• 98.905
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebek ve Çocuklarda Göz Kızarıklığı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Bebek ve Çocuklarda Göz Kızarıklığı Neden Olur, Nasıl Geçer?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Bebeklerde Çocuklarda Göz Kızarıklığı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebek ve çocuklarda göz kızarıklığı nedir? Bebek ve çocuklarda göz kızarmasının nedenleri nelerdir? Yeni doğan bebeklerde göz kızarmasının sebepleri nedir? Bebek ve çocuklarda göz kızarması nasıl geçer, tedavi yolları nelerdir? Bebek ve çocuklarda oldukça yaygın olarak görülen göz ve çevresinde oluşan kızarıklık hakkında merak ettikleriniz kapsayacak bir yazı hazırladım. Göz kızarması olan bebeğiniz için yapabileceklerinizi öğrenmek için yazımı okumaya devam etmelisiniz.

Bebeklerde ve Çocuklarda Göz Çevresi Kızarıklığı

Bebeklerde ve Çocuklarda Göz Çevresi Kızarıklığı

Bebeklerde ve Çocuklarda Göz Çevresi Kızarıklığı

Çocuk ve bebeklerde en çok görülen cilt sorunlarında biri ciltte oluşan kızarıklık ve döküntüdür. Gözler ile ilgili bir çok sorun yeni doğan bebeklerde de görülür. Bu sebeple gözlerde bir sorun olduğunu fark ederseniz vakit kaybetmeden doktora götürmelisiniz. Hiç bir sorun olmasa bile bebeğiniz doğduktan 6 ay sonra bir göz muayenesi yaptırmanız gerekir. Bundan sonra rutin muayeneler ile ilgili göz doktorunuz size bilgi verecektir.

Bebek ve çocuklardaki göz çevresi ve içinde kızarıklık olmasının bazı sebepleri vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Virüsler ve Soğuk Algınlığı Göz Kızarması Yapar mı?

Bebeğinizin gözlerinde kızarıklık ile beraber burun akıntısı ve ateş şikayeti de görülüyorsa virüs kaynaklı bir hastalığın olduğundan söz edebiliriz. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda bebek ve çocuklarda göz kızarmasına sebep olur. Bu hastalıkların sonbahar ve kış mevsimlerinde görülme oranı yüksektir.

Evde birilerinin hasta olması ya da bebeğin yanına gelen birinin grip olması da bebeğin bu enfeksiyonu almasına sebep olur. Bebeğinizde gördüğünüz göz kızarmasının nedeni geçirdiği bir enfeksiyon olabilir.

Alerji Sebebi Göz Kızarması Yapar mı?

Alerji Sebebi Göz Kızarması Yapar mı?

Alerji Sebebi Göz Kızarması Yapar mı?

Alerji olma durumlarında bebeklerde ve çocukların göz çevresindeyüzlerinde kızarıklık görülebilir. Beslenme alerjileri 1 yaş altı bebeklerde pek görülmese de yine de bazen dikkatsiz şekilde yapılan beslenmeler ve polen alerjisi gibi durumlarda göz kızarması yaşanabilir.

Laktoz kaynaklı bir alerji ise bebeğinizin yüzünde döküntü oluşabilir. Bunu ortadan kaldırmak için bebeğinize verdiğiniz süt ya da mamayı değiştirmeniz gerekir. Daha büyük çocuklarda ise beslenme zincirine yeni gıdalar geldikçe alerji olma riskleri de artar.

Kabuklu yemişlere, balık ürünlerine alerji olabilir. Mevsimsel olan alerjilerde ise bazı dönemlerde polenlerden kaynaklı kızarma ve döküntü miktarı artacaktır. Bebeğinizin ya da çocuğunuzun neye alerjisi olduğunu bilmeniz o şeylerden uzak tutarak yaşam kalitesini yükseltmeniz bebeğinizin konforu açısından çok önemlidir.

Göz Yaşı Kanalının Tıkalı Olması Göz Kızarıklığı Yapar mı?

Araştırmalara göre her beş bebekten birinin göz yaşı kanallarından birinin kısmen ya da tamamen kapalı olduğunu görülmüştür. Çoğu zaman bu tıkanıklık altı ay içinde kendiliğinden açılır ancak bu arada iltihaplanmaya ve göz kızarıklığına sebep olabilir.

Yeni Doğan Bebeklerde Göz Kızarıklığı

Normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde doğum esnasında annenin vajinasında gelen bakteriler bebekte göz iltihaplanmasına neden olur. Bu da bebeklerin gözlerinin kızarmasına sebep olur. Anne de cinsel yolla bulaşan bir hastalık ya da idrar yolu enfeksiyonu varsa bu risk daha da artar.

Bağışıklık Sitemi Kaynaklı Göz Kızarması

Bazı bağışıklık sistemi hastalıkları bütün yüz çevresini etkileyerek yüzde döküntüye ve gözlerde kızarmaya neden olur. Böyle bir hastalık durumunda bebeğinizin yanaklarında ve burun kemiğinde döküntü, gözlerinde kızarma görülür. Göz çevresinde soluk kırmızı renkte döküntüler görülebilir.

Göz Çevresi Kızarıklığı Sebepleri Nelerdir?

Göz Çevresi Kızarıklığının Sebepleri

Göz Çevresi Kızarıklığının Sebepleri

  • Göze alınan herhangi bir darbe,
  • Uykunun düzenli olmaması,
  • Mikrobik hastalık olması ,
  • Güneş ve sigara dumanına maruz kalınmış olunması,
  • Kuru bir ortamda bulunmak, rüzgara maruz kalmak,
  • Gözleri ovuşturmak

Bu sebeplerde bebek ve çocuklarda göz kızarmasına sebep olabilir. Bir hastalığı var mı diye endişelenmeden önce bu sebeplerden birine bebeğinizin maruz kalıp kalmadığına dikkat etmeniz gerekir. Alacağınız basit önlemler ile bebeğinizin göz kızarıklığının tekrar etmemesini sağlayabilirsiniz.

Bebeklerde, Çocuklarda Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Yeni doğan bebeğinizde göz kızarması olursa göz doktoruna başvurmanız gerekir.

Bebeklerde, Çocuklarda Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Bebeklerde, Çocuklarda Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Sıcak Su Uygulaması İle Tedavi

Eğer bebeğinizin göz kızarıklığının sebebi virüs kaynaklı ise bu durum bir hafta içerisinde ortadan kalkar. Bu süre içerisinde sıcak su içine batıracağınız temiz bir pamuk parçasını bebeğinizin gözleri kapalı iken dokundurarak masaj yapabilirsiniz. Göz çevresinde oluşan kalıntıları pamuk yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Antibiyotik Tedavisi

Bakteri kaynaklı bir göz kızrıklığı yaşanıyorsa doktorunuz tarafından antibiyotik göz damlası ya da yağı verilir. Bunu bebeğinizin gözü kapalı iken kirpik diplerini damlatın. Bebeğiniz gözünü açınca gözünün içine damla girmiş olacaktır.

Anne Sütü İle Tedavi

Bebeğinizde herhangi bir göz hastalığı durumu yaşıyorsanız gün içinde bir kaç kez anne sütünden damlatabilirsiniz. Anne sütü sayesinde iltihap miktarı azalıp bebeğinizin gözleri temizlenmiş olası mikroplardan da korunmuş olur.

Çocuklarda Sık Görülen Göz Hastalıkları Nelerdir? – Video

Bebeğinizde ya da çocuğunuzda göz kızarıklığı yaşama sebebiniz nedir? Göz kızarıklığı yaşadığınızda nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz. Sizinde evde uygulayıp faydasını gördüğünüz bir tedavi yöntemi varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg