• 106.410
Anasayfa
Sağlık Genital Hijyen! Genital Bölgede Sivilce Neden Olur, Nasıl Geçer?

Genital Hijyen! Genital Bölgede Sivilce Neden Olur, Nasıl Geçer?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Genital Bölgede Oluşan Sivilce Nasıl Geçer?

Genital bölgede sivilce neden çıkar? Genital bölgede çıkan sivilce nasıl geçer? Genital bölge temizliği nasıl yapıyor? Genital bölgede çıkan sivilcenin bitkisel tedavisi nedir? Genital hijyen nedir, nasıl olur? Genital bölge temizliği yapmak, oluşabilecek sivilceleri önlemek çok kolay. Genital bölgede oluşan sivilceyi geçirmek kabusun olmasın, bu yazıyı okuduktan sonra evdeki bir kaç malzeme ile sivilce ve ağrısından kurtulman mümkün.

Genital Bölgede Sivilce Neden Olur?

Genital Bölgede Sivilce Neden Olur?

Genital Bölgede Sivilce Neden Olur?

Genital bölge sürekli kapalı olduğundan dolayı hava alamayan bir bölgedir. Kapalı ve hava alamayan bölgede sivilce oluşması ve bir süre geçmemesi aslında normal bir durum. Ama biz ‘Genital bölgede sivilce oluşmaması için neler yapmalıyız?’ derseniz çözümü çok kolay. Biraz dikkat ve özen göstermek gerekiyor. En başta temizliğinden emin olmalıyız.

En çok sivilceyi etkileyen nedenlerden biri olan dar iç çamaşırı tercih etmektir. Çok dar ve emici olmayan iç çamaşırları maalesef genital bölgede sivilceye neden olmaktadır. Hava almayan bir bölge dar çamaşır tercihiyle iyice hava almaktan uzak kalmaktadır. Oluşan akıntı uzun süre bu bölgede kalacağından, nemli ortamdan beslenerek sivilce oluşumu gerçekleşecektir.

Günlük ped kullanımı varsa ve özellikle regl döneminde bu sivilcelerin oluştuğunu çoğumuz yaşamışızdır. Kullandığımız pedler hava alamayan bölgeyi iyice kapatıyor, sıkıştırıyor ve hava almasını engelliyor. Bu durumda genital bölgede kaşıntı ve sivilceye neden oluyor. Ped seçimi yaparken pedin hava alıp almadığına dikkat edin.

Cinsel yolla bulaşabilir, erkelerde sivilce, uçuk çok sorun oluşturmayabilir ama kadınlarda bu durum ağır ağrılı ve zor bir süreç haline gelebiliyor. Bu yüzden cinsel ilişki sırasında korunmak sizin için sağlıklı olacaktır.

Vajinal Kaşıntı ve Yanma Nedir, Neden Olur? Doğal Çözüm Önerileri

Genital Bölgedeki Sivilceler Bitkisel Nasıl Geçer?

Genital Bölgedeki Sivilceler Bitkisel Nasıl Geçer

Genital Bölgedeki Sivilceler Bitkisel Nasıl Geçer

Genital bölgede oluşan sivilceleri geçirmenin bitkisel çözümleri var. Genetik bölgede çıkan sivilce ve kıl dönmeleri ister istemez otururken, kalkarken, yatarken kişinin hayatında hareket kısıtlamaları yapabiliyor. Genital bölge temizliğine dikkat etmelisiniz. Dar olmayan ve emici özelliği özen iç çamaşırları tercih etmelisiniz. Hava alabilen ped kullanmalsınız. Eğer genital bölgede sivilceniz çıktıysa, evdeki bir kaç basit malzeme ile  günde bir kaç uygulayarak tamamen doğal yöntemler ile sivilceyi kısa sürede kurutabilirsiniz.

Genital Bölgeye Elma Sirkesi Uygulaması

Elma sirkesi içerisinde yer alan asitler, ph değerini dengelemektedir. Sirke mantar ve bakteri oluşumunuda engeller ve geçirir. Genital bölgedeki mantara iyi gelir ve sivilceyi geçirmektedir.

Elma sirkesinin asit içeriği olduğundan doğrudan uygulamak bölgeyi yakacaktır ve tahriş etme olasılığı yüksektir. Bir bardak elma sirkesi ile bir bardak su karıştırılarak, sivilcenin olduğu bölgeye günde 2-3 kez uygulamak sivilceyi kurutacaktır. Bu işlemi sivilce geçer uygulamanız gerekir.

Genital Bölgeye Lavanta Özü Yağı Uygulaması

Lavantanın özü içerisinde birçok mineral bulunur, bu mineraller bakterilere karşı savaşır. Sivilceli bölgeye lavanta özü sürmeniz, kurumasını sağlayacaktır.

Genital bölgeyi temizledikten sonra iyice kurulayın. Sivilceli bölgeye lavanta özü yağı sürün. Günde bir kez uygulamanız yeterli olacak ve kısa sürede rahatlama hissedeceksiniz.

Genital Bölgeye Çay Ağacı Yağı Uygulaması

Çay ağacı yağı, mantar, dişeti iltihabı, akne, sivilce, kepek gibi birçok soruna iyi gelmektedir. Genital bölgede oluşan sivilceye, çay ağacı yağı uygulamanız sivilcenin geçmesini sağlar ve size gün içerisinde rahatlık kazandırır.

1 damla çay ağacı yağı ve 1 tatlı kaşığı zeyfinyağını karıştırın. Sivilceli bölgeye günde 2 kez sürün, bu yönemi sivilce kuruyana kadar uygulayın.

Genital Bölgeye Aynı Sefa Bitkisi Uygulaması

Aynı sefa bitkisi bileşimleri arasında karotin, neolikopin, eterik yağ ve birçok bileşim vardır. Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Terletir, idrar tutukluluğunu çözer. Egzama, sivilce gibi bakteri mantarı giderir. Kanı temizler, mikroplu sarılık hastalığında oldukça faydalıdır. Regl ağrısını keser, kanı söktürür.

Bir tutam aynı sefa bitkisi ile, ısıttığınız 1 yemek kaşığı zeytinyağını 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi günü sivilceli genital bölgeye günde 3 kez olacak şekilde sürün. Kısa zaman içerisinde sivilce kuruyacak ve geçecektir.  Eğer aynı sefa bitkisi bulamaz iseniz, aynısefa kremi kullansanız fayda gösterecektir.

Aynısefa Kremi Nedir? Aynısefa Kremi Ne İşe Yarar?

Genital Bölgeye Mısır Unu Uygulaması

Mısır unu sivilceye iyi gelir mi, demeyin kızlar. Gerçekten işe yarıyor. Mısır unu maskesi harika bir doğal peeling görevi görüyor. Düzenli olarak kullandığınız zaman ciltteki sivilce ve güneş lekelerini giderir.

En etkili yöntem doğrudan sivilceli bölgeye mısır ununu aynı pudra gibi serpme yöntemidir. Sivilce üzeri mısır unu ile kaplı olacağından ihtiyacı olan nemi bulamayacak ve kısa süre içinde kuruyacaktır.

Genital Bölgeye Sıcak Kompres Nasıl Uygulanır?

Sıcak kompres uygulaması en doğal aynı zamanda da en etkili bir sivilce kurutma yöntemidir. Sadece sivilce değil, eğer genital bölge kaşıntısı ya da genital bölge kararması yalıyor iseniz düzenli olarak sıcak su kompres uygulamanız faydalı olacaktır.

Bir havlu üzerine sıcak su dökün ve genital bölgenize günde 3 kere uygulayın. Bu yötem ile sicilceler kısa süre içerisinde kuruyacak yok olaacaktır.

Genital Hijyen Nedir?

Genital Hijyen Nedir?

Genital Hijyen Nedir?

  1. Genital bölgenin kuru kalması oldukça önem arz etmektedir. Çünkü mantar ve bakteriler nemli ve sıcak oramı çok severler. Bölgeyi kuru tutarak bakteri ve sivilce oluşumun engellemiş olursunuz.
  2. Tuvalet sonrası temizlik çok önemlidir. Temizliğe önden arkaya başlamalısınız yani vajinadan anüse doğru.
  3. İlişki sonrasında yada sırasında idrar yapma gereksinimi duyursanız asla ertelemeyin. Ertelemek mesanedeki bakteri ve enfeksiyonu tetikler. Eğer idrar yaparsanız bakterileri dışarıya atmış olursunuz.
  4. Tam hazır olmadan yani gerekli kayganlık oluşmadan cinsel ilişkiye başlamayın çünkü kuru bir ortam tahrişe neden olacaktır.
  5. Adet döneminde, tampon kullanıyorsanız sık sık yenisi ile değiştirmelisiniz aksi halde kan ile temas ederek bakteriler hızlar çoğalacaktır.
  6. Ağda, jilet ile genital bölgedeki kılların alınması etkili bir yöntem. Ama bu yöntemler kıl köklerinde enfeksiyonlara neden olur ve tahrişe yol açar. Çok özenli olmalısınız, genital bölge için en uygun olan, enfeksiyon ve tahrişe sebep olmayacak ürünler tercih etmelisiniz.
  7. Ev dışında bir yer tuvalet kullanacaksanız mutlaka tek kullanımlık kağıtlardan faydalanın.
  8. Ve son olarak değinmeliyiz ki, her kadın düzenli periyotlarda jinekolojik bir muayeneden geçmelidir. Herhangi bir sorun yada bulgu olmasa daha yılda bir kez doktora uğramalısınız.

Genital Bölge Temizliği – Video

Genital bölge temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Genital bölge temizliği için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Genital bölgede sivilce sorunu yaşıyor musunuz? Bizlere soru ve düşüncelerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg