• 734.516
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Özel Haber 152 Kilodan 85 Kiloya Düşen Başarı Hikayesi

Özel Haber 152 Kilodan 85 Kiloya Düşen Başarı Hikayesi

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Takipçimiz olan Zehra S. ile yaptığım röportajda, Zehra Hanım’a kaç yaşında olduğunu, kaç yıldır kilo sorunu olduğunu, bunun için neler yaptığını, hangi yöntemle fazla kilolarından kurtulduğunu sorduğumda  şunları anlattı;

Zehra Hanım Kimdir?

‘’Ben Zehra 30 yaşındayım 20 yaşında evlendim. Evlendiğimde 95 kiloydum hiç zayıf olduğumu hatırlamıyorum zaten sonra ilk oğluma hamile kaldım hamileliğim sürecince 35 kilo aldım 130 kilo ile doğuma gittim doğumdan sonra 123 kilo ile hayatıma devam ettim.

  • Emzirme süresinde ve sağlıksız bir beslenme sonucu 140 kiloyu gördüm. Bu süreç 4 yıl sürdü tabi ki.. Sonra ikinci oğluma hamile kaldım. 20 Kilo da o süreçte aldım. Sonra ben yaşamıma 152 kilo ile mecburen devam etmeye başladım.

Kilo Vermeye Ne Zaman Karar Verdiniz?

6 yıl önce zayıflamaya kararı verdim ve bu tür ameliyatları araştırmaya karar verdim. Mide kelepçesi için gereken tahlilleri yaptırdım. Bronşit çıktı, griptim o zamanlar ameliyata onay verilmedi. Yine araştırıyorum tabi ki.

  • Daha sonra memleketim Ordu da özel bir hastanede mide balonu uygulaması yaptırdık onda da 7 kilo verdim sadece o balonda çıkartıldı.

  • Sonra doktorumun bir hastası ameliyat olmuş zayıflamış onun bir resmine yorum yaparak doktorumun bilgilerini aldım ve görüştüm benden tahlillerimi istedi yaptırdım, gönderdim. 3 Ay sonraya ameliyat günü verdi.

  • Ben bir hafta erken gittim ve sıfırdan tahliller yapıldı, 4 gün tahlil süreci geçti ve 5. gün ameliyat oldum ki iyi ki de olmuşum bu mutluluğun tarifi yok kesinlikle riskli bir ameliyat ama risk alınmadan da mutlu olunmuyor.

Obezite Ameliyatları Olduğunuz İçin Mutlu musunuz?

Çok şükür bu günlerimize 05.09.2014 tarihinde ameliyat oldum. Şuan 87 kiloyum yaklaşık 7 aydır kilo veremiyorum ama vücudum da sarkmalar var onlar toparlanıyor ve inceliyorum. 7 Ay önce 48 beden giyiyordum. Şuan 44 beden giyiyorum cesaret başarmanın yarısıdır. Her şey gönlünüzce olsun inşallah diyerek sözlerini sonlandırdı.

Zehra Hanım’ı cesaretinden dolayı kutluyorum. Zehra Hanım ve onun gibileri, örnek alarak başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Deneyin sizde başaracaksınız. Ve sizlerinde başarı hikayelerinizi burada yayınlayacağım sağlıcakla kalın.

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg