• 1.081.020
Anasayfa
Hesaplama Bel Kalça Oranı Hesaplama

Bel Kalça Oranı Hesaplama

       3   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Bel kalça oranı hesaplama formülü çok basit. Bilmeniz gereken sadece belinizin cm cinsinden ölçüsü ve kalça çevrenizi ölçüp cm cinsinden ölçüsünü bilmektir. Tek yapmanız gereken bel ölçünüzü, kalça çevresine bölmektir.

Ölçülerini ölçüp bölmekle yormayın kendinizi aşağıda ki tabloda cinsiyetini, bel ve kalça çevrenizi yazın ve hesapla butonun basın. [GENCSaglik form=”BelKalcaOraniHesaplama” renk=”Mavi”]

  • Bel Ölçünüzü (cm cinsinden) / Kalça Çevresi (cm cisminden) 

Bel Kalça Oranı cinsiyete göre farklılık gösterir. Kadınlarda 0.8’in üzerine erkeklerde ise 1.0 üzerine çıkmamalıdır. O zaman ideal bel-kalça oranı nedir? Bel-kalça oranı nasıl hesaplanır? 

Kim istemez ki 90-60-90 vücut ölçülerine sahip olmak? Bünyeden bünyeye değişiklik gösteren kilolar.. İki kişi düşünün ikisi de 55 kilo ama birinin kalça oranı büyük, diğerinin bel oranı. Aynı kiloya sahip olmak demek aynı görünüşe aynı ölçülere sahip olmak değildir. Şekil olarak farklılık göstermektedir.

Bel ve Kalça Çevresi Ölçme

Bel ve Kalça Çevresi Ölçme

Kadın ve erkekte aynı şekilde ölçüler alınmaktadır. Bel ve kalça çevresini ölçmek oldukça kolay bir işlemdir. Dikkat etmeniz gereken nokta, kıyafetsiz ölçüm yapmanız. Çünkü kıyafetler ile ölçüm yapıldığında,  2-3 cm fazla ölçmüş olabilirsiniz. Buda sizi başka bir kıyafet giydiğiniz zaman yaptığınız ölçümde yanıltmış olur. En doğru ölçü çıplak bedenden almanızdır. Ölçümlerin santimetre yani cm olarak alınması, vücut tipinizi yorumlamak için yardımcı olacaktır.

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bel ölçüsü almak için düz zeminde, dik pozisyonda olmanız gerekir. Doğru ölçü için kendinizi ölçüm sırasında kasılmadan durmanız, göbeğinizi içeriye çekmemeniz ve mezurayı çok sıkmamak gerekir. Bel ölçüsü alınacağı yer göbek deliğinin üzerinden esnemeyen bir mezura ile tam bir tur sarılmasıyla ölçümü yapmış olacaksınız. Her ölçüm de aynı noktadan ölçmeye dikkat etmelisiniz.

Kalça Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kalça l ölçüsü almak için düz zeminde, dik pozisyonda olmanız gerekir. Kalçanın en geniş kısımdan mezurayı tam bir tur sarılmasıyla ölçümü tamamlamış olacaksınız. Her ölçüm de aynı noktadan ölçmeye dikkat etmelisiniz.

İdeal Bel-Kalça Ölçüsü Nedir?

İdeal Bel-Kalça Ölçüsü Nedir?

Bel ve kalça ölçüleri kişiden kişiye ve cinsiyete göre farklılık göstermektedir. Vücuttaki yağ miktarının önemli olduğu kadar yağın nerede toplandığının da önemi vardır. Çünkü bunları belirledikçe ortaya vücut tipiniz çıkmış oluyor. Buna bağlı olarak sahip olabileceğiniz problemleri tahmin edebilir ona göre çözüm arayabilir ve problemleri ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Kadınlarda ideal bel ölçüleri; kadınlarda 80 cm altında olması gerekiyor, 88 cm üzerinde olan bel ölçüsüne sahip kadınların bel kalınlığından kaynaklı kronik hastalıklara sahip olması riski yüksektir. Kadınların  ideal bel kalça oranı ise 0,8’den küçük olması gerekmektedir.
  • Erkeklerde ideal bel ölçüleri; 94 cm altında olması gerekiyor, 105 cm üzerinde olan bel ölçüsüne sahip erkeklerde bel kalınlığından kaynaklı kronik hastalıklara sahip olması riski yüksektir. Erkeklerde ideal bel kalça oranı 1’den küçük olması gerekmektedir.

Vücut Tipinizi Öğrenin

Vücut tipinizi öğrenmenin en basit yolu, bel – kalça oranınızı bilmenizdir. Genel olarak karşılaşılan iki tip vücut tipi vardır denebilir. Bildiğiniz ya da en sık gördüğünüz iki tip.. Elma ve Armut.. .

Elma tipi vücut; Bel kalça oranınız 0,8’den büyük ise elma tipi vücut.Erkeklerde görülen bir vücut tipidir, elma tipi vücuda sahip kişilerde bel kalınlaşması dediğimiz durum söz konusudur. Yağlanma çoğunlukla göbek ve çevresinde oluşmaktadır ve bir çok kronik hastalığın işaretçisidir.

Armut tipi vücut; Bel kalça oranınız 0,8 den küçükse ise armut tipi vücut söz konusudur. Kadınlarda görülen bir vücut tipidir, armut tipi vücuda sahip kişilerde kalça bölgesi daha fazla olmaktadır.

Bel – Kalça Oranına Göre Vücut Tipleri

İdeal Bel Ve Kalça Ölçülerine Nasıl Sahip Olabilirsiniz?

Kişinin ideal kilo ve ve uygun vücut kitle indeksine sahip olması sağlık açısından çok önemlidir. Bölgesel yağlanmalar orada oluşan ya da oluşacak olan hastalıkların habercisidir. Belli yığılmalar için en önemlisi kendi sağlığınız için ideal ölçülere sahip olmaya özen göstermelisiniz. Bunu kendiniz yapamıyor olabilirsiniz, gelişen teknoloji ile bir çok internet sitelerinden kendinize uygun gördüğünüz diyetleri uygulayabilir. Egzersizleri yapabilirsiniz. Denediniz olmuyor mu? Yemiyorsunuz ama kilo veremiyor musunuz? O zaman doktor kontrolü iyi gelecektir bir diyetisyen ya da dahiliye hekiminden randevu alabilirsiniz.

İdeal Bel Çevresi Ölçüleri Nasıl Olmalıdır? Video

 

“Bel Kalça Oranı Hesaplama” üzerine 3 yorum

  1. Kadir EREN says:
  2. Saffet TEMİZ says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg