• 1.266.049
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Obeziteyle Mücadelede 500 Kilodan 90 Kiloya Düşen Marya’nın Hikayesi

Obeziteyle Mücadelede 500 Kilodan 90 Kiloya Düşen Marya’nın Hikayesi

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Kilo vererek yeni bir hayata başlayan, bunun için spor ya da diyetlerden ameliyat ya da ilaçlara pek çok konuda tavsiyeler veren isimleri gördük. Ancak Mayra’nın zayıflama hikayesi eminiz sizi de çok şaşırtacak.

Alışılmışın Dışında Bir Zayıflama Hikayesi

30 yaşında obezite teşhisi konulan Mayra Rosales, obezitenin zorluklarını çokça hissediyordu. Yürümekte oldukça zorluk çekiyor, yardım almadan kıpırdayamadığı için günlük ihtiyaçlarını da gidermekte zorluk çekiyordu.
Hastalığın ilk dönemlerinde daha rahat hareket eden Mayra obezite ilerledikçe hareket edememeye ve ruhsal sıkıntılar da yaşamaya başlamış. Kımıldayamadığından dolayı sürekli yatmakta bu yüzden de yatak yaraları oluşmaktaydı.

Kiloları Yeğenlerini Öldürdü

Gittikçe kötüleşen Mayra onu daha da kötüye götürecek bir olayla karşı karşıya kalır. Yuvarlanarak yeğeninin üzerine düşer ve yeğeni ölür. Tüm dünya Mayra’yı bu haber ile konuşmaya başlar.2008 yılının Mart ayında yaşanan olayı evine gelen polislere; iki yaşındaki yeğeni Eliseo’ya bakıcılık yaparken yanlışlıkla üzerine düştüğünü ve ölümüne sebep olduğunu itiraf etmişti. Ancak yeğeninin ölüm sebebi açıklandığında Mayra’nın aslında suçu olmadığı söylendi.

Mayra’nın kolunu dahi kaldıramayacak halde olduğu gerçeği kanıtlanmıştı. Bunun üzerine Mayra olan biteni itiraf etmek zorunda kalmış kardeşini korumaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Yemek yemek istemeyen yeğenine kardeşinin saç fırçasıyla vurduğunu, öldüğü anlaşılınca da kardeşini korumak için üzerine düştüğünü söylemişti. Bunun üzerine kardeşi tutuklanmıştı.

Yeni Hayat

Yeni hayat

Bunca olayın üzerine iyice ağrıları artan Mayra ameliyat olmak, iyileşmek için bir çok yere başvurmuştu.Marya hastaneye yattıktan sonra ameliyata alındı ve peşi sıra 4 ameliyata daha alındı. Yıllar süren tedaviler sonucunda en azından kendi başına hareket etmeye başlamıştı.

Mayra 11 ameliyat sonucunda vücudunun %80 inini yani 362 kiloyu kaybetmişti. Sonrasında daha fazla kilo vermek için spor yapmaya başladı. Zamanla Mayra 90 kiloya kadar düştü. Kolunu dahi kaldıramayan Mayra’nın bu değişimi yaşadığı onca talihsiz olaya karşın özgüvenini ve azmini geri getirdi. Şu an 34 yaşında olan Mayra’nın yapamadığı bir şey yok. Normal bir kadın gibi yaşamına devam eden Mayra spor yapıyor, geziyor, araba kullanıyor. MAyra bu başarı hikayesini daha çok insana ulaştırmak ve obeziteyle mücadeleye destek vermek için kampanyalara katılıyor ve televizyon programlarına katılıyor.

 

Obezite ameliyatı olduysanız ya da olmayı düşünüyorsanız bizlerle sorun ya da şikayetlerinizi paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda mide küçültme ameliyatı olduysanız, bizlerle verdiğiniz kilo ve değişim resimlerini paylaşımda bulunabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg