• 389.440
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Obezite Cerrahisi Fiyatı Hakkında Tüm Merak Edilenleri 7 Maddede Açıklıyoruz

Obezite Cerrahisi Fiyatı Hakkında Tüm Merak Edilenleri 7 Maddede Açıklıyoruz

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyatı Ne Kadar? Mide kelepçesi, gastrik bypass, mide balonu, tüp mide gibi farklı obezite cerrahileri ve fiyatlarına dair büyük soru işaretleri kafanızı kurcalıyorsa yazımızı okuyarak bu konudaki detaylar hakkında siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mide Ameliyatları Ne Kadar?

Mide Ameliyatları Ne Kadar?

Gelişmekteki bir ülke olan Türkiye için geçim sorunları bazen en büyük sorun ve soru işareti oluyor. Yeri geldiğinde sağlık sorunlarının dahi  önüne geçen geçim sıkıntısı, fazla kilo ve obezite ile mücadele etmekte olanlar için mide küçültme ameliyatı fiyatı ne kadar gibi soruların belirmesine yol açabiliyor.

1 Ülkemizde mide küçültme ameliyatları giderek yaygınlaşsa da mide küçültme ameliyatı fiyatı hakkında kesin bir ücretlendirme ya da maddi destek düzenlemesi sağlanamamıştır. Herhangi bir sigorta kurumu tarafından mide küçültme cerrahisinin ücretinin karşılanması gibi bir durum söz konusu değildir.

2 Sebeplerinden biri yetersiz bilinçlenme sebebiyle genel olarak bu cerrahilerin yalnızca estetik amaçlı olduğu gibi yanlış bir algıya sahip olunmasıdır. Bu yanlış algı obezite cerrahisi fiyatlarını da olumsuz şekilde etkilemektedir.

Obezite Cerrahisi Ücretleri

Obezite Cerrahisi Ücretleri

3 Mide balonu gibi uygulamalar cerrahinin uygulanacağı hastaneye ya da doktorunuza göre değişkenlik göstermekle birlikte 3.500 ila 10.000 lira arasında fiyatlarda uygulanabilmektedir.

4 6 ay sonrasında mide kelepçesi için yapılan çıkartma işlemi esnasında ise sizden 1000 ila 4.500 arasında değişen ancak elbette sınırlarda da oynamalar görülen fiyatlar talep edilmektedir.

5 Mide kelepçesi ya da gastrik bypass fiyatlarına devlet desteğinin olup olmadığı ise oldukça karışık bir başlıktır. Çünkü genel olarak cerrahilerdeki devlet desteğine güvenenler için sigorta tarafından masraf karşılanmaması cerrahi talebinin geri çekilmesine dahi yol açabilmektedir.

6 Özel kurumlarda obezite cerrahisi için eğer mide kelepçesi gibi çok basamaklı işlemler gerektiriyorsa paket ücretlendirmeler uygulanabilmektedir. Morbid obezite sorunu yaşayanlar için talep edilen bu obezite cerrahisi ücretlerinde dikkat edilmesi gereken ise sizden ilk başta talep edilen ücretin yalnızca malzeme bedeli olmaması hakkında emin olmaktır.

7 Cerrahi için tercihiniz devlet ya da üniversite hastanesi olacak ise dikkat etmeniz gereken bir konu da zamanlama hakkında olmaktadır. Üniversite hastanelerinde hoca farkı gibi sebeplerle sizden ek ücretler talep edilebilmekte, bazense ücretlendirmenin ardından ihale sebepleri ile ameliyatınızın uzun ertelemeler olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg