Necdet İtah, Kilolarına Veda Etti! Yepyeni Bir Hayata Başladı

  • 1.184.868
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Necdet İtah, Kilolarına Veda Etti! Yepyeni Bir Hayata Başladı
 
       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Obezite hastalığıyla mücadele eden örneklere bir yenisi daha eklendi. Van’da yaşayan 13 yaşındaki Necdet İtah, Sağlık Bakanlığıyla iş birliği yaparak; mide küçültme ameliyatı oldu.

4 yaşından itibaren obeziteyle mücadele etmek isteyen ancak yeterli imkanı sağlayamayan Necdet için Ankara Tıp Fakültesi yardım elini uzattı.

Necdet İtah’a gerekli tahlil ve gözlemler yapıldıktan sonra, 2014 yılının Mart ayı başlangıcında tüp mide ameliyatı uygulandı.

Prof.Dr Aydın Yağmurlu bu yaşta bir obezite hastasına ilk defa bu ameliyatın yapıldığını fakat  oldukça başarılı bir sonuç elde edildiğini söyledi.

Midesinin yaklaşık olarak %70’ine veda eden Necdet’in ameliyatı başarılı geçtiği için hızla kilo vermeye başladı.160 kilodan 95 kiloya düşen Necdet İtah, hayata yeniden tutundu ve yepyeni bir başlangıç yaptı. Henüz okuldaki eğitimine devam edemeyen İtah, sokakta arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladı.

Artık çok rahat hareket edebildiğini, rahatça uyuduğunu,arkadaşlarıyla rahat olarak iletişim kurduğunu söyleyen Necdet İtah, ailesine de çok büyük sevinç kaynağı oldu.

Annesi Kemaliye İtah, oğlunu ilk kez bu kadar mutlu gördüğünü belirtirken, oğlunun gün geçtikçe iyiye giden sağlık durumundan ve psikolojik açıdan rahatlamasından çok memnun olduğunu söyledi.

Ameliyattan Önceki Hali;

Ameliyattan Önceki Hali;

Ameliyattan Sonraki Hali;

Ameliyattan Sonraki Hali;

Obezite cerrahisi olmayı mı düşünüyorsunuz? Kilolarınız ile başınız dertte mi? Sizde bizimle sorunlarınızı ya da  mide küçültme ameliyatı olduysanız başarı hikayenizi ve değişim resimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg