• 256.042
Anasayfa
Yaşam Çiçeklerin Anlamları ve Verdiği Mesajlar Nelerdir?

Çiçeklerin Anlamları ve Verdiği Mesajlar Nelerdir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Çiçeklerin Anlamları ve Verdiği Mesajlar Nelerdir?

Yabancı çiçek isimleri nelerdir? Bilinmeyen çiçekler ve anlamları nelerdir? Çiçek türleri isimleri ve özellikleri neler? Saksı çiçek isimleri ve bahçe çiçek isimleri neler? Sen de en güzel çiçek isimleri ile tanışmak için bu galerimize mutlaka göz atmalısın.

Papatya Çiçeği Anlamı

Papatya Çiçeği

Papatya Çiçeği

Saflığın timsali olarak tanıdığımız papatya, en güzel çiçek isimleri arasında liste başlarında gelir. Türkiye’de oldukça sık yetişen papatyalar, baharın gelmesi ve ilk güneş ışıklarının vurmasıyla çıkmaya başlar. Boyu 20 ile 50 cm. arasında değişmekle birlikte yol kenarında görülebileceği gibi ev balkonlarını da süsleyebilir. Kelime kökeni Yunanca olan papatya çiçeğinin anlamı, sevgi ve temiz bir aşk mesajı barındırır.

Gül Çiçeği Anlamı

Gül Çiçeği

Gül Çiçeği

Dünya genelinde sevginin ve tutkulu aşkın sembolü olarak bilinen gülün Türkiye, İran ve de Çin’de daha çok yetiştiğini biliyor muydun? Düğünlerin ve romantik buluşmaların vazgeçilmezi olan gülün kelime olarak vatanı ise Farsçadır. Evlerimizdeki vazolardan gelin buketi tasarımları ve görsellerine kadar her alanda karşımıza çıkmaktadır.

Gülün anlamı renklerine göre değişebilir elbette. Kırmızı renk gülün anlamı aşk ve tutkuyu, beyaz masumiyet ve asilliği, sarı samimi bir sevgiyi ve pembe ise şefkati ifade etmektedir. Edebiyatımızda da bu farklı renkler üzerinden uzun yıllardır motif olarak gül kullanılmaktadır.

Lilyum Çiçeği Anlamı

Lilyum Çiçeği

Lilyum Çiçeği

Zambak türü olarak tanımlayabileceğimiz lilyumlar, garip çiçek isimleri merak edenlerin dikkatini çekebilir. Ancak son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladığı görülmektedir. Pembe lilyum anlamı merhamet, beyaz lilyum anlamı masumiyet, sarısı güven ve turuncusu mutluluğu ifade eder. Lilyumun beyaz olanları gelin buketi tasarımlarında sıkça tercih edilir.

Kasımpatı (Krizantem) Çiçeği Anlamı

Kasımpatı (Krizantem) Çiçeği

Kasımpatı (Krizantem) Çiçeği

Her ne kadar kasımpatı ismine aşina olsak da 9 harfli çiçek isimleri 3. harfi i gibi aramalarla bu bitkinin daha egzotik olan adının da merak edildiğini görüyoruz. Papatya ile aynı aileden olan kasımpatı yine farklı renklerle görebileceğin bitkilerden.

Pembe kasımpatı anlamı sadakat, mor kasımpatı anlamı asillik, sarı kasımpatı anlamı doğallık, beyaz kasımpatı anlamı ise saflık mesajı veren bu kasımpatının diğer adı ise Fransızca kökenlidir.

Zambak Çiçeği Anlamı

Zambak Çiçeği

Zambak Çiçeği

Yunan mitolojisiyle ünlenen zambaklar, soğan şeklinde ekilmekte ve içinden süt gibi bir sıvı gelmektedir. Bu sütün, Hera isimli tanrıçanın Herkül’e verdiği anne sütü olduğu efsanesi kulaktan kulağa dolaşır. Kelime kökeni olarak da Arapça ve Farsça gösterilebilir. Bu çiçeklerin anlamları ve hikayeleri incelendiğinde zambağın anlamı ilahi merhameti ve anaçlığı temsil ettiği görülür.

Gelincik Çiçeği Anlamı

Gelincik Çiçeği

Gelincik Çiçeği

Oldukça naif ve zarif bir çiçek olan gelincik, kırmızı rengiyle tanınsa da farklı renklerde yetişebilir. Zarafet timsali olduğu ve oldukça narin bir yapısı olduğu için bir diğer adı da nazenindir. Kelimenin kökeni ise Türkçeden gelmektedir.

Orkide Çiçeği Anlamı

Orkide Çiçeği

Orkide Çiçeği

Singapur, Tayland ve Çin gibi Uzak Doğu ülkelerinden gelen orkideler, zarifliği ve asilliği temsil ederler. İzmir, Adana ve Antalya bu bitkinin Türkiye’deki üretim noktaları olmakla birlikte farklı renklerini görülebilirsin.

Beyaz orkidenin anlamı saflık, sarısı doğallık ve içtenlik, pembesi şefkat ve moru özgünlük, benzersizlik gibi anlamlar taşır. Kelimenin Fransız kökenli olduğunu eklemekte ise fayda var.

Lale Çiçeği Anlamı

Lale Çiçeği

Her ne kadar Hollanda ile özdeşleştirilse de Türk çiçeği olarak adlandırılan ve pek çok tarihi motifte kullanılan laleler bir ilkbahar bitkisidir. Yaz aylarının bitmesiyle solan ve yeniden yetiştirilmesi gereken laleler ismini Farsçadan almaktadır.

Türk Edebiyatının sevilen bir deseni olmakla birlikte lale renkleri farklı mesajlar taşır. Kırmızı lale anlamı aşk, sarı lale anlamı sadakat ve beyaz lale anlamı masumiyet anlamına gelmektedir.

Yasemin Çiçeği Anlamı

Yasemin Çiçeği

Yasemin Çiçeği

Kokusuyla nedeniyle sevilen bir diğer en güzel çiçek isimleri seçeneği olan yasemin, zarafet timsali olmasıyla kadın ismi olarak dahi kullanılmaktadır. Gelin buketleri tasarımlarında sıkça kullanılan bu masumiyet sembolünün kelime kökeni Farsçadır ve yaz aylarında açmaktadır.

Karanfil Çiçeği Anlamı

Karanfil Çiçeği

Karanfil Çiçeği

Akdeniz Bölgesi’nin karakteristik çiçeklerinden karanfil, genelde saksılarda süs amaçlı ya da çelenklerde kutlama amaçlı kullanılır. Arapça ve Farsçadan adını almasının yanında farklı renkleri bulunur.

Kırmızı karanfil anlamı aşk, beyaz karanfil anlamı karanfil iyi niyet, pembe karanfil anlamı samimiyet ve sarı karanfil anlamı karanfil mutluluğu anlatmaktadır.

Nergis (Fulya) Çiçeği Anlamı

Nergis Çiçeği

Nergis Çiçeği

Baharla birlikte toprak üstüne çıkan nergisler, hoş bir kokuya sahip olmakta ve sadeliği ifade etmektedir. Maliyeti düşük olması sebebiyle sık tercih edilmesinin yanında oldukça hoş bir kokusu vardır.

Bilinmeyen çiçekler ve anlamları incelendiği zaman nergisin oldukça ilginç bulunan hikayesi gözüne çarpabilir. Narkissos isimli bir Yunan kahramanı su içmek için eğildiği bir nehirde kendi yansımasını görür. Kendi görüntüsüne hayran kalan kahraman, adeta kendisine aşık olur. Kendini seyretmekten oturduğu yerden kalkamaz ve en sonunda orada ölene kadar bekler. Öldükten sonra ise vücudunun eridiği yerden bir çiçek çıkar: Nergis ayrıca narsizm yani kendine aşık olma durumunun da bu hikayeden geldiği bilinir.

Ortanca Çiçeği Anlamı

Ortanca Çiçeği

Ortanca Çiçeği

Mor kokulu çiçek isimleri ararken karşına çıkabilecek türlerden biri olan Ortancalar, baharın gelişiyle açmaya başlar ve sıcak havadan çok hoşlanır. Samimiyet mesajı veren ortancalar adını Latinceden almaktadır.

Sümbül Çiçeği Anlamı

Sümbül Çiçeği

Sümbül Çiçeği

Sonsuz bir seviyi ve büyük bir sadakati ifade eden sümbül, hem görüntüsü hem de kokusu nedeniyle oldukça sevilir. Baharın habercisi olan bu özel bitki, çiçek türleri isimleri incelendiği zaman Divan Edebiyatının en çok kullanılan motiflerinden olduğu görülür. Hatta bu eserlerde sümbül, sevgilinin saçlarına ve kâküllerine benzetilmektedir.

Lavanta Çiçeği Anlamı

Lavanta Çiçeği

Lavanta Çiçeği

Evlerimizde bol bol yer verdiğimiz ve güzel kokusuyla çok sevdiğimiz lavantalar, yazın en kokulu, en çok bulunan çiçeklerindendir. Küllü mor rengiyle soyluluğunu çağrıştırır. Artemis’in çiçeği bile denmiş olan çiçeğin adı ise İtalyancadan gelir.

Manolya Çiçeği Anlamı

Manolya Çiçeği

Manolya Çiçeği

Gösterişli saksı çiçek isimleri arasında sayılan manolyalar, asiliğin ve bir o kadar masumiyetin ifadesidir. Yaz aylarını sevmesinin yanı sıra bu özelliğiyle şarkılara bile konu olmuş ve adını Fransızcadan almıştır.

Açelya Çiçeği Anlamı

Açelya Çiçeği

Açelya Çiçeği

Samimiyet ifadesi olarak sayılan açelyalar, gençlik ve sevginin sembollerindendir. Kökeni Yunanca olan açelyalar, gönlünü almak istediğin, kırdığın için af dilediğin kişilere hediyen olabilir.

Şakayık Çiçeği Anlamı

Şakayık Çiçeği

Şakayık Çiçeği

Şekli itibariyle tam bir mahcubiyet ifadesi olan şakayık, görüntüsüyle kendine hayran bırakmaktadır. Adını yine Yunan mitolojisi karakterlerinden olan İlaç Tanrısı Paeonia’dan alan bu çiçeğin şifa ve tedavi anlamına da geldiği bilinir. Çiçek isimleri ve özellikleri araştırıldığında karşımıza çıkan efsaneye göre ceza olarak Paeon’u Zeus şakayık çiçeğine dönüştürmüştür.

Hangi Çiçek Ne Anlama Gelir? – Video

Sen çiçek isimleri ve çiçek isimleri anlamları içerisinde en çok hangilerini seviyorsun? Fikirlerini, zevklerini ve sorularını yorumlarda bizimle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg