• 300.668
Anasayfa
Hesaplama İdeal Vücut Yağ Oranları Nasıl Ölçülür?

İdeal Vücut Yağ Oranları Nasıl Ölçülür?

       1   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Vücudunuzda bulunan yağ kütleleri yaşınız ilerledikçe artış gösterir bu artış kilo almaya yani şişmanlık daha da kötüsü obeziteye neden olmakta hatta bazı hastalıkları beraberinde getirmektedir.

Yağ Oranları Artışı Nedenleri

Yağ Oranları Artışı Nedenleri

Yağ oranları artışı nedenleri arasında günümüzde çoğu insanın yanlış ve hazır beslenmesi bunun yanında hareketsizlik gibi nedenler bilinmektedir.

Yağ oranı vücudunuzdaki yağ kütlesinin kaslar, organlar, kemikler, su, tendonlar vb. oranı ile hesaplanmasıdır. Hesaplama sonucunda normal sonuçlar kadın ve erkekte değişkenlik göstermektedir. Bu oranları aşağıda görecek ve yağ ölçülerin ideal ve anormal değerlerini öğrenmiş olacaksınız.

Yağ Ölçülerin İdeal ve Anormal Değerleri

Yağ Ölçülerin İdeal ve Anormal Değerleri

Gözlem: Kendimize aynada bakarak, vücut yağ oranı değerlerini göz önünde bulundurarak insan vücudunun nasıl olduğunu gösteren fotoğraflarla karşılaştırarak elde edeceğiniz herkesin yapabileceği bir yöntemdir. Bilimsel bir sonuç elde edilmemekte sadece yaklaşık değerleri belirlemektedir.

Vücut Yağ Kaliperi: Kaliper aleti aracılıyla yapılan bu ölçümde vücudunuzda elinize gelen yağı çekerek kalipere ile sıkıştırarak oranı öğrenebilirsiniz. Bu yöntemde tam oranı vermemekte ama bu yöntemde %3’ük hata payına rastlayabilirsiniz.

 

Hesaplama Uygulamaları: Us Navy ve YMCA olarak adlandırılan ölçümlerde yağ oranı değerlerinizi öğrenmenizde yardımcı olacak yöntemlerdir. (Buradaki değerlere göre 1kg=2.20 lbs, 1 in=2.54 cm’dir)

Vücut Yağ Oranı Tartısı: Bu yöntem ile vücuda gönderilen elektrik akımı sonucunda ortaya çıkan değerdir. Bu yağılan ölçümde vücudunuzda ki su miktarı, çıkan sonucun  değişmesine neden olabilmektedir.

Vücut Kitle İndeksi

Vücut Kitle İndeksi: Bu yöntem boy ve vücut ağırlığı ile ilgili hesaplama sonucudur. İnternet ortamında dahi boy ve kilonuzu yazarak alabileceğiniz vücut kitle endeksi hesaplama sonucu size oldukça yardımcı olacaktır.

İstediğiniz vücuda sahip olabilmek için ilk yapmanız gereken yağ oranı ölçümünü yaptırmanızdır. Ölçüm sonucunda ideal yağ oranında olmasanız bile üzülmeyin. Gerekli egzersizler ve uygulamanız gereken diyetleri profesyonel bir kişi tarafından kontrol altında uyguladığınız taktirde sağlıklı bir görünüme ve ideal yağ oranına sahip olacaksınız.

 

“İdeal Vücut Yağ Oranları Nasıl Ölçülür?” üzerine 1 yorum

  1. Gizem UYAR says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg