• 96.222
Anasayfa
Sağlık Kadınlarda ve Erkeklerde İdrar Kaçırma, Altını Islatma Nedenleri ve Tedavisi Nedir?

Kadınlarda ve Erkeklerde İdrar Kaçırma, Altını Islatma Nedenleri ve Tedavisi Nedir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Kadınlarda ve Erkeklerde İdrar Kaçırma Nedenleri ve Tedavisi

İdrar kaçırma neyin belirtisi? Erkeklerde idrar kaçırma neden kaynaklanır? İdrar kaçırma kadın için nasıl tedavi edilir? İdrar kaçıran kadın hangi doktora gitmeli? İdrar kaçırmaya hangi ilaç iyi gelir? Sen de kadınlarda idrar kaçırma ve erkeklerde idrar kaçırma sorunları hakkında her şeyi bu yazımızda bulabilirsin.

Yetişkinlerde İdrar Kaçırma Neden Olur?

Yetişkinlerde İdrar Kaçırma Nedenleri

Yetişkinlerde İdrar Kaçırma

İdrarını tutamak ya da diğer bir tabirle altına kaçırmanın aniden ve istemsiz olarak idrarın dışarı çıkması olduğunu biliyoruz. Bu istenmeyen ve hoş olmayan durumun genelde enfeksiyon nedenli olduğunu görsek de aslında altında yatan pek çok neden olabilir. İdrarını kaçırdığı için şaşıran ya da utanan pek çok kişi olabilir. Bu kişiler özellikle güldüğünde, öksürdüğünde, hapşırdığında idrarını kaçırabilmektedir. Ancak idrar kaçırma tedavisi alması gereken kişi küçük çocuklardan ileri yaşlılara kadar herkes olabilir ve bu durumda sakin olunmalıdır.

Gelelim hem kadın hem de erkek, toplumda sayısız kişinin karşılaştığı bu durumun olası nedenlerine:

Yaşlanma: Yaşın ilerlemesi halinde leğen kemiğinin içerisindeki bazı doku ve bağlarda gevşemeler olabilir. Özellikle mesane ve rahmi yerinde tutmaya çalışan bağlarda gelişen gevşemeler kişiyi yakından etkiler. Bu bağların zayıflaması durumunda altını ıslatma sorunu yaşanabilir.

Doğum yapma: Doğumda vakum kullanılmasını gerektiren iri bebek doğurma ya da çoklu doğum gibi durumlar, beraberinde idrarla ilgili sorunlar getirebilir.

Fazla kilo: Kişi obez olmasa dahi, fazla kilo sorunu mevcutsa, karın bölgesinin maruz kaldığı iç basıncın artışına bağlı olarak idrarı tutmak güçleşebilir.

Genetik: Özellikle birinci derece akrabalarda ya da daha önceki atalarında herhangi bir nedenden dolayı idrarını tutmaya ilişkin sorunu olanlar, daha çok risk taşımaktadır.

Kabızlık: Dışkılama esnasında güçlük çekenler, idrarını tutmasına yardımcı olan kasları, fazla ıkınma ile zorlayabilir ve bu da bağların hasarına yol açabilir.

Sigara: Sigara kullanma alışkanlığı olanlarda tahminen dolaşım kaynaklı idrarını kaçırmalar bir şikayet halini alabilir.

İdrar Kaçırma Hangi Hastalığın Belirtisidir?

İdrar Kaçırma Hangi Hastalığın Belirtisi?

İdrar Kaçırma Hangi Hastalığın Belirtisi?

İdrar kaçırma hangi hastalığın belirtisidir sorusuna yanıt olabilecek diğer durumlar ise şu şekildedir:

  • Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları
  • Kas hastalıkları
  • Omurganın herhangi bir kaza neticesinde travmaya maruz kalması
  • Rahim ve çevresinden ameliyat olmak
  • Tekrarlı idrar yolu enfeksiyonu
  • Menopoz dönemine girmiş olmak
  • Hipertansiyon, kalp ilacı gibi ilaçların olası yan etkileri
  • Hamile olmak
  • Vajinal kanallarda enfeksiyon
  • Mesanede iltihaplanma
  • Sinir sistemi hastalıkları
  • Erkeklerde idrar kaçırma nedeni olarak prostat büyümesi
  • Alzheimer
  • Doğum sonrası vajinal kasların zayıflaması
  • Mesane tümörleri
  • Mesane sendromu
  • Diyabet
  • Psikolojik sorunlar ve stresli yaşam
  • Alkol ve kahveyi aşırı tüketmek

İdrar Kaçırma İçin Hangi Doktora Gidilir?

İdrarını tutamadığından dert yanan kişiler için elbette ilk soru hangi bölüme başvurması gerektiği olmaktadır. Pek çok kişi idrar kaçıran kadın hangi doktora gitmeli ya da erkeklerde bu durum değişir mi gibi soruları merak etmektedir. Yaşa bağlı olarak doktorun uygun gördüğü testler ve tanı değişebilir. Doktorun muhtemelen pelvis ultrasonu, idrar ve kan tahlilleri ile sistoskopi gibi testleri isteyecektir.

İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıldır?

İdrar Kaçırma Tedavisi

İdrar Kaçırma Tedavisi

Bir hastalığın yan etkisi olarak altına kaçıranlar için öncelikle hastalığın şiddetine uygun bir tedavi izlenmelidir. Ayakta tedavi edilebilir hafif durumlar karşısında genelde ilaç kullanımı yeterli olmaktadır. Ancak bu ilaçların kulaktan dolma bilgilerle değil, doktorun yönlendirmelerine kullanılması tedavinin tamamlanması açısından önemlidir. İdrar kaçırmaya hangi ilaç iyi gelir sorusunun yanıtını, doktorun kapsamlı bir değerlendirmeden sonra sana özel olarak belirleyecektir.

Eğer şikayetleri doğrultusunda kişinin sosyal hayatı etkileniyor, kişi sorunu sık sık yaşıyor ve ilaca tepki vermiyorsa bu durumda ameliyat gerekli görülebilir. 30 yaşında altını ıslatma sorunu yaşayan pek çok kişiye bu ameliyatlar uygulanmaktadır. Lokal anestezi etkisi altında, oldukça küçük bir kesi açılarak, yalnızca 10 ila 15 dakika süren bu ameliyatların başarı oranı %90’dan fazladır.

Genelde kadınlarda idrar kaçırma durumunda tercih edilen bu ‘’askı ameliyatı’’ denen müdahale türü, elbette her kişiye uygulanamaz. Kişinin ameliyat için uygun olup olmadığı ya da ameliyatın şart olup olmadığı uzman doktorların değerlendirmesi sonucunda belirlenecektir.

İbrahim Saraçoğlu’nun İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler?

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Senin için farklı bitkisel tedavi uzmanları, bu yaygın sorunu evinizde çok daha güvenli ve uygun fiyatlı çözebilmeniz için harika tarifler hazırlamış bulunuyor.İşte bitkisel tedavi dendiği zaman akla ilk gelen isimlerin sizler için hazırladığı alt ıslatma kürü tarifleri ve uygulanışları!

İşte ilk tarif:

25-30 adet kurutulmuş kiraz sapını 1 bardak su ile birlikte kaynatmalısın ancak dikkat, suyun klorsuz olmasına dikkat etmelisin. Üzerine 4-5 damla limon suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırıp gün içinde bu karışımdan bir kere içmelisin. Faydaları görebilmek adına kürü 15 ila 20 gün kadar uygulamanı öneririz.

Gelelim Saraçoğlu’nun ikinci tarifine:

Yine 1 su bardağı klorsuz suya (ya da marketten alınan hazır suya)  bir tutam kadar melisa otunu ekleyip kısık ateşte 3 dakika karışımı kaynat. Sonrasında karabaş otunu da ekleyerek 3 dakika daha kaynatıp karışımı ılımsı için bırak. Hafif ılıdıktan sonra karışımı süzüp günde bir kere tüketmelisin. Özellikle de gece yatmadan önceki saatlerde tüketmeye özen göstermeli ve kürü aralıksız 21 gün uygulaman gerektiğini unutmamalısın.

Feridun Kunak’ın İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler?

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Hem erkekler için hem de kadınlarda idrar kaçırma bitkisel tedavi yöntemleri olarak kullanabileceğin tarifler veren bir diğer ünlü isim de Feridun Kunak.

Gerekli Malzemeler:
  • 3 su bardağı su
  • 1 tutam ısırgan otu
  • 1 tutam kuşburnu
  • 1 tutam civanperçemi̇
  • 1 tutam papatya
Yapımı:

Suyu 15 dakika kadar kaynattıktan sonra içerisine diğer tüm bitkileri ilave etmeli ve 15 dakikada tezgah üzerinde bekletmelisin. Sonrasında süzdüğün karışımdan günde 1 bardak içmen, yetişkinlerde altını ıslatma sorununa çözüm olabilir.

Kunak’ın erkeklerde idrar tutamama için çözüm olarak sunduğu bazı özel tarifler ise şu şekilde:

  1. Bir bardak suyun içerisine bir tutam kadar sarı ballıbaba bitkisi koyun ve birlikte kaynatıp 1 dakika kadar demleyin. Ilımasının ardından süzerek karışımı içebilirsiniz. Tam etkiyi görebilmek için karışımdan günde iki kere içmeniz önerilmektedir.
  2. İdrarını kaçırma sorunu olan beyler için bir diğer yöntem de havlıcan tüketmektir. Günde 1 tatlı kaşığı havlıcanı 1 tatlı kaşığı bal ya da aynı miktarda yoğurda karıştırarak günde 2 kere olmak kaydıyla tüketebilirsiniz. Dileyen idrar kaçıran erkek hastalar ise 1 bardak suda bir havlıcan parçasını 5 dakika kaynatıp çay olarak içebilirler.

Ömer Çoşkun’dan İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yöntemleri Neler?

İdrar Kaçırmanın Bitkisel Tedavisi

İdrar Kaçırma Bitkisel Tedavi Yolları

Bir diğer bitki konusunda bilgilerine güvendiğimiz isim olan Ömer Coşkun ise yetişkinlerde altını ıslatma sorununa çözüm olarak yakı otunu öneriyor. Yaklaşık 1 aylık düzenli kullanımın ardından sorunu kaldırabilen otun 6 aya kadar kullanımı ve böylece sağlığa kavuşmak mümkün.

Gerekli Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı yakı otu
  • 1 bardak kaynak su
Uygulama:

Gün içinde hazırladığınız bu çaydan 1 kereye mahsus ve aç karna içmeniz önerilir.

İdrar Kaçırma Neden ve Nasıl Olur? – Video

Vermiş olduğumuz tüm bilgiler konuya dair fikir verme amaçlı olup doktor tanısı ve onayı olmaksızın hiçbir yöntemin denenmemesini öneririz. Sen de kadınlarda idrar kaçırma ve erkeklerde altını ıslatma sorunlarına dair tüm sorularını yorumlara yazabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg