• 782.260
Anasayfa
Hesaplama Yaş Hesaplama

Yaş Hesaplama

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Yaş nedir? Nasıl hesaplanır? Yaş sözlük anlamına bakılacak olursak doğum anıyla başlayıp ölüm anına kadar geçen süre zarfını rakamsal olarak belirtmektir. Yaş nasıl hesaplanır derseniz; dünyaya gelişimiz andan itibaren ilgilenilen süredir. Ayımız dolunca 1. ay, 2 ay, derken 12. ay’a geldiğimiz zaman yaşımıza girmiş oluruz. Bu seferde 1. yaş, 2. yaş, derken böylece büyümüş oluruz. Doğmuş olduğumuz günü unutmamak için o gün doğum günü olarak adlandırılmıştır.

[GENCSaglik form=”YasHesaplama” renk=”Mavi”]

Yaş önemli bir faktör hayatımızda, hesaplaması da oldukça keyifli, kimi büyüdüğü için sevinir, kimi de üzülür. Ama gerçek kaçınılmaz yıl arttıkça yaşımızda artmaktadır. Her yaş ayrı güzel, ayrı tecrübe ayrı sorumluluk süreci demektir. Acısıyla tatlısıyla her sene bir yaş daha büyüyoruz.

Yaş Nedir?

Yaş Nedir?

Yaş Sözlük anlamıyla, doğum anından ölüm anına kadar kişilerin geçirmiş oldukları yılın rakamsal olarak belirtilmesidir. Dünyaya geldikten sonra, yani doğum anından sonra hayata sıfırdan başlarız. Ayımız dolunca 1. ay, 2 ay, 3. ay, 4. ay derken 12. ay’a geldiğimiz zaman yaşımıza girmiş oluruz. Bu seferde 1. yaş, 2. yaş, derken böylece büyümüş oluruz. Doğum tarihimizin unutulmaması için o güne doğum günü denilmektedir.

Yaş Nasıl Hesaplanır?

Yaşın benim için tecrübeler getirdiğini söyleyebiliriz, yaşımız arttıkça sorumluluklarımızda artmaktadır. Hatta şöyle diyebiliriz ki, yaşımız büyüdükçe isteklerimizde büyür. Ergenlik döneminde başlarız aslında biz yaşımızı hesaplamaya çünkü önemli bir yaş kriteri bulunmakta insanların hayatında, evet sizinde aklınıza geldiği gibi 18 yaş.. Bu yaş için kimler ne vermez ki, 18 yaş küçükler için çok büyük bir şey onlar için. 18 yaşına geleyim ayrı eve çıkacağım, 18 yaşına geleyim üniversite gideceğim, 18 yaşına geleyim ehliyet alacağım, 18 yaşına geleyim çalışacağım vs vs aslında hayatı 18 yaşından ibaretmiş gibi görüyoruz. Ama önemli bir yaş haklısınız, çünkü birey olarak görülüyorsunuz 18 yaşınıza geldiğiniz zaman, resmi kurumlarda ailelerinizin değil sizin sözünüz geçiyor, okulda veli zorunluluğu olmuyor, anneniz babanız olmadan imza işlenmlerinizi halledebiliyorsunuz. Güzel bir yaş, güzel bir başlangıç iyi değerlendirilirse, deli akan kana uymamak gerek. 🙂

Yaşından Gün Almak Ne Demek?

Yaşından gün almamış olmak, yaşını doldurmamış olmak, yaşını tamamlamayan gibi cümleleri hayatınızda mutlaka duymuşsunuzdur. Genelde iş ilanlarında böyle cümleleri görmeme ihtimaliniz yok, özellikle KPSS tercihlerinde örnek verecek olursak; 30 yaşını dolmamış olmak şartı aranır. Bu gibi cümleler demek oluyor ki, en fazla 29 yaşında olan bireyler bunu tercih edebilmektedirler.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg