• 243.698
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Mide Küçültme Ameliyatının Psikolojiye Etkisi Nedir?

Mide Küçültme Ameliyatının Psikolojiye Etkisi Nedir?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Kilo vererek obezite ve fazla kilo sorunlarına veda etmek isteyenlerin aklına takılan onlarca soru olduğunu biliyoruz. Siz de mide küçültme ameliyatı hakkında bilgi edinerek aklınızdaki soru işaretlerine, hatta belki beraberinde fazla kilolarınıza veda edin.

Mide Küçültme ve Riskleri

Mide Küçültme ve Riskleri

1 Mide küçültme ameliyatları hakkında birçok yayın organı tarafından yayınlanan ” tüp mide ameliyatı sonrası hayatını kaybetti ” gibi başlıklara sahip haberlerin, obezite cerrahisi adayları için oldukça korkutucu olduğunun farkındayız. Ancak endişe duyulmaması gereken bu durumda kurum ve doktor araştırmaların sağlam ve tam olduğundan emin olmanız gerektiğini, cerrahilerin hepsinin bir ölüm riski içerdiğini ancak oranı düşürmede sizin araştırmalarınızın güveninizin önemli olduğunu unutmayın.

2 Mide küçültme ameliyat çeşitleri sizin kararınız değil, onayınızla gerçekleştirilir. Sizin riskler içeren bir duruma girmemeniz için kapsamlı ve detaylı bir değerlendirmeye tabi tutulmanız ve bu değerlendirme sonucunda doktorunuzun riskleri belirlemesi önemlidir.

Mide Küçültme Kararı İçin Başvuru ve Uygulama

3 Mide küçültme İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde başarı ile gerçekleştirilmesinin yanında gün geçtikçe kazandığı popülerlik sayesinde doktorların da tecrübe edinmesini ve ameliyat hakkında bilgili kişilerin Anadolu’nun birçok yerinde hizmet vermesini sağlamaktadır. Yani uzman bir isimle çalışmak için şehir değişikliğiniz şart olmayabilir.

4 Mide küçültme ameliyatı hangi bölüm ya da kurumda yapılır, gibi sorular için kesin bir cevap ancak oldukça uzun bir liste ile verilebilir. Bunun için hastanelerden kilo verme ve obezite merkezlerine kadar birçok devlet ya da özel kurumu bulunmakla birlikte uzmanlığı ve tecrübelerine bağlı olarak obezite cerrahisi uzmanları ya da genel cerrahlar bu ameliyatı gerçekleştirebilirler.

Obezite Ameliyatının Psikolojiye Etkisi Nedir?

Obezite Ameliyatının Psikolojiye Etkisi Nedir?

Ülkemizde gittikçe çoğalan obezite tehlikesi insanları korkutmaktadır. Aşırı alınan kilolar yakılmayan yağlar yanlış beslenme obeziteyi tetiklemektedir. Obeziteye neden olan hastalıklar olduğu gibi obeziteninde neden olduğu sağlık problemleri insanların günlük yaşamını kabusa çevirmiştir. Sadece yetişkinler de değil küçük yaştaki çocukların beslenme alışkanlıklarındaki düzensizlikler obeziteyle ve bu tehlike ile büyüyecek kilolu nesiller doğurmaktadır.

Obezite bir hastalık olarak kabul edilmektedir ve bu hastalığında her hastalık gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Normal kilolu insanlara uygulanan diyetler maalesef etkileri çok fazla olan ve sadece diyet ile çözülemeyen bir problem olmadığından daha keskin yöntemler bulunmaktadır.

Mide Kelepçesi Sonrasında Psikoloji

Obezite cerrahisi bu durumdaki insanların dertlerine çare olarak mide küçültme ameliyatı yapmaktadır. Bu ameliyatların en baştan geleni mide kelepçesi yöntemidir. Obezitenin dünyada artması ile mide küçültme ameliyatları da çoğalmaktadır. Bu ameliyattan sonra uygulanan beslenme alışkanlığı da değiştirilmektedir.

Mide küçültme ameliyatının öncesinde aşırı kilo almaya neden olan sebepler araştırılmaktadır. Tüm değerleri ve kan testi incelenmektedir. Kalp veya başka rahatsızlarının da bulunup bulunmadığı tespit edilmektedir. Bu değerlerin incelenmesinden sonra hastanın bu ameliyata psikolojik olarak hazır olması gerekmektedir. Bu psikolojik yardım ile birlikte hastanın önceki beslenme alışkanlığı ve sonrasında nasıl bir beslenme hayatı uygulanacağı belirlenmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası

Obezite Ameliyatının Psikolojiye Etkisi Nedir?

Mide küçültme ameliyatının detayı midenin içeriye doğru katlanmasıdır. Böylece midenin ağırlığı küçülmektedir. Mide küçülme ameliyatından sonra hasta ilk iki hafta sadece sıvı besinler ile beslenmektedir. Bu ameliyattan ve sıvı ile beslendikten sonra günlük hayatına dönen hastalar hızlıca kilo vermeye başlamaktadırlar.

Bu ameliyattan sonra vücutta bazı sarkmalar meydana gelmektedir. Aniden verilen kilolar vücudu aynı bir balon gibi söndürür ve kollar ve bacaklar da etlerin sarkmasına neden olmaktadır. Bundan rahatsızlık duyan kişiler gerekli estetik ameliyatları yaptırabilmektedir.

Mide Küçültme Ameliyatıyla Kilo Veren Ünlüler – Video

Fazla kilolarınızdan şikayetçi misiniz? Mide küçültme ameliyatı oldunuz mu? Obezite cerrahisi sonrası psikoloji nasıl oluyor? Kilo vermek, beslenme düzeni değiştirmek obezite ameliyatı olan hastalarda nasıl bir psikolojik değişime neden olur?

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg