• 790.543
Anasayfa
Hesaplama Çin Takvimi Hesaplama

Çin Takvimi Hesaplama

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini hesaplamak için gerekli olan annenin yaşı, hamileliğin gerçekleştiği bilgileri yeterli olur.

[GENCSaglik form=”CinTakvimiHesaplama” renk=”Mavi”]

Çin takvimi ile bebeğinizin cinsiyeti hakkında bilgi alabilirsiniz. Çin takvimi yaklaşık 700 yıl önce Çin halkının kullanıldığı bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi veren bir takvim türüdür. Bilimsel olarak kesinliği söz konusu değildir, çoğu bireyler tarafından batıl inanç olarak söylemler vardır. Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini hesaplayabilmek için en az 18 yaşınızı doldurmuş olmanız ve 45 yaşını aşmamış olmanız gerekmektedir. Ama siz bu hesaplamaya kesin gözle bakıp kendinizi bu hesaplama doğrultusunda hazırlamayınız, en doğru sonuç ultasyon yöntemi olacaktır.

Çin Takvimi Nedir?

Çin takvimi, Çin halkı tarafından kullanılan yaklaşık 700 yıl öncesi olan bir takvimdir, Çiv takvimine göre yaşınızı ve bebeğinizin cinsiyetinin kız mı, erkek mi olacağını öğrenebilirsiniz. Günümüzde kimine göre batıl inanç olarak görülen Çin takvimi, kimine göre fal olarak eğlence amaçlı bakılmaktadır. Ama Çin halkı tarafından bebeklerinin cinsiyetlerini tahmin etmek amacıyla ve yaşlarını hesaplamak aracılığıyla kullanılan bir takvimdir.

Çin Takvimi Nedir?

Çin Takvimi Kullanım Alanları;

  • Kısa süre zarfında ki gerçekleşme olasılığı olan durumlar
  • Bebeklerin cinsiyet belirlemede (Kız mı? Erkek mi?)
  • Uzun süreyi kapsayan olayların gerçekleşme ihtimalini bilme

Çinliler 4 ayını doldurmamış yani 15 haftadan küçük bebeklerin cinsiyetlerinin öğrenmek amaçlı kullanılmakta, annenin yaşı ile annenin en son hangi ayda regl olduğu bilgisi bebeğin cinsiyetini öğrenmek için yeterlidir ama tekrar belirmeliyiz ki Çin takvimi çok eski bir yöntemdir günümüzde Çin takvimi merakı artmasıyla beraber tavsiye edilmeme oranı da artmaktadır. Çin takvimi hesaplama yöntemlerini eğlenceden farksız görmemelisiniz.

Çin Takvimi

Günümüzde kullanılan Çin Takvimi orjinalini taşımadığını için doğru ve kesin bilgi verdiği düşünülmemektedir. Orijinal olan Çin Takvimini şu an Pekin’de bir kütüphanede bulunuyor. Ve %80 doğruluğu bilinmektedir. Çin halkı tarafından uzun yıllar bebek cinsiyeti  belirlemek için kullanılmıştır.

Çin takviminin bilimsel olarak doğruluğu ve kanıtları olmadığı için en doğru sonucun günümüzde cinsiyet belirlemek için bebeğin belli bir büyüklüğü geldiği zaman (4.ay)  ultrasyon yöntemi tercih edilmesidir.  Ama unutulmamalıdır bebeğin cinsiyetinden önce bebeğin kız ya da kez olsun önemli olan sağlığına sahip olmasıdır.

Çin Takvimi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg