• 850.544
Anasayfa
Hesaplama Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Yumurtlama dönemi aynı zamanda ovulasyon olarak da adlandırılmaktadır yani aynı anlamı taşımaktadırlar. Ovulasyon dönemi regl (adet) döneminin ortasında yani 11 ile 15. günler arasında olmaktadır. Aslında bu testte amacımız ne zaman gebe kalabileceğimizi hesaplamaktır.

[GENCSaglik form=”YumurtlamaDonemiHesaplama” renk=”Mavi”]

Ovulasyon dönemi hesabı yaparak yumurtlama dönemini tahmin ederek o dönemde hamile kalmaya çalışabilirsiniz. Yumurtlama döneminde aslında kadınların yumurtalarından yumurtaları attıkları döneme denir. Gebe kalabilmek için ovulasyon (yumurtlama) dönemini doğru hesaplamak gerekir.

Yumurtlama (Ovulasyon) Dönemi Nedir?

Ovulasyon yani yumurtlama dönemi aslında her adet döneminde gerçekleşebilecek bir durumdur, dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Regl (adet) döneminin ortasında gerçekleşen yumurtalıkta döllenmeyi bekleyen olgunlaşmayı tamamlamış yumurtaların döl yatağından serbest olarak kalması aynı zamanda da çatlamasıyla gerçekleşir. Gerçekleşen bu sürece yumurtlama diğer adıyla ovulasyon dönemi denmektedir.

Yumurtlama (Ovulasyon) Dönemi Nedir?

Ovulasyon (Yumurtlama) Dönemi Hesaplama

Gebelik izin en doğru ve uygun zamanın hesaplama için ovulasyon (yumurtlama) dönemini doğru hesaplamış olmanız gerekiyor. Hesaplamanıza yakın tarihlerde cinsel ilişkide bulunmanız sonucunda gebelik ihtimaliniz artacaktır.

Regl (adet) dönemi düzenli olan bayanlarda yumurtlama (ovulasyon) dönemi başlamadan 14/15 gün öncesinden gerçekleşir. Yumurtlama (ovulasyon) döneminizi hesaplamak için en kolay yolu vardır.

Ovulasyon (Yumurtlama) Dönemi Hesaplama

  • Düzenli regl (adet) dönemi olan bayanlarda 28 (yirmi sekiz) gün süren bayanlarda yumurtlama (ovulasyon) dönemi günü 14. (on dört) gün olur.
  • Düzenli regl (adet) dönemi olan bayanlarda 35 (otuz beş) gün süren bayanlarda yumurtlama (ovulasyon) dönemi günü 21. (yirmi bir) gün olur.
  • Düzenli regl (adet) dönemi olan bayanlarda 35 (otuz beş) gün süren bayanlarda yumurtlama (ovulasyon) dönemi günü 21. (yirmi bir) gün olur.
  • Düzensiz regl (adet) dönemi olan bayanlarda yumurtlama (ovulasyon) dönemihesaplamak zordur. fakat adet (regl) dönemi başlamadan 14 gün önce yumurtlama dönemi gerçekleşmektedir.

Hesapladığınız günden 2 ile gün öncesinden (regl dönemi başlamadan 16/17 gün önceden) başlayıp 1 haftalık süre içerisinde 2 ya da 3 günde cinsel ilişkide bulunmanız gebe kalma ihtimalinizi arttırır. 2 ya da 3 gün denilmektedir çünkü her gün ilişkiye girmek sperm sayısının azalmasına neden olacağı için önerilmez.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg