• 778.953
Anasayfa
Hesaplama Burç Hesaplama

Burç Hesaplama

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Günümüzde var olan 12 farklı ortaya çıkmış burcun nasıl ortaya çıktığını düşündünüz mü? Burçların nasıl var olduğunu hiç merak ettiniz mi ? Hangi burç olduğunuzu biliyor musunuz?

[GENCSaglik form=”BurcHesaplama” renk=”Mavi”]

Her insanın tıpkı adı gibi bir burcu da vardır. Hiç kimse burcunu kendi seçemez. Doğduğu ay ve güne göre burcu belirlenir. Burcu doğrultusun da ise bazı temel özelliklere sahip olur. Doğduğu yıl, gün, saat ile birlikte yaşadığı çevre ve diğer dış çevrenin etkisiyle her insanın burç özelliklerinde ufak değişiklikler olur ve hiç kimse diğer kişilerle tamamen aynı özelliklere sahip olmaz. Kimi insan burçlara çok inanır ve sürekli burç yorumlarını takip eder. Yorumları kendi hayatına geçirir. Kimi insanlar ise tam tersi kesinlikle inanmazlar.

Burç Nedir?

Burçların tarihi geçmişine gidersek binlerce yıl öncesi kadar eski zamanlara gideriz. Öncelikle burçlar astrolojinin ayrılmaz parçasıdır ve astroloji sayesinde ortaya çıkmıştır. Astroloji nasıl doğmuştur ? Eski çağlar da yaşayan insanların zor yaşam koşulları vardı. Güvenilir rahat bir yaşam için hayatı zorlaştıran, doğa güçlerini anlamak ve kontrol etmek zorundaydı. Buda insanların astroloji ile ilgilenmesine sebep oldu. Astrolojinin Sümer halkı tarafından geliştirildiğine inanılmaktadır.

Burç Nedir?

Güneş sisteminde var olan birbirinden farklı özelliklere sahip 12 takım yıldızlarına verilen isimdir. On iki (12) tane olan burcun altı (6) tanesi güneyde altı (6) tanesi kuzeyde bulunmaktadır.

Burçlar toplamda 12 adet bulunmaktadır. Burç sıralamaları; Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık.

Burçlar 4 grupta incelenir; Ateş – Toprak – Hava – Su

Her grupta da 3 adet burç yer almaktadır.

  • Ateş grubu burçlar;Koç – Aslan – Yay
  • Toprak grubu burçlar;Boğa – Başak – Oğlak
  • Hava grubu burçlar; İkizler – Terazi – Kova
  • Su grubu burçlar;Yengeç – Akrep – Balık
İlgili Haber

Yaş Hesaplama

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg