• 815.517
Anasayfa
Beslenme Oolong Çayı Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Zayıflatır mı?

Oolong Çayı Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Zayıflatır mı?

       1   ŞEYDANUR POLAT      ŞEYDANUR POLAT
Oolong Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?

Oolong çayı zayıflatırmı ? Nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir? Gibi soruları son günler de sıkça duyar olduk. Olong Tea Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen fermanti işleminden geçirilerek yapılan bir çaydır. Camellia sinensis bitkisi dekoratif bir ev bitkisi olarakta kullanılır. Bu bitkinin boyu yaklaşık 2-20 metre arasındadır. Bitkinin çiçekleri ise gülü andırır. Çiçeklerin rengi açık kırmızı veya beyaz renkte olur.

Oolong Çayı Nedir?

Olong Çayı Nedir?

Olong Çayı Nedir?

Siyah çay ile aynı ortamda büyütülüp yetiştirilesine karşı değişik bir süreçten geçtiği için vücut metobalizma üzerinde sindirim sistemi için sayılmakla bitmeyen olumlu faydaları bulunmaktadır. Bitkinin en sağlam ve büyük yaprakları ve küçük denecek kadar ufak tohumları ile meydana gelir. Yapım aşaması diğer çaylara kıyasla daha meşakatli ve bir o kadar da sağlık için yararlı olduğundan dolayı tercih edilen çaylar arasında yer alıyor.

Doğanın bize sunduğu mucizelerin ne yazık ki henüz tam farkında değiliz. Bitkilerden gelen şifa yüzyıllardır kullanılan bir yöntem olmasına karşın; biz hala farklı arayışlar içerisindeyiz. Özellikle Uzak doğu insanının yaşamına dahil olmuş, günlük hayatlarının vazgeçilmezi olan bitkiler, o coğrafya insanının uzun ve sağlıklı hayatlarının sırrı olabilir mi acaba. Her gün karşımıza çıkan farklı diyet listesi arasında bocalayıp, işe yarar mı demektense, size hem sağlık açısından faydalı hem de zayıflatma etkisi bulunan, belki de ilk defa adını duyacağınız oolong çayından bahsedeceğiz.

Oolong Çayı Faydaları Nelerdir?

Oolong Çayı Faydaları Nelerdir?

Oolong Çayı Faydaları Nelerdir?

Bu çay Avrupa kıtasına 19.yy. da gelmiş ve sağlığa faydalarından dolayı kısa sürede popüler olmuştur. Sağladığı yararlar ile vücudunuz daha dinç kalacaktır. Özellikle kolesterolü düşürmesi önem taşımaktadır. Ayrıca kilo vermenize de yardımcı olması ile fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz.

Kalp sağlığı açısından önemli bir bitkidir. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltan oolong çayı ,kalp ritminin de düzenli olarak istenen değeri seyretmesine yardımcı olur. Bu çay metabolizmanın hızlanmasına da etki eder. Kilo vermek isteyen kişiler de gönül rahatlığı ile bu çayı tüketebilirler.

İçerisinde bol miktarda antioksidan bulunduğundan kolesterol düzenler ve kan şekerini dengeler. Kötü kolesterol değerini değerini düşürürken, iyi kolesterol değerini attıran bu çay özelliği dolayısıyla damar tıkanıklığına sebep olan kolesterol birikmesinide önler.

Bunun dışında oolong çayı faydaları arasında hipertansiyona yani yüksek tansiyona yakalanma riskini de azalttığı görülmektedir.  Diğer bir faydası ise vücudun toksinlerden arındırılmasının sağlamasıdır. Böylelikle daha güzel bir cilde sahip olunmasınada yardımcı olur. İçeriğindeki antitoksidanların etkisiyle bir çok kanser hücresinin oluşumunu engeler. Bunun dışında vücudun su ihtiyacının karşılanmasında ve susuzluğun giderilmesinde fayda sağlar. Ayrıca diş sağlığının korunmasında da faydaları olduğu bilinen oolong çayı, diş çürüklerinin oluşmasını engeller. Ağız sağlığının korunmasında da etkilidir.

Oolong çayı vücut direncinin artırılmasında ve daha enerjik hissedilmesine de yardımcıdır. Bu nedenle düzenli olarak içilen oolong çayı kişinin kendini aha zinde olmasını sağlar. Faydalarını genel olarak maddelersek;

  • Kalp hastalıklarına karşı korumada yardımcı olur.
  • Kolesterolü düşürmek için kullanılır.
  •  Antioksidan bakımından zengin bir çaydır.
  • Kan şekerini dengede tutar.
  •  Sağlıklı bir şekilde kilo vermede yardımcı olur.
  •  Toksinlerin atılmasını sağlar.
  •  Cildin görünüşünü güzelleştirir.

Oolong Çayının Zararları Nelerdir?

Oolong Çayının Zararları Nelerdir?

Oolong Çayının Zararları Nelerdir?

Oolong çayı yan etkileri vardır. Öncelikle oolong çayı içerdiği kafein nedeniyle aşırı tüketilmesi sonucunda çarpıntı yapabilir. Bunun yanında baş dönmesi, mide bulantısı gibi başka yan etkileri de görülebilir. Ayrıca idrar söktürücü etkisiyle de gereğinden fazla içildiğin zaman vücuttan aşırı su kaybına neden olabilir. Buda sağlık açısından çok ciddi sorunlara yol açabilir. Bunun dışında hamilelik sürecindeki bayanlar ile bebek emziren bayanlarında bu çayı tüketmeleri önerilmemektedir. Bu sebeple hamileler, emziren bayanlar ve başka bir rahatsızlığı olan kişiler bir doktora danışmadan oolong çayı tüketmemelidirler.

Oolong Çayı Nerede Satılır?

Gelişen türkiye şartların da aranan her ürünü bulmak eskisi kadar zor değil. İstediğiniz her ürünü taze, kurutulmuş bir şekilde satın alabilirsiniz. Artık her çarşı ve pazarda birden fazla aktar bulunuyor. Konumuzda adı geçen bu mucizevi ürün olan oolong çayını her aktarda bulmak mümkündür. Aynı zamanda çeşitli internet sitelerinde ve bitkisel marketlerde bulabilirsiniz.

Oolong Çayı Fiyatı Nedir?

Oolong çayı fiyatı farklı sitelerde aktarlarda değişiklik göstermektedir. Ortalama bir fiyat vermek gerekirse, 15 tl ile 30 tl arasındadır. Bu çayı alırken dikkat etmeniz gereken bir püf nokta ise çayın bayat olmamasıdır. Bu yüzden güvendiğiniz yerlerden alıveriş yapmanızı öneriyoruz. Alıcağınız oolong çayını taze ve kaliteli olmasına dikkat ediniz.

Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır ?

Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır ?

Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır ?

  • 4 kişilik oolong çayı hazırlamak için, demliğe toplamda demliğin % 5’ ini yani demlik tabanını kaplayacak şekilde oolong yapraklarını koyun.
  • Daha sonra kaynattığınız suyu demliğe dökün ve kapağını kapatın.
  • Sıcak suyu döktüğünüzde oluşan kabarcıkları demlik kapağı ile alın.
  • 3-5 dk demlendikten sonra çayınızı servis edebilirsiniz.
  • Demliğin dibi, çayın en yoğun olduğu bölge olduğu için bardaklara eşit bir biçimde dağıtılmalıdır.

Damak tadınıza uyan, sizin için en doğru aromayı yakalamak için kullandığınız yaprak miktarını kullanmış olduğunuz yaprak miktarını, demleme süresini ve çayı demlemek için kullandığınız suyun sıcaklığını değiştirebilirsiniz.

Tek Kişilik Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır?

Eğer tek kişilik oolong çayı hazırlamak istiyorsanız 1 büyük bardak için 1 -1.5 çay kaşığı oolong yaprağı ölçüsünü kullanabilirsiniz. Ayrıca oolong çayı alırken, kurutulmuş yaprakların farklı renk ve şekillerde olduğunu göreceksinizdir. Bu farklılıklar, çeşitli ülkelerin yaprakları farklı biçimde işlemelerinden kaynaklanmaktadır. Bu sayede hem zinde kalmanıza yardımcı olacak ve zayıflamanız için bir araç olarak karşınıza çıkacaktır.

Oolong Çayı Zayıflatır mı?

Oolong Çayı Zayıflatır mı?

Oolong Çayı Zayıflatır mı?

Türk toplumunun çaya düşkünlüğü bir gerçektir. Evlerimizde her gün demlenen, günün her saati tükettiğimiz çay, liderliğini hiçbir zaman kaybettirmeyecek olsa da, son yıllarda hayatımıza giren bitkisel çaylarında sağlığımıza olan önemli katkısını da göz ardı edemeyiz.

Birçok faydası bilinen ve uzmanlar tarafından her gün bir bardak içilmesi şiddetle önerilen yeşil çaydan sonra, yepyeni bir çay hayatımıza girdi. Bu bitkinin yaprak ve tomurcuk kısmından oluşur. Ayrıca bu çayın farklı türleri vardır.

Çok çeşitli aromalara sahip olan oolong çayı diğer çaylara oranla yapımı daha zor olan bir çaydır. Ancak tazeliğini 1 yıl kadar korumak gibi olumlu bir özelliği vardır. Bu nedenle uzun ömürlü bir çaydır. Bu çayın açık yeşil yaprakları ile bakır renginde bir demi vardır. Daha çok Çin,Tayvan,Japonya gibi Asya ülkelerinde tüketilir. Ana vatanı Çin ve Japonya olarak bilinir.

Oolong Çayı İle Zayıflayan Ünlüler

Survivor yarışmasın da şöhreti yakalayan Nagihan Karadere her zaman fit ve zinde kalmanın püf noktaları açıklıyor!
Atletizm sporcusu nagihan’ın açıklamaları sizinde hayatınızı değiştirebilir.

NAGİHAN KARADERE

Ben bu çaya başladığım ilk hafta 3-5 kilo arasında bir kilo verdim. Çok fazla ödem attıran bu çayı sizlere önerebilirim. Benim memnun kaldığım bir üründür.

Oolong Çayı Faydaları Neler? – Video

Sizlerde oolong çayı ile kilo vermeyi denediniz mi ? Oolong çayı kullanım sonucu yorumlarınız önerileriniz nelerdir? Bizimle görüşlerinizi, verdiğiniz kiloların sonuçlarını yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Chia Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
Pu-Erh Çayı Nedir? Faydaları ve Demlenmesi Nasıldır?

“Oolong Çayı Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Zayıflatır mı?” üzerine 1 yorum

  1. hedef_17 says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg