• 734.304
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Türkiye’nin En Şişman Kadını Tüp Mide İle 40 Günde 40 Kilo Verdi!

Türkiye’nin En Şişman Kadını Tüp Mide İle 40 Günde 40 Kilo Verdi!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

İpek Balaban 10 yılda hızlı bir şekilde kilo başlamış ve bu kilolarına dur durak veremeyerek, Türkiye’nin en şişman kadını olmuştur. Fazla kiloları Balaban’ın hayatını çok zorlaştırmış, kendi işini yapamaz hale gelmiş. Eşi ile çıkış kol kola gezmeyi özleyen İpek hanım eşinin çok sevdiğini dile getirip eski hayatı için obezite ameliyatı oldu. Fazla kilolarından tüp mide ameliyatı ile kurtulmaya başladı..

Türkiye’nin En Şişman Kadını İpek Balaban, 40 Günde 40 Kilo Verdi

22 yıllık Balaban çiftinin en büyük hayali birlikte yürüyerek parka gitmek, birlikte kol kola pazara çarşıya gitmek. Bu hayallerini gerçekleştirmek için 40 günde 40 kilo veren İpek Balaban yani günde 1 kilo hafifledi.

Bir Oturuşta 1 Ekmek ile 1 Tavuğu Yiyebiliyordum 

Bir oturuşta 1 ekmeği, 1 tavuğu yiyebildiğini dile getiren İpek Balaban tüp mide ameliyatı olduktan sonra tavuğu yemekten ziyade suyundan 2 kaşık aldığı zaman, bir yumurtanın yarısını yediği zaman doyduğunu sözlerine ekliyor.

Hızla kilo aldığını ve bu kiloları sebebiyle hareket edemez hale gelen İpek hanım, eskisi gibi eşiyle çıkıp dolaşmak çarşıya pazara gitmek, evine yakın olan annesini bile gidip ziyaret edemez halde olduğunu, kilo vererek ailesini ziyaret etmek istediğini, komşularına oturmaya gitmek istediğini söyledi. Hayalleri için ve eski günlerini özlediği için tüp mide ameliyatı olan İpek Balaban; ‘Doktorlarımı dinliyorum, onu yemeyeceksin diyorlar tamam diyorum, çocuklarımla ilgilenmek, torunlarım ile oynamak, eşim ile kol kola gezebilmek için yeri geliyor ‘Tok musun?’ diye sorduklarında ‘Hayır aç değilim.’ diye cevap veriyorum. Çünkü kilo vermek istiyorum..” dedi.

Tüp Mide Ameliyatı Olduktan Sonra Her şey Daha Güzel Oluyor

Oturduğu yerden 8 kişinin yardımı ile hareket edebilen Balaban ameliyattan sonra kendi başına hareket etmeye başladı. 40 gün içinde ne değişti soruna; her şey değişti olarak cevap veriyor. Ameliyat öncesinde başkasına bağlı bir ölü gibiydim sağıma soluma dönemiyor, hareket edemiyordum dedi.

İpek Hanımın En Büyük Destekçisi Eşi Mesut Bey

İpek Balaban’ın eşi Mesut Balaban ise eşini çok sevdiğini onunla yıllar öncesinde olduğu gibi eski sağlığına ve kilosuna kavuşmasını istiyor, İpek hanımın en büyük destekçisi olan Mesut bey; ”Çarşıya pazara ben çıkıyorum, yanından bir dakika bile ayrılamıyorum hareket etmesine destek olmaya çalışıyorum. Eşimin bana çay ikram etmesini bile özledim, en büyük hayalimiz yürüyerek parka, çarşıya, pazara gitmek.” dedi.

Kilolarından Hareket Edemez Durumda İken Artık Tek Başına Hareket Edebiliyor

Balaban’ın doktoru artık kendi başına hareket edebildiğini, sedyeden yatağına kendisinin gidebildiğini, bacaklarını aşağıya sarkıtabiliyor, daha öncesinde hiç hareket edemiyordu.

10 yılda 250 kilo olan ve ulaştığı 320 kilo ile Türkiye’nin en şişman kadını olan İpek Balaban, 40 gün önce tüp mide ameliyatı olmuştu. Bu süreçte kilo verirken ilk hedefin ayak ve bacak kaslarının güçlenmesi gerekiyor sonra sıra yürümeye gelecek. İpek Balaban’ın doktoru ilk üç içerisinde yürüyebileceğini düşünüyor. 10 yıldır yürümeyen İpek hanımın kasları erimiş durumunda ve ilk eklemlerinin açılması hedeflenmiş durumunda ve yaklaşık iki ay da yürüme durumuna gelecektir dedi.

Tüp Mide Ameliyatı Olan İpek Hanım 2 Yılda 250 Kilo Verecek!

İpek Balaban ameliyattan sonra ilk bir yılda 150 kilo verecek. Sonraki yılda bir 100 kilo daha vererek 70 -80 kiloya inecek. Bu kilolar onun ve eşinin kurduğu hayallerinin gerçekleşmesi için yeterli olacak.

İpek Balaban 320 Kilodan 70 Kiloya Düşecek

Türkiye’nin En Şişman Kadını İpek Balaban

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg