• 801.025
Anasayfa
Hesaplama Anne Sütü İhtiyacı Hesaplama

Anne Sütü İhtiyacı Hesaplama

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Bebek için anne sütü çok önemlidir, yeni doğmuş bir bebek anne sütü tek verilmesi gereken besindir, bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi için ayrı bir yeri vardır. Bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı kilosuyla orantılıdır. Genel olarak bebeklerde kilo başına 150 ml günlük anne sürtüne ihtiyaç duyarlar. Süt miktarının ölçülmesi için pompa ile çekilmesi gerekebilir.

[GENCSaglik form=”AnneSutuIhtiyaciHesaplama” renk=”Mavi”]

Bebek büyüdükçe ek takviyelere başlanmış olsa da anne sütüne ihtiyaç vardır, anne sütünden alacağı besin değerleri diğer ek gıdalarda birebir bulmak pek mümkün olmamaktadır. Annenin sütü arttırmak için günlük bol bol su tüketmesi gerekir.

Anne Sütü Nedir?

Anne sütü bebek için önemlidir, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından bebeğin olasılı durumlar dışında mahrum edilmemesi gerekir. Bebek eğer anne sütü ile günlük ihtiyacı olan değerle beslenirse gelişimini kısa sürede tamamlamış aynı zamanda da bağışıklık sistemi açısından da daha da kuvvetli olduğu bilinir.

Anne Sütü Nedir?

Anne sütünün önemli olduğunu vurguluyoruz çünkü anne sütü ile büyümeyen bebekler, anne sütü emen bebeklere göre daha sık hasta olurlar çünkü bağışıklık sistemleri zayıftır. Yeni doğan bebekler için ilk altı (6) ay anne sütünün öneminden doktorlar dahi ifade etmektedirler. İlk altı ay bebeğin sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesi için ek bir gıda önerilmez anne sütü yeterli günlük ihtiyaç verildiği taktirde yeterli olmaktadır. Bebek için altı (6) ayından sonra süte ek olarak az ya da çok oranda katı ve ek gıdalar tüketmeye başlar, bu ek gıdalar arasında bebeğe balık, yumurta, et, soyulmuş ve ezilmiş meyve ve sebzeler gibi besin değerleri açısından zengin besinler ile beslemeye özen gösterilmelidir.

Anne sütünün artması istiyor ise beslenmesine dikkat etmeli ve günlük su tüketimini arttırmalıdır. Yeni doğan bir bebeğin az ve çok emme süreci olduğu için günlük 500 ml sütüne ihtiyacı vardır. Bebeğin süt ihtiyacı kilo başına 150 ml olarak hesaplanabilir.

Anne Sütünün Saklanması

Anne Sütünün Saklanması

Çalışan anneler sütlerini pompa ile sağıp saklamaktadır. Bebeğe bakacak bakıcı ya da büyük anneleri genelde sütü dolapta saklar ve ısıtıp bebeğe verirler evet bebeğin içebileceği ısıda olması doğru ama sütün dolaptan çıkarılıp ısıtılması yanlış bir harekettir bebeğin içeceği süt ısısı doğal koşulda oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Isıtılan sütün besin değerleri ve vitaminleri kaybolabilmektedir.

Anne Sütü Günlük Yeteri Miktarda Değilse

Bebeğin tüketmesi gereken günlük süt miktarı karşılanmıyor olabilir böyle bir durumda anne sütü arttırabilmek için bitkisel takviyelere başlayabilir ve su tüketimini arttırıp deneyebilir. Eğer yine de günlük anne sütü miktarı artmazsa doktorunuzun önerisi ve kontrolünde bebeğe uygun mama takviyelerine başlanabilir. Günlük yeteri kadar anne sütü tüketemeyen bir bebekte uyku sorunları görülebilir, gelişiminde ve bağışıklık sisteminde zayıflık olabilir.

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg