• 1.318.755
Anasayfa
Hesaplama Regli Tarihi (Adet Günü) Online Hesapla | Regl Nedir?

Regli Tarihi (Adet Günü) Online Hesapla | Regl Nedir?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Regl Dönemi Nedir? Regl Tarihi (Adet Günü) Hesaplama

Sevgili hanımlar 🙂 Adet (regl) tarihinizi en kolay şekilde ve doğru olarak hesaplamanız için bu yazıyı hesapladık. Aynı zamanda da adet (regl) düzeni ve kadınların en çok merak ettikleri adet dönemi ile ilgili soruları cevapladık. Ağrısız, düzenli bir adet süreci için sağlıklı günler dileriz.

Adet Tarihi Hesaplama Aracı

[GENCSaglik form=”AdetTarihiHesaplama” renk=”Mavi”]

Regl (Adet) Kanaması Nedir?

Her ay düzenli olarak yumurta döllenir ve rahimin iç yüzeyine gelip yapışır. Buraya yapışan yumurtanın beslenebilmesi için ona damarlanma kazandıran bir tabaka daha oluşturur. Eğer döllenme gerçekleşmese belli süre sonra görevini tamamlamış olur. Yerini bir sonra gelen yeni dokuya devreder ve dökülme gerçekleşir. Yani atık olan dokular vücuttan dışarıya dökülür. Her ay aynı sistem bu şekilde gerçekleşir tabi döllenme olmazsa. Dışarıya atılan atık dokulara adet (regl) kanaması ve bu sürece de siklus yani menstürel döngü denir.

Adet (regl) döneminde hormonların belirtiler:

  • Vajinal akıntıda farklılık görülebilir (kahverengi ve yoğun akıntı gibi)
  • Mide, karın krampları olur.
  • Çeşitli ağrılar görülebilir, bel ve sırt ağrıları yaşanabilir.
  • Hüzün, mutluluk gibi aynı anda yaşanan sürekli değişen ruh hali yaşanır.

Adet (Regl) Günü Nedir?

Kanamanın başladığı ilk gün adet günü olarak kabul edilir.

Regl (Adet) Kanaması Nedir?

Regl (Adet) Kanaması Nedir?

Adet Kanamasında Ped Değiştirme Sıklığı Nedir?

Normal bir adet döngüsü olan kadınların günde 4 ped kullanması normal kabul etmektedir. Ama bu yanlış anlaşılmasının kişinin kendini rahat hissetmesi önemlidir. Bazıları ufak bir damladan bile rahatsız olup ped değiştirenler olabilir böylece günde kullanılan 7 yada 9 adet ped kullanılması normal kabul edilir. Önemli olan pedlerde bulunan kan miktarının azlığı çokluğudur. Kan miktarı fazla ve günde 5 pedden daha çok ped kullanıyorsanız doktora görünmenizi tavsiye ederiz.

Normal Adet Düzeni Nasıl?

Adet (regl) başlangıcından diğer adet (regl) başlangıcı arasında geçen süre 24 gün ile 38 gün arasında olmalıdır. Bazı araştırmalara göre ise 21 gün ile 35 gün arası olduğu görülür. Regl (adet) döneminde normal kanama süresi 2 gün ile 8 gün arası sürmektedir.

Polimonera ne demek?

Sık adet görmeye polimonera denmektedir. Bir regl dönemi tarihi ile bir sonraki adet başlangıcı arasında geçen sürenin 35 günden fazla sürmesidir.

Oligomenore nedir?

Seyrek regli görmeye oligomenore denir. İki adet (regl) dönemi arasında ki sürenin 24 günden az olması durumudur.

Adet Gecikmesi Nedir, Neden Olur?

Adet gecikmesi normal regl sürecinden daha uzun süre adet kanamasının olmaması durumuna denir.

Düzenli olarak adet kanaması olan bir kadının, normal adet görmesi gereken 28 günlük tarihten bir kaç gün gecikmesi halinde hemen endişe içerisine girmektedir. Ama senede bir iki kez böyle bir gecikmenin olması normal olarak karşılanır. Nedeni ise, kendine bağlı olarak strest, üzüntü, iklim de oluşan değişiklikler, yorgunluk ve yaşam tarzınızda değişiklikler, kullanılan bazı ilaçlar adet gecikmesine neden olmaktadır.

Diğer bir adet kanamasının gecikme nedeni ise, normal kanaması olan kadınlarda korunma yöntemi kullanılmıyorsa aynı zamanda da cinsel yaşamında aktiflik söz konusuysa adet kanaması gecikmesi gebelik ihtimalini oluşturmaktadır. Böyle bir durumda gebelik testi alıp evde yapabilirsiniz. Emin olmak içinde dahiliye doktoruna yada bir kadın doğum uzmanına görünmeniz tavsiye edilir.

Adet (Regl) Düzeni Nasıl Olur?

Adet (Regl) Düzeni Nasıl Olur?

Ergenlerde Adet (Regl) Düzeni Nasıl Olur?

İlk adet gören ergenlik sürecinde adet döngüsü düzeme girene kadar bazı düzensizlikler yaşanması normaldir. Bir kaç yıl içerisinde ergenlik döneminde adet düzeni normale dönecektir. Ergenlik döneminde adet düzensizliği olabilir ve ilk zamanlarda kanama süresi uzun sürebilir.

Doğum Kontrol Hapı Adet Düzensizliği Yapar mı?

Doğum kontrol hapı kullanmak, adet (regl) gecikmesi yapar. Haplar, adet sürecinin görülmesi gereken tarihte görülmemesine neden olur. Bu sürece amenore adı verilir. Bazı kadınlarda regl gecikmesi yaparken, bazılarında da hiç adet görülmemesi yaşanabilir.

Regl (Adet) Söktürücü Besinler Neler?

Adet dönemi sürecinizin tarihini önceden hesaplayıp ona göre kendinizi dış etkenler koruyabilirsiniz. Böylece daha rahat bir adet dönemi geçirebilirsiniz. Kalın giyinmeli, ayaklarınızı soğuktan korumalısınız. Özellikte C vitamini içeren besinler tüketmelisiniz.

Adet söktürücü besinler:

  • Zencefil
  • Maydanoz
  • Zerdeçal
  • Melek otu
  • Kişniş tohumu
  • Domates
  • Ispanak
  • Brokoli
  • Sıcak su

Adet Kanının Rengi Neyi Belli Eder? – Video

Adet düzensizliği yaşıyor musunuz? Çok ağrılı ve sancılı adet dönemi mi oluyor yoksa sakin ağrısız bir regl dönemi mi? Kaç günde bir adet döngünüz oluyor? Bizlerle tecrübelerini paylaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg