• 647.738
Anasayfa
Magazin Evlilik Programları Yayından Kaldırıldı mı?

Evlilik Programları Yayından Kaldırıldı mı?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
evlilik programları

Evlilik programları hakkında merakla beklenen karar

KHK değişikliği ile evlilik programlarının yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı gündem konusu oldu. Programlar teker teker ‘yayındayız’ açıklaması yapmaya başladı.
KHK ile evlilik programlarının yayından kaldırıldığının duyulmasının sonrasında teker teker evlilik programları ‘yayındayız’ açıklaması yaptı. Kanallar ise yayın akışlarında değişiklik yaptı. Peki hangisi doğru? Evlilik programları devam edecek mi?
Tartışma konularında sıkça yer alan evlilik programları hakkında RTÜK’ün Kanun Hükmünde Kararname ile evlilik programlarının yasaklandığı söylendi. Fakat çok geçmeden bu durumun asılsız olduğu ortaya çıktı.

RTÜK ‘ten açıklama

RTÜK tarafından yapılan açıklamada “Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda düzenleme yapılmıştır. Uydu kanalları yayınlanan 0800 hatlı ‘arkadaş bulma’ programlarına yayın yasağı getirilmiştir. Bu kapsam içerisine girmeyen ‘ evlilik programları’ hakkında herhangi bir yasaklama veya düzenleme yapılmamıştır.’ denildi.
Açıklamanın ardından sosyal medyada gündem değişmedi. Programları kapatmadığı için birçok kişi RTÜK’ü eleştirirken aksini savunanlar da kuruma bolca yorum gönderdiler.

evlilik programları
Program sunucuları arasında dayanışma

Seda Sayan ve Esra Erol bilindiği gibi evlililik programlarının yayınlanması ve sunulmasında lider olmuş iki isim. Topluma mal olan bu iki ünlü isim, yaptıkları iş ile bir hizmet vermekte oldukları yönündeki açıklamaları ile orta noktada buluştu. Esra Erol kendi hesabı üzerinden işlerine karşı duyulan ön yargıya tepki gösterirken, Erol’a destek ise meslektaşı Seda Sayan’dan geldi.

evlilik programları
Evlilik programları sunucularından Esra Erol kişisel sosyal medya hesabından eleştirilere programlarında toplumsal bir hizmet verdiklerini, yıllardır binlerce insanın yuva kurmasına yardımcı olduklarını ve tamamen dürüst ve objektif bir şekilde programlarına devam ettiklerini şeklinde cevap verdi. Bunun yanı sıra özellikle ön yargılı insanlar tarafından yaptıkları işe saygı duymaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Seda Sayan da Esra Erol’un bu açıklamalarına destek verdi.
‘Kısmetse Olur’ programı yayından çıkartılan tek program olarak görülüyor. Hem cumartesi hem pazar yayın akışından kaldırılmış durumda.

Bir önceki yazımız olan Tadınızı Kaçıran Sağlık Düşmanı Mutfakta Yanlışları ile mutfaklarda yemek hazırlarken sık yapılan hataların neler olduğunu öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg