• 341.487
Anasayfa
Güzellik Yüzünüze Yakışacak En Havalı 10 Uzun Saç Kesim Modeli

Yüzünüze Yakışacak En Havalı 10 Uzun Saç Kesim Modeli

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Yüzünüze Yakışacak En Havalı 10 Uzun Saç Kesim Modeli

Uzun saç kesim modelleri 2019 modasında neler var? Uzun saç kesimi için en güzel modeller hangileri? Uzun saç kesim modelleri için öneriler neler? Uzun saç kesim modelleri düz saça nasıl olur? Sen de seçtiğimiz bu uzun saç kesim modelleri ile harika görünmeye hazır mısın?

Trend Uzun Saç Kesim Modelleri

Trend Uzun Saç Kesim Modelleri

Trend Uzun Saç Kesim Modelleri

Saçlar her kadın için en etkileyici ve doğal aksesuarlardandır. Saçının modeli, rengi ya da toplama şekline bağlı olarak tüm imajın bir anda değişebilir. Bu nedenle saç rengi katalogu içerisinde ten ve kaş rengine en uygun rengi bulman oldukça önemlidir. Ancak renk kadar önemli bir diğer konu var ki o da saç kesim modelleri. Yüzünün şekline bağlı olarak seçebileceğin sayısız modelin olduğunu söylesek yalan olmaz. Ancak sen saçlarının uzunluğuna karar verdiysen o zaman özel olarak uzun saç modelleri arasından tercih yapman gerekecektir. Aslında kimyasal içeren ürünler, sıcak ve soğuk hava derken bu saçların bakımı normalden daha zor olabilir. Ancak sen saçlarında uzunluğun verdiği havayı yakalamak istediğine eminsen gelelim senin seçtiğimiz kesimlere.

Yüz Şekline Göre Saç Kesimi Nasıl Olmalı – Video

1- Uzun ve Katlı Saç Kesim Modelleri

Uzun ve Katlı Saç Kesim Modelleri

Uzun ve Katlı Saç Kesim Modelleri

Model vermek konusunda oldukça avantajlı olsa da saçların uzunluğu eğer düz bir görünüm tercih edersen hareketsiz görünerek bir dezavantaj yaratabilir. Bu nedenle saçlarında canlılık ve hareket arayanlar katlardan faydalanabilir. Özellikle saçlarının telleri az ya da ince olanların katları kullanmasını şiddetle öneriyoruz. Ayrıca kalın saç maşası kullanmana gerek olmadan iri dalgalara kavuşabilir, saçlarındaki doğal hareketliliğin tadını çıkarabilirsin. Hem uçlardan fazla alınmamış olacağı için saçlarında uzunluğu da koruyabilirsin.

2- Uzun ve Dalgalı Katlı Saç Kesim Modelleri

Uzun ve Dalgalı Katlı Saç Kesim Modelleri

Uzun ve Dalgalı Katlı Saç Kesim Modelleri

Herhangi bir şekillendirici olmadan saçlarına istediğin görünümü veremiyor musun? Maşasız dalga nasıl yapılır diyorsan o zaman katlardan sen de faydalanmalısın. Saçların dalgalıysa ve kabarmasından şikayetçiysen katları çene hizasından başlatabilirsin. Ancak kabarıklık yoksa ve dalgalı bir yapıdaysa bu katları kulağın üstünden başlatabilirsin. Şimdi şekillendirici olmadan dalgalarının tadını çıkarma vakti!

3- Yandan Perçemli Katlı Saç Kesimleri

Yandan Perçemli Katlı Saç Kesimleri

Yandan Perçemli Katlı Saç Kesimleri

Eğer senin de saçların omuz hizasından da uzunsa, yandan perçem harika bir kontrast yaratabilir. Özellikle yüzü ince göstermek isteyen hanımlar, bu şekilde yüzünün dolgunluğunu gizleyebilir. Çünkü bu şekilde yüzün dış hatları değil, saçların duruşu daha çok dikkat çekecektir.

2019 Yılının En Trend 10 Kısa Saç Modelleri

4- Düz Katlı Saç Kesimleri

Düz Katlı Saç Kesimleri

Düz Katlı Saç Kesimleri

Saçlarının aynı hizada kesilmesi, ne kadar kalın telli olurlarsa olsunlar çok daha az görünmelerine yol açar. Eğer saçlarının uzun ve düz olmasından dolayı volüme ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan tepeden ya da biraz daha aşağıdan itibaren katlı kesimleri tercih etmelisin. Düzlükleri hareketlendirmek için göz hizasının altından başlayıp 4’er parmak aralarla katların verilmesi yeterli olacaktır. Bu sayede herhangi bir şekillendirici ürün ya da ısı olmadan kolayca şekilleneceklerdir.

5- Kahküllü, Katlı ve Uzun Saç Kesimleri

Kahküllü, Katlı ve Uzun Saç Kesimleri

Kahküllü, Katlı ve Uzun Saç Kesimleri

Alın yapısı uzun ve saç tipi düz olan kadınların daha çok tercih ettiği bir görüntü olan kaküller, yüzün çok daha sade bir güzelliğe bürünmesini sağlar. Ancak sadeliği biraz da hacimle birleştirmek için sen bu kaküllere katlar da ekletebilirsin.  Saçının ne kadar yoğun olduğuna bağlı olarak katları sıklaştırabilir ya da azaltabilirsin.

6- İnce Telli Uzun Saç Kesim Modelleri

İnce Telli Uzun Saç Kesim Modelleri

İnce Telli Uzun Saç Kesim Modelleri

Saçlarının telleri ince olanlar, genelde saçlarının ne kadar hacimsiz görünmekte olduğundan şikayetçidirler. Özellikle saçların boyu uzadıkça cansız görünme riski artar. Bu sebeple uzun saçlarını sevseler dahi telleri ince olanlar saçlarını kestirmek zorunda hissederler.

Oysaki doğru modellerle ince telleri olan saçları dahi uzun kullanmak mümkündür. Bu amaçla saçlara verilen katların sıklaştırılması ve en tepeden en uca kadar katlandırılan görünümlerin tercih edilmesi gerekir. Omuz hizasında ya da az daha uzun bırakılan saçlara sık katlar eklenmesiyle en ince teller bile havalı görünebilir. Dilersen hacimli görünümü artırmak için diplere parmak uçlarınla biraz kuru şampuan uygulayabilirsin.

7- Oval ve Uzun Saç Kesim Modelleri

Oval ve Uzun Saç Kesim Modelleri

Oval ve Uzun Saç Kesim Modelleri

Keskin yüz hatlarına sahipsen ve imajını yumuşatmak istiyorsan oval kesimlerin tam sana göre olduğunu söyleyebiliriz. Çene hizasından ya da biraz daha üstünden başlayan oval şekilli kesimlerin uzun ve ince yüz hatlarına sahip kadınlara daha çok yakıştığını eklememizde fayda var. Zaten bu saçların amacı da yüzün daha yuvarlak bir görünüm kazanmasını sağlamak. Saçların gür görünmesini isteyenler de bu modelden faydalanabilir ancak kıvırcık ya da fazla gür saçlıların bu modelden kaçınması önerilir. Tabi oval kesimlerden kaçınması gereken bir diğer grup da yüzü dolgun ve kilolu olanlardır.

8- Uzun V Saç Kesimi

Uzun V Saç Kesimi

Uzun V Saç Kesimi

Kulak altı ya da çene hizasından başlayıp V şeklinde bir görünüm elde edilen bu kesimlerde, saçlarının fazla gür olmasından şikayetçi kadınların rahat ettikleri söylenebilir. Çünkü bu kesimle hem saçın gürlüğü korunur hem de kabarma ve elektriklenmeyi önlemek için ürün kullanımına gerek kalmaz. Ancak saçlarının telleri inceyse aralara biraz kat eklemen gerekebilir, aksi halde saçlarının cılızlığı ön plana çıkabilir.

Mutlaka Denemeniza Gereken 25 Farkli Sac Renkleri

9- Kahküllü, Düz ve Uzun Saç Kesimleri

Kahküllü, Düz ve Uzun Saç Kesimleri

Kahküllü, Düz ve Uzun Saç Kesimleri

Kakül kimlere yakışır sorusunun yanıtı aslında biraz risklidir, deneyene kadar bu kesimlerin iyi durup duramayacağını tahmin edemeyebiliriz. Ancak öncesinde bir uygulama üzerinden yüzünde bu kesimlerin nasıl duracağını deneyebilirsin.

Genelleme yapacak olursak dalın yapısı geniş ve uzun yüzlü kadınların bu kesimleri daha rahat kullandığı söylenebilir. Tabi yüz şekli tercih etmen gereken kesimleri belirlemede tek etmen değildir. Saçlarının gür mü seyrek mi olduğuna bağlı olarak ya da tellerin inceliğine bağlı olarak kakülü iyi seçmen gerekir. Kakülleri düz olanlar saçlarının hacmini korumak için sık katları, yandan ayrılan kakülleri seçenler ise kat aralarını uzun tutmayı tercih etmelidir.

10- Ters Üçgen Kesimler

Ters Üçgen Kesimler

Ters Üçgen Kesimler

Hemen her senenin trend önerileri incelendiği zaman ters üçgenleri görebilirsin. Özellikle son senelerin hitlerinden üçgen bitişler, dilersen katlar eklenerek belirsiz sonlanmalara da sahip olabilir, dilersen keskin sınırlarla da kesilebilir. İlham alabileceğin bir örnek vermek gerekirse bir saç 4 katla kesildiğini düşün. Bu katların en üstte olanı düz, bir altındaki ters üçgen şeklinde, 3. kat düz üçgen şeklinde ve en alt kat ise ters üçgen şeklinde kesiliyor. Bu zıtlıklardan faydalanılan saç modellerinin ne kadar havalı ve hacimli göründüğünü tahmin edebilirsin.

Evde Uzun Saç Kesimi Nasıl Yapılır? – Video

Sen, senin için seçtiğimiz hepsi birbirinden etkileyici uzun saç kesimleri arasından en çok hangilerini beğendin? Fikirlerini ve aklına takılanları yorumlar kısmına bırakmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg