• 80.486
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelikte Çarpıntı Varsa Dikkat! Kalp Çarpıntısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Hamilelikte Çarpıntı Varsa Dikkat! Kalp Çarpıntısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Hamilelikte (Gebelikte) Kalp Çarpıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Gebelikte nefes darlığı neden olur? Hamilelikte kan akımının fazla olması neye neden olur? Magnezyum eksikliği kalp çarpıntısı yapar mı? Hamilelikte progesteron hormonu artışı neye sebep olur? Hamilelikte duygusal değişim kalp çarpıntısına neden olur mu? Hamilelikte kafein zararı nedir? Kalp çarpıntısı için doğal çözümler nelerdir? Hamilelikte nefes darlığı ne zaman görülür? Nefes darlığına ne iyi gelir? Egzersiz yapmak nefes darlığına iyi gelir mi? Hamilelik ile birlikte anne adayının vücudunda bir çoğu değişiklik meydana gelir. Bunlardan biri de kalp çarpıntısı ve nefes darlığıdır. Nefes darlığına ne iyi gelir? Kalp çarpıntısının nedeni nedir? gibi sorularınız varsa sizler için hazırladığımız yazıyı okumaya devam etmelisiniz.

Gebelikte Nefes Darlığı Neden Olur?

Gebelikte Nefes Darlığı Neden Olur?

Gebelikte Nefes Darlığı Neden Olur?

Nefes darlığı gebelik sürecinde oldukça yaygın görülen bir durumdur. Gebeliğin ilerlemesi ile de şiddeti daha fazla artar. Hamilelikte anne vücudu rahime bebeğin büyümesi ve gelişmesi için kan pompalamak ile görevlidir. Bebek için anne kalbi normalden daha fazla kan pompalamak zorunda kalır. Bu da kalbin daha fazla atmasına sebep olur. Bu kalp atımı ve kan akışının fazlalığı da kalpte çarpıntıya ve nefes darlığına sebep olabilir. Çoğul gebelik yaşayan bir anne adayında nefes darlığı daha fazla görülür. Kısaca hamilelik döneminde nefes darlığı ve kalp çarpıntısı sebepleri bunlardır. Hamilelikte  nefes  darlığı  ve kalp çarpıntısı rahatsızlığını daha fazla ayrıntılandırmak istersek;

Hamilelikte Kan Akımında Artış Olması

Hamile kadınlarda kan oranı normal bir bireye göre daha fazla  bulunur. Bu oran % 50 oranına kadar çıkar. Bunun sebebi ise anne adayının vücudunda bulunan kanın hem anneye hem de bebeğe yetmesi gerektiğidir. Hamilelik anne adayının vücudunu tepeden tırnağa değiştirir. Bu duruma alışkın olmayan anne adayının kalbi de çarpıntıya sebep verir. Eskisine oranla daha fazla çalışmak zorunda olan kalp anne adayında hem nefes darlığına hem de kalp çarpıntısına neden olur.

Hamilelikte Progesteron Hormonunun Artması

Hamilelikte Progesteron Hormonunun Artması

Hamilelikte Progesteron Hormonunun Artması

Hamile kadınların duygusal ve fiziksel anlamda değişmesini sağlayan hormon progesteron hormonudur. Hamilelik ile birlikte bu hormon da da doğal olarak artış oluşur. Bu hormonun artış etkilerinden en yaygın olanı anne adaylarında en fazla yaşanan etkisi kalp çarpıntısının yaşanmasıdır. Kalp bu atışlarda zorlanır ve nefes darlığına sebep verir.

Hamilelik Döneminde Magnezyum Eksikliği

Anne adaylarının magnezyum eksikliği yaşaması bacak kramplarına ve kalp çarpıntısına sebep olabilir. Hamileliğin ilerlemesi ile bu etkiler daha fazla artış gösterir. Magnezyum açısından zengin besinler tüketilmelidir. Eğer iyi bir magnezyum kaynağı arıyorsanız doğal mineralli sular magnezyum kaynağına örnektir. Mide bulantısı ve kusma durumu da magnezyum eksikliği rahatsızlığında görülür. Bu tarz şikayetleriniz olduğunda bunu doktorunuz ile paylaşırsanız eğer sizin için magnezyum takviye ilacı verecektir.

Hamilelikte Duygusal Değişimlerin Olması

Hamilelik döneminde ya da normal yaşamınızda stres ve duygusal değişimler kalp çarpıntısına neden olabilir. Hamilelik dönemi anne adaylarının duygusal olarak daha hassas oldukları bir dönem olduğu için daha fazla kalp çarpıntısı yaşanabilir. Hamilelikte kalp çarpıntısı ve nefes darlığı durumu normal şikayetler arasında olsa da bu durumu doktorunuza danışmakta fayda vardır.

Hamilelikte Kafein Tüketmenin Etkisi

Kafein alımı anne adaylarının ihtiyacı olmayan bir besin türüdür. Doktorunuz da hamilelik döneminde kafein alımını azaltmanızı hatta hiç tüketmemenizi önerir. Fazla kafein tüketimi kalp çarpıntısına neden olur. Bu etkinin yanı sıra bebekte düşük kilo ile doğuma da sebep olabilir. Birçok yiyecek ve içecek içinde kafein bulunabilir. Sadece kahve içerken değil bazen kafeinli bir kek yiyerek de kafein almış olabilirsiniz.

Kalp Çarpıntısı İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Kalp Çarpıntısı İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Kalp Çarpıntısı İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Tarçın Kan Akışını Düzenler mi?

Tarçın içerisinde bulunan doğal magnezyum ve potasyum sayesinde kalp dostudur. Bu nedenle kalp çarpıntısına da iyi gelen bir besindir. Tarçın, kan akışını düzenleyerek yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ara öğünlerinizde bir bardak sütün içerisine bir tatlı kaşığı tarçın karıştırarak tüketebilirsiniz. Başka bir şekilde suya karıştırarak ya da bir kaşık balın içine biraz tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.

Melisa Çayı Kalp Çarpıntısına İyi Gelir mi?

Melisa çayı kalp ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Kalp çarpıntısına iyi gelen bir diğer besin türüdür. Rahatlamanızı sağlar ve trioitlerinizin iyi bir şekilde çalışmasını sağlar. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş melisa bitkisini bir bardak sıcak su ile kaynatarak bir süre demleyin. Süzerek istediğiniz sıcaklığa gelince tüketebilirsiniz. Kalp çarpıntınız olduğu zaman bu bitki çayından günde bir bardak içebilirsiniz.

Pekmez Kansızlığa İyi Gelir mi?

Potasyum, demir ve kalsiyum eksikliği de kalp çarpıntısına neden olabilir. Pekmez tüketerek bu sorunun önüne geçmiş olursunuz. Kansızlığa da iyi gelen pekmezi anne adaylarının tüketimi oldukça önemlidir. Pekmezi sabah kahvaltısına ekleyebileceğiniz gibi bir bardak suya bir tatlı kaşığı ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Su İçmek Kalp Atışını Dengeler mi?

Kanın içeriğinde su bulunduğu için bazen sadece susuz kalmanız kalp çarpıntısı yaşamanıza neden olabilir. Kalp atışınızın hızlandığını fark ettiğiniz zaman bir bardak su içmeniz oldukça önemlidir. Hamilelik döneminin genelinde yeterli derecede su içtiğinize emin olun. Yeterli miktarda su içmek hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı ve cilt sağlığınız için oldukça önemlidir.

Hamilelikte Nefes Darlığı Ne Zaman Görülür?

Hamilelikte Nefes Darlığı Ne Zaman Görülür?

Hamilelikte Nefes Darlığı Ne Zaman Görülür?

Hamilelerin geneli hamileliklerinin ilerlemesi ile yani 4. aylarından sonra nefes darlığı yaşadıklarını söylerler. En sık görüldüğü dönem ise son haftalardır. Büyüyen rahim diyaframa baskı yaparak  akciğerleri yukarı doğru iter. Çoğul gebelik ya da bebeğin amniyon sıvısının fazla olduğu durumlarda nefes darlığı daha fazla görülür. Bu durum gayet normaldir. Korkulacak bir durum değildir. Doğum yaklaştıkça anne adayların bu konuda rahatlar. Bebeğin aşağı doğru inmesi ile diyafram üzerindeki baskı da ortadan kalkar.

Hamilelikte Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

Nefes darlığı hamilelik döneminde anne adaylarını rahatsız eden bir durumdur. Bazen sadece konuştukları zaman bile nefes darlığı yaşayabilirler. Oturuşuna dikkat eden hamileler daha rahat bir şekilde bu durumu atlatır. Otururken dik durmak, sırtı dik bir şekilde tutmak rahat nefes almayı sağlar. Hamilelik durumunuza ve hangi ay da olduğunuzu unutmayarak size uygun egzersizleri yapmak da nefes darlığına iyi gelir. Bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz.

Hamilelikte Nefes Darlığı ve Çarpıntı Neden Olur? – Video

Hamilelik döneminde nefes darlığı ve kalp çarpıntısı yaşadınız mı? Hangi ayınızdan sonra başladı? Kalp çarpıntısı için sizinde evinizde uyguladığınız doğal yöntemler var mı? Nefes darlığı ve kalp çarpıntısı için yaptığınız egzersizler var mı? Bu konuda muzdarip olan anne adaylarını rahatlamasını sağlayacak bildiğiniz yöntemler varsa bize yazarak onlarında okumasını sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg