• 208.786
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebek Düşürme Yolları Nelerdir? Düşük Nasıl Olur, Belirtileri Nelerdir?

Bebek Düşürme Yolları Nelerdir? Düşük Nasıl Olur, Belirtileri Nelerdir?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Düşük Nedir, Nedenleri, Belirtileri, Riskleri Nelerdir?

Bebek düşürmek için kullanılan bitkiler hangileridir? Düşük yapma yolları nelerdir? Düşük nedir? Belirtileri ve nedenleri nelerdir? Düşüğe sebep olan anne rahatsızlıkları nelerdir? Düşük yapmak fikri bile üzücü olsa da bazen istenmeyen planlanmamış gebelikler olabilir. Bu sebeple doğal yollardan kürtaj olmadan düşük yapılmak istenebilir. Düşük nedir, düşük nasıl olur, doğal yolla düşük nasıl olur diye merak edenler için biz yazı hazırladım.

Bebek Düşürmek İçin Kullanılan Bitkiler

Bebek Düşürmek İçin Kullanılan Bitkiler

Bebek Düşürmek İçin Kullanılan Bitkiler

İstenmeyen gebelik durumlarına anne adayı bebeğini düşürmek ya da aldırmak isteyebilir. Ancak doğal yollarla düşük yapmak kürtaja göre daha güvenilir olabileceği için bebeğinden kesin olarak vazgeçebilecek anneler nasıl düşük yapabileceğini düşünür. Kesin çözüm verecek bazı bitkiler vardır. Bu bitkiler ve kullanım şekilleri şunlardır;

Maydanoz

Maydanozu kolaylıkla her yerde bulabilirsiniz. Maydanoz çayı doğal kürtaj yöntemi olarak bilinir. Gün boyunca 4-5 bardak maydanoz çayı ve eczaneden alacağınız suda eriyen C vitamini kullanırsanız bir kaç gün içinde düşük beklenir. Maydanoz tarifini açıklamak gerekirse, aktardan alacağınız kurutulmuş maydanozu bir su bardağı kaynamış su içinde bekletin. Bir bardak su için bir kaşık maydanoz yeterli olacaktır. Taze maydanozda kullanabilirsiniz. Taze maydanoz için tarif vermek gerekirse, bir avuç maydanozu robottan geçirdikten sonra 1 bardak su ile karıştırıp içebilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya bitkisi de düşüğe sebep olabilecek bitkiler arasındadır. 1 su bardağı sıcak suya 2-3 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya bitkisini koyarak biraz demlendirin. Günde bir kaç bardağa kadar içmeniz gerekir.

Pelin Bitkisi

Tıpkı maydanoz gibi yeşil yapraklı bitkilerdendir. Maydanoz gibi taze ve kurutulmuş olarak bulabilirsiniz. Tıpkı maydanoz çayı gibi demleyerek içmeniz gerekir. Günde 2 bardağı geçmemeniz gerekir. Bu bitkinin çayından fazla tüketilmesi böbrek yetmezliğine sebep olabilir.

Yarpuz Bitkisi

Bu bitki dozunda kullanılmadığında zehir olabilecek bir bitkidir. Bu yüzden düşük yapmak için kullanılacak en etkili yöntemdir. Yarpuz bitkisinin yağını asla kullanmayın. Aktardan çay yapacağınızı belirterek kurutulmuş halde alabilirsiniz. 6 gün kadar günde en fazla 3 bardak içmeye devam edin.

Angelica Bitkisi

Bu bitki rahim kasılmalarını arttırarak doğal yollardan düşük olmasını sağlar. 1 bardak ılık suya bir tatlı kaşığı angelica bitkisinden karıştırın. Günde 4 bardağa kadar kullanabilirsiniz. Ancak bitkinin kökünü yemeyin ya da yağını kullanmayın.

Düşük Nedir?

Düşük Nedir?

Düşük Nedir?

Düşük, hamileliğin 20. haftasından önce kendiliğinden sona ermesidir. İlk 3 aylık dönemde düşük olursa erken düşük, ilk 3 aylık dönemden sonra 20. haftaya kadar olan dönemde düşük olmasına da geç düşük denir.

20. haftadan sonra gebeliğin sonlanmasına ölü doğum denir. Düşük olma ihtimali çok yüksek değildir. Her anne adayı düşük olmasından korksa da gebeliklerin %15 – %20 ‘sinde düşük görülür.

Düşük Belirtileri

  • Vajinal akıntı ya da kanama olması,
  • Karın ve bel bölgesinde şiddetli ağrı yaşanması ,
  • Sırtta ağrı
  • vajinadan sıvı ya da bazı dokuların gelmesi,
  • Vajinadan su gelmesi

Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde bir çok hamile vajinal akıntı ya da hafif kanama yaşayabilir. Bu kesin bir düşük olacağı anlamına gelmez. Kanamadan sonrada çok sağlıklı bir gebelik geçirilebilir. Bazen ağır kanama yaşansa bile düşük olmaz. Bu yüzden sakin olmalı ve endişelenmemelisiniz. Yukarıda yazılan belirtileri yaşarsanız doktorunuz ile paylaşmanız gerekir.

Düşük Olma Nedeni Nedir?

Düşük Olma Nedeni Nedir?

Düşük Olma Nedeni Nedir?

Düşük sebebi tam olarak bilinmemektedir. Erken dönemde olan düşüklerde genellikle embriyonun gelişiminde anormallik olduğu anlaşılır.

Boş Gebelik

İlk 12 haftada meydana gelen düşüklerin sebebi genellikle boş gebelik yani su gebeliğinin olmasıdır. Döllenmiş yumurta, plasenta ve zarlar oluşmuştur ancak embriyo oluşmaz. Bu gebelik türüne boş gebelik denir.

Cenin Ölmesi

Bu düşük türünde cenin oluşur ancak düşük belirtisi olmadan cenin ölmüştür. Bazen anne adayında hiç bir bulgu olmaz rahatsızlık olmaz normal kontrollerinde ceninin öldüğünü öğrenir. Bundan sonraki aşama doktorunzu tarafından size anlatılır ve bebeğin alınacağı ya da düşürüleceği konusunda bir tedavi başlar.

Mol Gebelik (Üzüm Gebeliği)

Bu gebelik türünde döllenme sırasında bir anomali oluşur. Plasenta rahim içinde hızla büyüyen kistlere dönüşür. Bu gebelik türünde embriyo görülebilir. Bazende oluşmaz oluştuysa da gelişmesi olgunlaşması mümkün değildir.

Düşüğe Sebep Olan Anne Rahatsızlıkları

Düşüğe Sebep Olan Anne Rahatsızlıkları

Düşüğe Sebep Olan Anne Rahatsızlıkları

  • Trioit hastalığı,
  • Çeşitli enfeksiyonlar,
  • Diyabet,
  • Hormonlar, rahim ve rahim ağzında bulunan sorunlar düşüğe sebep olabilir. Ancak bu sebepler çok düşük ihtimaldir.

Neler Düşüğe Neden Olmaz?

  • Egzersiz yapmak,
  • Ağır kaldırmak,
  • Cinsel İlişki,
  • Zorlanmak

Bunlar yaygın olarak düşüğe sebep olur diye bilinir. Ancak sanıldığı gibi bu saydıklarımız düşüğe neden olmaz. Eğer düşük riskiniz varsa doktorunuz nelere dikkat etmeniz gerektiğini size söyleyecektir.

Gebelikte Kanama ve Düşük Nedir? – Video

Kendi başına doğal yollarla yapılacak sağlığınızı riske atmayacak düşük yöntemlerini biliyor musunuz? Siziz bildiğiniz başka bitkiler var mı? Bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg