• 894.966
Anasayfa
Hesaplama Tüp Bebek Hesaplaması

Tüp Bebek Hesaplaması

       0   ŞEYDANUR POLAT      ŞEYDANUR POLAT
Tüp Bebek Hesaplaması

Tüp bebek hesaplaması nasıl olur? Normal gebelik ile arasında fark var mıdır? Normal gebelikte de, tüp bebek tedavisiyle yaşanan gebelikte de önemli olan son adet tarihidir. Kişinin son adet tarihine göre gebelik hesaplaması yapılır. [GENCSaglik form=”TupBebekHesaplama” renk=”Mavi”]

Normal gebelik süresi 40 haftadır. Yani 280 gün üzerinden hesaplanır. 37 hafta ve üzeri milat kabul edilir. Özellikle 37. haftayı doldurduktan sonra milat dönemin de doğum, normal doğum ya da sezeryan doğum şeklinde planlanır.

Tüp bebek tedavisinde de son adet tarihine göre hesaplama yapılır. Hastalar transfer tarihini dikkate alarak hesaplama yapma yoluna gidiyorlar. Tabi ki hesap hatası oluyor. Hem normal gebelikte , hem tüp bebek tedavisinde önemli olan son adet tarihidir. Son adet tarihine göre 2-80 düzenle gebelik tahlili yapılır.

Tüp Bebek Hesaplaması Nedir?

Siotenis sonrası gebe kalan hasta takibi en çok merek edilen sorulardan bir tanesidir. Her gebe değerlidir. Tüp bebekler çok zorlukla büyük emekler sonucu elde edildiği için, daha çok özenilmesi gerekir. Tüp bebek gebeliği ile normal gebelik eş değerdir. İki gebeliğin takibinde de farklı bir şey uygulanmaz. Doğum şekilleri de hastaya göre değerlendirilip, karar verilir. Her tüp bebek doğumu sezaryen olacak diye bir kural yoktur. Bebeğin ve annenin durumu uygun ise normal doğuma karar verilir.

Tüp Bebek Hesaplaması Nedir?

Tüp bebek hamileliğinde kullanılan tekniklerden bir tanesi IVF ikincisi ise ICSI tekniğidir. Hiçbiri tüp bebek hesaplama prensibini değiştirmez. Her iki yöntemde de hesaplama aynı şekildedir. Gebeliğin ne kadar haftalık olduğu sayılırken embriyo transfer edilen tarih esas alınır. Embriyonun transfer yapıldığı tarih, gebeliğin 14. günü yani 2. Haftası sona erdiği gün kabul edilir. Embriyo transfer tarihinden iki hafta, bir gün sonra 1 aylık hamiledir.

İlgili Haber

Gebelik Hesaplama

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg