• 144.932
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Bir Annenin Başarı Hikayesi

Bir Annenin Başarı Hikayesi

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Bu yazımızda, genç bir annenin başarı hikayesini kendi ağzından attığı gibi okuyacaksınız. Umarız fazla kilolarından kurtulmak isteyen ama tüp mide ameliyatı olmaktan korkan annelere örnek olur. Şule hanımı tebrik ediyoruz. Şule hanımında dediği gibi ‘hayatınız kendi elinizde, bu hayatta önce kendiniz..’

Kışın 60 Kilo Olurdum Yazın İse 55 Kilo

Herkese merhaba. Ben Şule Baysal, 45 yaşındayım ve anasınıfı öğretmeniyim, İzmir Tirede oturuyorum . Zamanında bende zayıf bir insandım. Kışın 60 kilo olurdum yazın ise 55 kilolara inerdim. Zaman içerisinde önemli rahatsızlıklar geçirdim ve tedavi sebebi ile kortizon ve hormon yüklemesi yapıldıktan sonra tam 45 kilo aldım.

Sonrasında hamilelik ile birlikte bu kilo alımı devam etti. Herkes kilolu insanları mutlu zannederler ama aslında neşemizin arkasında mutsuzluklarımız oldukça fazladır. Toplu taşıma araçlarında yanınıza oturmak istemezler, kendimize kıyafet alışverişi yaparken ”bu size olmaz”, ”büyük bedeni yok, daha koyu renk bakmaz mısınız?” gibi yorumlar yapılır.

Sanki ben böyle çok mu mutluyum?

Bu obezite derdimize çare aramak için doktora gittiğiniz de ilk önce kilo ver derler ama bilmiyorlar ki olmuyor. Sanki ben böyle çok mu mutluyum. Obezite rahatsızlığım sebebi ile maalesef öğretmenlikten istifa etmek zorunda kaldım. Kilolarımdan dolayı çocuklara yetişemez hale geldim. Oğlum bile beni maalesef sorgulamaya başladı sen neden bu kadar kilolusun beni sevseydin kilo verirdin dedi. Oğlumdan duyduğum bu sözler sonucu işte o an karar verdim tüp mide ameliyatı olmaya.

Bir çok doktor ile görüştüm. Bu ameliyatı olmuş kader arkadaşlarım ile konuştum ve bir yılın sonunda tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Tüm tetkikler yapıldı ve ardından eşime, aileme ve arkadaşlarıma söyledim. Herkes bana kızdı ve ilk tepkileri hemen ”ölmek mi istiyorsun sen” oldu. Biz seni böyle seviyoruz ve sana kilo yakışıyor gibi söylemler ile beni tüp mide ameliyatı olmamam konusunda ikna etmeye çalıştılar. Kendimizi bu konuda kandırmayalım çünkü kilo kimseye yakışmaz.

Kişiden önce özgüvenini alır, sonra sosyal çevresini alır ve ardından en kıymetli şeyimiz olan sağlığımızı alır. Kimseyi dinlemedim ve endoskopiye girdim ve maalesef çıkan sonuç ile mide kanseri olduğumu öğrendim. Bu ameliyata girme diyenler ölürsün diyen herkes şimdi bana tüp mide ameliyatı ol diyerek ısrar etmeye başladı. Tüp mide ameliyatı oldum çünkü oğlum ile birlikte daha sağlıklı zaman, daha uzun güzel bir hayat yaşamak istiyordum. Her gün altı kere insülin iğnesi olmak istemiyordum ama en önemlisi kanseri yenmek istedim.

Hayatta Önce Ben!

Çok şükür ameliyatım sorunsuz geçti beş yıl boyuncada kilo mu korudum. İzmir’den Tireye taşınınca strese bağlı olarak on kilo aldım ama sonrasında tüp mide ameliyatı sonrası kazanmış olduğum sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme bilgilerim ile beş kilo mu geri verdim. Kendimi hobilerime adadım, üretiyorum ve spor sürekli hayatımda ama en önemlisi şunu demeyi öğrendim.

135 kilodan 55 kiloya düştüm.6 yıl kilomu korudum. İzmir’den tireye taşınınca 15 kilo oldum . Şimdi de aldığım kilonun 4 kilosunu verdim . Yürüyüş ve spor salonu burada devreye girdi. İstemek başarmanın yarısı, hayal edin, umut edin gerisi zaten kendiliğinden gelir.

Obezite cerrahisi olmayı mı düşünüyorsunuz? Sizde bizimle sorunlarınızı ve tüp mide ameliyatı olduysanız başarı hikayenizi paylaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg