• 330.298
Anasayfa
Beslenme Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Protein Eksikliği ve Toz Takviyesi Hakkında 10 Altın Bilgi

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Protein Eksikliği ve Toz Takviyesi Hakkında 10 Altın Bilgi

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Tüp mide sonrası protein tozu kullanılmalı mı? Protein eksikliği nasıl giderilmelidir? Protein eksikliği için hangi doğal takviyeler yapılmalıdır? Obezite cerrahisi sonrasında vitamin kullanımı gerekli midir? Protein önemi ve eksikliği nedir, nasıl anlaşılır? gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Tüp Mide Sonrası Protein Tozu ve Doğal Protein Takviyesi

Tüp Mide Sonrası Protein Tozu ve Doğal Protein Takviyesi

Protein vücutta depolanmayan sadece yer değiştiren önemli bir yapı taşı. Hücre, doku ve organları oluşturan proteinin vücuda yeterince alınmaması yine dokularda yıkıma yol açıyor. Fazla ve hızlı kilo veren ya da obezite cerrahisi geçiren kişilerde kas kaybının olması kaçınılmaz. Ancak protein takviyesi ve tüp mide sonrası protein tozu takviyesi ile bu durumu minimuma düşürmek mümkün. Siz de tüp mide sonrasında proteinin önemini ve yapılması gerekenleri yazımızda bulacaksınız.

Protein Eksikliği ve Önemi

Protein Eksikliği ve Önemi

1 Tüp mide protein alımının yeterince sağlanamaması durumunun sık yaşandığı bir cerrahi türü. Hem beyaz hem kırmızı etlerden, soya gibi taneli yiyeceklerden ya da kurubaklagillerden uzak kalan kişilerin protein eksikliği yaşaması oldukça normal.

2 Ancak düzenli bir diyet takibi ile bu eksikliği minimuma indirmek, bu sayede fazla kiloların protein olarak değil yağ olarak verilmesini sağlamak asıl önemli nokta. Aksi takdirde her cerrahi girişimde olduğu gibi tüp mide sonrasında da olası olan riskler kendini göstermeye başlıyor.

3 Protein desteğini ilk haftanız olan berrak sıvı haftasında taneciksiz et suları ile bir nebze sağlamak mümkün. Ancak uzun vadede çeşitlilik gereken bu konuda hatırlatılan nokta vücudun dışarıdan almasının zorunlu olduğu 9 farkı aminoasit türü bulunması.

4 Bu sebeple ikinci evre olan püre ve yoğun sıvılara geçiş sürecinde birçok kişinin tercihi sıvılara protein tozu karıştırarak tüketmek ve takviyeyi bu şekilde sağlamak oluyor.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Protein Tozu

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Protein Tozu

5 Tüp mide ameliyatı sonrası protein takviyesine ihtiyaç duyanlar için piyasada birçok alternatif mevcut. Hatta tadına alışmak isteyenlere çikolatalı shakeler bile var. Bunları ülkemizden temin etmek mümkün olduğu gibi, bazı kişiler internet üzerinden içerik hakkında araştırmalar yaparak yurtdışından da alabiliyor.

6 Protein tozu seçiminde ise yine 9 aminoasit konusu akıllara geliyor. Ayrıca protein tozu alırken protein sindirilebilirliği düzeltilmiş aa skorunun 100 olması lazım. Bu da tercihinizi yumurta, soya, peyniraltı suyu ve kazein içeriklerine sahip protein tozlarından yana yapmanızın şart olması demek.

7 Tüp mide ameliyatı sonrası protein tozu kullanmak, elbette doğal olmayan içeriği ile tüm ihtiyacınızı karşılamayacak ve yine kas dokusunda yıkımlar olacaktır. Ancak burada amaç süreci olabildiğince sağlıklı atlatmaktır.

8 Kollajen içerikli yapay proteinler ne yazık ki protein içeriği gerçek protein kaynaklarına oranla oldukça düşük konsantre tozlardır. Tüp mide geçiren bir kişinin ilk zamanlarda günlük protein ihtiyacı ise 60 ila 80 gram kadardır.

9 Protein alımında aşırıya kaçılması şayet gün içinde su tüketiminiz istenen seviyede değilse dehidrasyona neden olabilir.

10 Beslenmenizde sadece protein olmak ayrıca gün içinde alınan diğer önemli besin gruplarının değerlerini baskılayacağından, protein tozunun bilinçli kullanımı önemlidir.

Obezite Cerrahi Sonrası Vitamin Takviyesi Gerekli midir? – Video

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg