan kişiler, günde iki kere 12 saat arayla kullandıklarında, gün içerisinde açlık hissi oluşmadığını ve rahatlıkla kullandıklarını belirtmişlerdir.

Kinoa İle Zayıflayanların Yorumları

Kinoa İle Zayıflayanların Yorumları

Kinoa İle Zayıflayanların Yorumları

Güney Amerika bitkisi olan ve uzun yıllardır insanların kullandığı Kinoa, Türkiye şartlarında yeni duyulmaya başlanmıştır. Özellikle, zayıflama konusunda çare arayan kişiler, Kinoa tohumunu merak etmeye başlamışlardır. Bu konuda birçok TV programında konusu geçen, Kinoa’nın kullanım alanının ne kadar geniş olduğunu kanıtlanmıştır. İnternet üzerinden veya televizyonlardan duyulan ve sipariş ederek kullanan kişiler, zayıflama konusunda faydasını gördüklerini belirtmişlerdir.

Kinoa ile zayıflayanların yorumları olumlu yönde olunca, kullanıcı sayısı giderek artmıştır. Yorumlarda yapılan paylaşımlarda, tohumu toz haline getirilmiş şekliyle kullanan da bulunduğu gibi tohum olarak kullananlar da bulunmaktadır. Kinoa ile zayıflayanların yorumları hep aynı yönde olmaktadır. Tokluk hissi ve midedeki rahatlık sonucu, kullanımı kolay ve etkisi kuvvetli bir tohum olmasıdır.

Kinoa içeriğindeki protein et ile eşdeğer olmasından dolayı, et tüketemeyen kişilerin tercih ettiği bir tahıl ürünüdür. Kinoa ile kullananların en çok belirttiği yöntemlerden biri de, toz halinde öğütülmüş şekilde tüketilmesidir. Bu şekilde tohumun özü daha faydalı olabilmektedir. Fakat hazır öğütülmüş toz halinde almak yerine, evde kendiniz tohumu haşlayarak suyunu tüketebilirsiniz. Bu şekilde evde kendi tariflerini uygulayan kişiler, etkili şekilde zayıfladıklarını ve gönül rahatlığıyla tükettiklerini belirtmektedirler. Siz de zayıflamak veya evinizde yemeklerde ve salatalarda kullanmak için nasıl yapacağınız konusunda kararsızsanız, evde küçük denemeler yaparak, düzenli kullanımın sonucunu görebilirsiniz.

Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Diyet yapmak isteyen kişiler, bulgur pirinç gibi gıdaları mutfaklarında nasıl bulunduruyorlarsa, aynı şekilde Kinoa tahılını da mutlaka bulundurmaları gerekmektedir. Çünkü içerdiği protein ve vitamin sayesinde tokluk hissine neden olarak, sağlıklı şekilde zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

Süt ve et ürünleri içerisindeki proteinlerle eşdeğer sayılan Kiona tohumu, Kiona diyeti yapanlar için mucizevî etkiye sahiptir. Hem uzun süre tok tutması hem de bol enerji depolamanızı sağlama özelliğine sahiptir.

  • Kiona, sabah, öğle ve akşam her öğünde rahatlıkla kullanılabilir.
  • Ara öğünlerde salatada kullanabilirsiniz.
  • Sabah kahvaltılarında, yoğurda karıştırarak veya omlet içerisine katarak tüketebilirsiniz.
  • Öğle ve akşam öğünlerinde ise tavuk yemeklerinin yanına, salatalara ekleyerek veya hasladıktan sonra kısır gibi yaparak tüketilebilir.

Bulgur görünümüne sahip olan Kiona, mideyi rahatsız etmemektedir. Kolesterolü olmadığı için rahatlıkla yiyebilirsiniz. Lifli olması ve tok tutması özelliği ile en çok salatalarda tercih edilmektedir.

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoa tohumu, kendine has tadı ve aroması ile mutfaklarda yerini almaya başlamıştır. Çok baskın kokusu ve tadı olmasa da bulgur görünümüne sahip bir tahıldır. Fakat içerdiği faydalı vitaminler ve kilo aldırmayan özelliği ile birlikte, mutfakta birçok tarifte yerini çoktan almıştır. Sebzelerle birlikte, kısır şeklinde, pilavlarda, tavuk yemeklerinde ve salatalarda bolca kullanım alanı bulunmaktadır. Kısır genellikle en çok sevilen yemeklerdendir. Bulgurla eşdeğer olan Kiona ile yapılan kısır da şişkinlik ve kilo alma sorunu olmamaktadır.

Kiona kısır tarifini denedikten sonra, şişkinlik ve susama ihtiyacı duymayacaksınız. Şüphesiz, Kinoa tarifleri arasında en çok tüketilen tarif bu olacaktır.

  • 1 su bardağı kioana iyice yıkandıktan sonra, tencere içerisine konularak, üzerini geçecek kadar su konulduktan sonra, yarım saat beklemeye alınır.
  • Dinlenen Kinoa, 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır.
  • Hazırlanan Kinoa ılımaya bırakılır.
  • Diğer tarafta, 4 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı salça, 2 adet yeşilbiber, 1 adet kırmızıbiber 1 adet orta boy domates zeytinyağında pişirildikten sonra, üzerine kimyon, karabiber ve pul biber gibi isteğinize göre baharatları ekledikten sonra, Kinoa’ya karıştırılarak sunulur.

Kinoa Salatası Tarifi

Kinoa Salatası Tarifi

Kinoa Salatası Tarifi

Kinoa tahılı, meyve ve sebzeler ile birlikte tüketilebilen bir gıda olmasından, en çok salata olarak tüketilmektedir. Mevsimine göre sebze ve meyveleri isteğinize göre değiştirerek hazırlayabileceğiniz kolay salatalar yapabilirsiniz. Üstelik doyurucu ve tokluk hissi vermesinden dolayı, sağlıklı zayıflamada etkilidir.

Kinoa salatası yapımında kullanılacak malzemeler:

  • 1 su bardağı Kinoa,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 adet orta boy elma,
  • 2 yemek kaşığı kırmızı Lahana,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kadar nar ekşisi,
  • tuz ve isteğe göre tuzsuz peynir koyabilirsiniz.

Yapılışı gayet kolay bir salata tarifidir:

  • Kinoa ölçüsüne göre su ilavesi yapılması tavsiye edilir.
  • Bir su bardağı Kinoa’ya 2 su bardağı suda haşlanması önerilir. Kinoa iyice yıkanıp, suda bekletildikten sonra, kaynar suda suyu süzülene kadar haşlatılır.
  • Diğer malzemeler ince doğranarak hazırlanır.
  • Meyve olarak portakal, greyfurt gibi zarı olan meyveler kullanacaksanız, meyveyi zarlarından ayırmanız gerekmektedir.
  • Daha sonra dilenmiş Kinoa’ya, doğranan meyve ve sebzeler eklendikten sonra yağını, ekşisini, tuzunu ve peynirini ekledikten sonra, bekletmeden servis edebilirsiniz.

Kinoa Çayı Evde Nasıl Yapılır?

Kinoa Çayı Evde Nasıl Yapılır?

Kinoa Çayı Evde Nasıl Yapılır?

Kinoa tahılı, salata ve her türlü yiyeceklerde kullanıldığı gibi, çay olarak da tüketilmektedir. Genellikle kilo vermek isteyen kişiler, çay olarak tüketildiğinde de faydasını görmüşlerdir. Kinoa çayı herkes tarafından kolay ulaşılabilecek bir gıda olmasından dolayı, daha çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Kinoa çayı ilaç olmadığı için herkes kolaylıkla kullanabilmektedir. Bu yüzden en çok tercih edilen yöntem çayıdır.

Günde iki kere aç karnına çayı tüketildiğinde, tokluk hissi vermesi ve zayıflamada etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kinoa çayı tek kullanımlık paketler halinde, suya karıştırılarak kolayca hazırlanabilen şekilde kullanılmaktadır. 15 gün içerisinde etkisinin görüldüğü kanıtlanmıştır.  Öğütülmüş toz halindeki kullanımı dışında, evde kendiniz de kinoa çayı yapabilirsiniz.

Evde kinona çayı yapımı:

Günde iki kere ve aç karnına tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tohumunun etkisi kadar çayı da etkili olmaktadır. Tüketirken aradan 12 saat geçmesi gerektiğini unutmayın.

  • Bir çay kaşığı kinoa tohumunu,
  • Bir su bardağı sıcak su içerisine koyarak, demlemeye bırakılarak, tüketebilirsiniz.

Kinoalı Sebzeli Salata Tarifi

Kinoalı Sebzeli Salata Tarifi

Kinoalı Sebzeli Salata Tarifi

Kinoa yemeklerde, salatalarda ve çayı yapılarak farklı alanlarda kullanılmaktadır. Günümüzde adı çabuk duyulan Kinoa, Kinoa nasıl pişirilir sorusunu da beraberinde getirmiştir. Salata olarak daha fazla kullanım alanı olan Kinoa için her mevsim, sebze ve meyveleri değiştirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik sağlıklı şekilde zayıflayabilirsiniz. Farklı Kinoa salatası tariflerinden bir tanesinin daha tarifini verelim.

Sebzeli ve kinoalı salata malzemeleri ve yapılışı:

  • 1 su bardağı Kinoa iyice yıkanarak, yarım saat suda bekletilir.
  • Diğer yandan sebzeler doğramaya alınır.
  • 2 adet taze soğan, 1 adet yeşilbiber, 1 adet salatalık, bir tutam maydanoz, 3 adet orta boy domates ve nane doğranır.
  • Kinoa süzüldükten sonra 2 su bardağı suda haşlamaya alınır.
  • Suyunu çekene kadar haşlanan Kinoalar, dinlenmeye alınır.
  • Dinlenen Kinoalar salata kasesine alınarak, doğranan sebzeler eklenerek, yağ, limon ve tuzu konularak salata sunuma hazır hale getirilir.
  • Dilerseniz nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Gayet doyurucu, beleyici ve tok tutucu özelliği ile diyet için birebir salata özelliği taşımaktadır.

Kinoa Nerede Satılır?

Kinoa Nerede Satılır?

Kinoa Nerede Satılır?

Kinoa, birden rağbet gören bir tahıl ürünü olmasından dolayı, Kinao nereden satın alınır sorusu araştırma konusu olmuştur. büyük marketlerde ve online alışveriş sitelerinde kolaylıkla bulunabilen bir ürün haline gelmiştir. Hatta Kinao üreticileri için de tohum olarak da farklı fiyatlarda satılmaktadır. Birleşmiş Milletlerin Kinoa yılı ilan etmesinden sonra birden ünlenen Kinoa tohumu, birden araştırma konusu haline gelmiştir. Kinoa tohumunun, beyaz, kırmızı ve siyah olmak üzere üç türü bulunmaktadır. Türkiye’de Kinoa’nın beyaz olanı tüketilmektedir.

İnternet üzerindeki alışveriş sitelerinde farklı seçeneklerde Kinoa bulmak mümkündür. Çay olarak, öğütülmüş toz halinde olanları veya tohum şeklinde tüketilebilecek şekilde farklı şekilde ürünler sunulmaktadır. Türkiye’de beyazı bulunurken, onlina olarak diğer kırmızı kinoa tohumu ve siyah kinoa tohumları da satın alarak deneyebilirsiniz.

Kinoa Tohumu Fiyatı Ne Kadar?

Kinoa Tohumu Fiyatı Ne Kadar?

Kinoa Tohumu Fiyatı Ne Kadar?

Fiyatları pahalı olan bu tohumlar, faydalı ve protein deposu gıda olmasından dolayı, hızla tüketilen tahıllar arasında yer almayı başarmıştır. Genellikle marketlerde farklı markaların sunduğu çeşitlerden de yararlanabilirsiniz. Eğer internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız, her alışverişinizde olduğu gibi güvenilir sitelerden alışveriş yapmaya dikkat ediniz.

Kinoa tohumu ticari amaçla ünlü bir gıda olmasından dolayı, güvenilir marka ve sitelerden alışveriş yapmaya özen göstermelisiniz. Kinoa tohumunu hangi amaçla kullanırsanız kullanın, düzenli kullanıldığı takdirde etkisini göstermektedir.

Kinoa İçeceği İle Kilo Veren Ünlü – Video

Sizlerde kinoa diyeti uyguladınız? Uyguladıysanız kaç kilo verdiniz? Farklı kinoa tarfileri yapıyorsanız bizlerle d paylaşabilirsiniz..

Leblebinin Faydaları Nelerdir? 3 Günde 4 Kilo Verdiren Leblebi Diyeti Nasıl Yapılır?
Chia Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg