• 1.178.279
Anasayfa
Başarı Hikayeleri 24 Yaşındaki Büşra Gökçe 9 Ayda 76 Kilo Nasıl Verdi? Anlatıyor..

24 Yaşındaki Büşra Gökçe 9 Ayda 76 Kilo Nasıl Verdi? Anlatıyor..

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Doğduğu zamanda azla kiloları ile başı dertte olan Büşra Gökçe, ilkokul zamanlarında kiloları ile sorunlarını yaşamaya devam etti gerek sınıfta en kilolu olarak gerekse sağlık problemleri ile… Yaşı ilerledikçe kilolarından kurtulmaya çalışan Büşra, diyet ile bir süre vermişti fakat daha fazlası olmadı ve buna çözüm ararken tüp mide ameliyatını buldu araştırdı, inceledi ve ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyat sonrası hayatında sağlığına ve mutluluğuna kavuşan gençliğinin baharında olan Büşra hayat hikayesini bizlerle paylaştı…

24 Yaşındaki Büşra Gökçe Nasıl Kilo Verdiğini Anlatıyor..

Büşra Gökçe Kimdir? Fazla Kiloları İle Neler Yaşadı? Nasıl Kilo Verdi ve Tüp Mide Ameliyatı Olmaya Nasıl Karar Verdi? İşte Cevabı 🙂

24 yaşında insanlara göre hayatın baharında ama kendine göre yıllarca kendini içine kapatarak hayatın gerçekten yaşanılabilir olduğunu çok geç fark eden biriyim.. 😊 
Fazla kilolarımı dünyaya geldiğim ilk günden beri üzerimde taşıyorum. bebeklik çağlarında ailemin anlatımıyla tosun gibi bir bebekmişim. Ama bebek olmam nedeniyle aslında gözler önünde okula başladığımda tüm gerçekliğiyle öğrendim. Yaşıtlarım arasında en çok kiloya sahip olan biriydim. Sınıfın kilo çizelgesi yapılırken zirvede ben vardım. Ne kadar utanç verirdi bana bir bilseniz.
2005 yılında ilk tedaviye başladım 9 yaşında ve 70 kilonun üzerindeydim. Tip 2 Diyabet Hastası tanısı koyuldu ve şeker ilaçlarına bağımlı bir hale geldim. Bu hastalığımın en buyuk nedenlerinden biri aile bireylerinin çalışması nedeniyle evde düzensiz beslenmenin olması ikincisi ise genetik mirasımdı. Ve yıllar geçtikçe kilolarım arttıkça arttı.
İlk is hayatıma 163 kilo ile başladım ve daha 21 yaşındaydım. Fazla kilolarımdan dolayı dalga geçenler çok oldu. Psikolojik baskılar az ye okuz gibi oldun demeler artık beni bunaltıyordu. Hepimiz biliriz ki kilo ile başı dertte olan her insan çevresindeki insanlardan milyonlarca öğütler alır ve sürekli uyarılır. İs temposu ve diyetle 163 kilodan, 140 kiloya kadar verebildim 2 senede..
Endokrinoloji doktorumun tavsiyesi üzerine obezite cerrahisi ile tanıştım. Araştırdım ve gerçekten benim için kesin çözüm olabileceğine karar verdim. Ama gelin görün ki aile ve cevre faktörü yine engel oldu. Özellikle annemi ikna edememek beni çok üzmüştü. Ve ameliyattan vazgeçmiştim ta ki tüp mide ameliyatı olmuş bir ağabeyim ev ziyareti yapana kadar. Gelip aileme yaşantısını anlattı ve anneme beni ne gibi hastalıkların beklediğini anlattı.
En önemlisi de yatağa bağımlı biri olarak yaşayabileceğimi söylemesiydi. O gün annemi ikna ettim ve ben 22 Mayıs 2017 tarihinde ameliyata girdim. O gün hayatimin yeniden başladığı bir gerçekti.
Simdi yeniden olur musun diye soran olursa hiç düşünmeden evet derim. Çünkü çaresizliğin en dibini gördüğünüz de bir mucize olur iste bu ameliyat benim için öyle oldu. Ameliyatı gerçekten ihtiyaç duyan bireylere öneriyorum. Kilo vermek ve yeme alışkanlığınızı değiştirebilmek için milyonlarca diyet yaptığımızı biliyoruz. Zor bir süreç kolay demiyorum ama alışkanlıklarınız değiştiğinde sizde fark edeceksiniz ki aslında inandığınız ve azimle çabaladığınız da başarabiliyorsunuz.
Obezite cerrahisi bize verilen en güzel tedavi yöntemi oldu. Eğer istediğiniz ve hayalini kurduğunuz bir düşünceniz varsa savaşmaktan vazgeçmeyin. Savaşabilmek için sağlıklı bir birey olmanız gerekiyor bunu da unutmayın. Çevrenizdeki insanların ne söylediği umurunuz da olmasın. Çünkü onlar bizim ne hissettiğimizi ne yaşadığımızı anlayamazlar. Hiç bir hayalinize geç kalmış sayılmazsınız. 🙂 😊

Sizlerde mide küçültme ameliyatı olmak istiyorsanız bizlerle endişelerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer tüp mide ameliyatı olduysanız bizlerle değişim resimlerinizi ve başarı hikayenizi anlatabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg