• 631.024
Anasayfa
Hesaplama İdeal Kilo Nasıl Ölçülür? Hemen Hesaplayın!

İdeal Kilo Nasıl Ölçülür? Hemen Hesaplayın!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Hiçbirimiz fazla kilodan hoşlanmıyoruz. Hem daha sağlıklı olmak için, hem daha fit gözükmek için çeşitli yollar arıyoruz. Kilo vermek için yapılacak en sağlıklı şeyler düzenli beslenme ve spor yapmaktır. Bunun yanı sıra kilo verme hapları, zayıflatan çaylar ve şok diyetler gibi oldukça zararlı yollara başvuranlar da var.

[GENCSaglik form=”IdealKiloHesaplama” renk=”Mavi”]

Kilo vermek, aynı zamanda estetik bir algıya da dönüştü. Peki nedir bizim için ideal kilo nedir? Bu kilo nasıl hesaplanır? Bir kere şunu bilelim, zayıf olmak başka bir durumdur, zayıf olmak bambaşka bir durumdur. Zayıf olmak demek, vücut ağırlığınız olması gereken az olmak demektir. Nasıl şişman olmak çeşitli arazlar çıkarıyorsa, zayıf olmakta belli arazlara kapıları aralayacaktır.

İdeal kiloda olmadığınız zaman ilk sayabileceğimiz durumlardan biri, bağışıklık sistemin yeteri kadar kuvvetli olmamasıdır. Enfeksiyonlara karşı korunaklı olmazlar. Daha çabuk hasta olacaklardır ve iyileşme süreçleri daha uzun sürecektir. Zayıf insanların diğer bir handikabı, kolesterol gibi kan yağlarının yüksek çıkma ihtimalidir. Kolesterolün fazla olması da halsizliğe, sürekli yorgun hissetmeye yol açar. Bunun dışında algılama zorlanma ve saçların dökülmesi gibi durumlarla da karşılaşılabilir.

İdeal Kilo Nasıl Ölçülür?

Kişinin yetersiz beslenmesi ise B12 vitamini eksikliğine yol açacaktır. Bu da, hafıza ile ilgili çeşitli problemlerin yaşanmasına neden olabilir. Bizim için ideal kilo demek, vücut kitle endeksinin ortalamaya uygun olmasıdır. Yani bu demek oluyor ki, boyunuz ve kilonuz arasında belli bir orantı olmalıdır.

İdeal kilonuza ulaşmanız için yapmanız gereken ise metabolizma hızına göre tüketim yapmaktır. Bu hızın altında beslendiğiniz takdirde, kilo vermeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda gündelik harcadığımız enerjiden fazlasını da yemememiz gereklidir. Aldığımız kalori, harcadığımız kaloriden yüksek olmamalıdır. Var olan kilonuzu korumak istiyorsanız, yaktığınız kalori kadar beslenmeniz yeterli olacaktır.

Halk arasında balıketi bilinen diye bir tabir vardır. Bu tabir ise, normal kilosundan beş altı kilo fazlası olan insanlar için kullanılır. Bu kişilerin vücut özellikleri genellikle göğüsler, basen ve belin orantılı olup, sadece daha yuvarlak hatlara sahip olmasıdır.

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır? – Video

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg