• 224.546
Anasayfa
Moda Büyük Beden Giyim İçin Çizgili Giyinme İpuçları

Büyük Beden Giyim İçin Çizgili Giyinme İpuçları

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Çok fazla alternatifim yok zannetmeyin. Kilolar ya da büyük beden seçeneklerine göre istediğiniz kombini yapabilir ve kendinizi daha mutlu edebilirsiniz. Sadece bir kaç püf noktayı bilmeniz gerekir. Hadi gelim, daha ince görünmek için hangi çizgiyi tercih etmelisiniz birlikte görelim. Enine çizgi mi? Boyuna çizgi mi?

Çizgili Parçalar İle Büyük Beden Giyinme

Kalıplara sığmayı ve standartları kabul etmeyin.  Çizgililerin muhteşem hilelerinden faydalanarak büyük beden giyinme ile siz de çok daha ince görünmenin yanında trendleri de yakalamış olabilirsiniz. İşte bu konuda bazı püf noktalarda tavsiyelerimiz olacak.

Çizgi tasarımlı kıyafetler aslında o kadar korkutucu değil. Büyük beden kadınlar enine çizgili giymemeli. Buradaki yanlışı aslında kimse sorgulamıyor. Fakat gerçekler öyle değil. Büyük iri göz korkmasına sebep lan enine çizgiler aslında o kadar da sorun değil, düşmanınız değil ve büyük beden kadın da pek tabii çizgili giyer, üstelik çok da yakışır. “Enine çizgiler, olduğundan daha kilolu gösteriyor.” Düşüncesi aslında tamamen uydurma ve şehir efsanesi.

Aslında işin püf noktası sizin o kıyafet ile iyi hissetmeniz. Size uygunsa, içinde rahatsanız size göre bir elbise demektir. Şimdi böyle söylüyoruz “ her şey iyi hissediyor ama kilolarımız?” diye soruyorsunuz içinizden biliyoruz. Aslında iyi hissetmenin yanı sıra diğer bir önemli parametre de tamamen vücudunuzu çok iyi tanımanız ile ilgili. Vücudunuzu tanır, onun istekleri ile sizin sevdiklerinizi birleştirirseniz bu iş artık çocuk oyuncağı.

Nasıl Daha İnce Görünürüz?

Ah ah nedir bu kilolardan çektiklerimiz. Yemeğe dikkat et, spor yap, kıyafet seç derdimiz hiç bitmez. Ama tek dikkat etmeniz gereken konu, doğru kıyafetler seçmeniz. Doğru kıyafetler ile daha ince ve şık görünebilirsiniz. Sadece bir kaç püf noktayı bilmeniz, daha ince görünmeni sağlar. Bakalım bizleri daha ince gösterecek noktalar neler?

  • İlk önce vücudunuzu tanımalısınız.
  • Kaç beden olduğunuzu iyi bilmelisiniz.
  • Çizgi kullanılacak ise, enine mi – boyuna mı olsun?
  • Tek renk tercih edin.
  • Eğer desen kullanacaksanız, dikkat edin.
  • Renkten sonra, kumaş seçimi önemlidir.

Nasıl Daha İnce Görünürüz?

Çizgilerin Renkleri Çok Önemli

Siyahlara bürünmeye gerek yok. Canlı renkleri hayatınıza katın ve siz de çiçekler gibi güzel olun. Büyük beden giyimde neona kaçan çok dikkat çekici renklerden her zaman iyi olmayabilir Biraz daha açık maviler, beyaza yakın sarılar ve daha şeffaf renkleri hayatınıza katabilirsiniz.

Enine Çizgi mi? Boyuna Çizgi mi?

Kıyafetlerinizde çizgi kullanmak istiyorsanız, vücut tipiniz çok önemli. eşit bir vücut hattına sahipseniz dikine çizgiler kullanın. Üst kısım dar, alt kısım geniş ise; üst kısımda enine geniş çizgiler tercih edin. Ama üst kısım geniş, alt kısım dar ise alt kısımda enine geniş çizgiler tercih etmeniz vücut ölçülerinizin görünümünü eşitler. Böylece olduğundan daha ince, daha şık ve özenli görünürsünüz.

Enine çizgiler, insanları daha geniş gösterir. Tabii ki enine çizgiler giyebilirsiniz, demek değil ki hiç kimse enine çizgiler olan kıyafetler giyilmeyecek. Ama çizgili kıyafetler tercih edileceği zaman daha dikkatli olmalısınız. Örnek verelim; üst bedeniniz dar, alt bedeniniz geniş ise üst kıyafetinizi enine çizgili tercih ederek alt bedeniniz ile eşit görünüme kavuşturabilirsiniz. Ama alt beden için kesinlikle enine geniş çizgili bir kıyafet tercih etmeyin.

Boyuna çizgiler, kişiyi daha uzun ve ince gösterir. Ceket ya da hırka giydiğiniz zaman önünü açık bırakmanız size daha ince bir görünüme kavuşturur. Örneğin, pantolonda ya da şortlarda bulunan ütü izi sayesinde ince görünüme sahip olabilirsiniz. Hatta bir ipucu daha verelim, kıyafetlerde bulunan boyuna dikişlerde daha ince görünmenizi sağlar.

Enine Çizgi mi? Boyuna Çizgi mi?

Topuklu Ayakkabılardan Kaçmayın

Topuklu ayakkabı ve dertleri. O kadar da zor değil topuklularla yaşamak aslında Biliyoruz bacak ağrıları tavan yapabiliyor lakin ayağınızın konforuna göre tasarımı güzel ayakkabılarla daha da şık olabilirsiniz. Evet, kas gücü olarak zayıf görünen kadın kasları için bacaklarda bu durum doğru değildir.

Ayak kasları olduğundan daha dayanaklı ve sistematiktir kadında. Bu sebepten seçtiğiniz ayakkabıda biraz da olsa kadınsal görüntü daha da artıyor ve topuklu ayakkabı giyince en ideal duruşa ulaşıyor. Ve tabi ki topuklu ayakkabı bacakları olduğundan daha ince de gösteriyor. Bu sebeple kendinizden ve topuklulardan kaçmayınız. Ayağınıza göre bir topuklu ayakkabı her zaman vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg