• 206.586
Anasayfa
Güzellik Gıdık Nedir? Gıdı Sarkması Neden Olur?

Gıdık Nedir? Gıdı Sarkması Neden Olur?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Gıdık Nedir? Gıdı Sarkması Neden Olur?

Gıdı neden sarkar? Gıdık sarkması nedenleri nelerdir? Gıdı sarkmasına botoks yapılır mı? Gıdık eritme operasyonu işe yarıyor mu? Gıdı toparlama yöntemleri nelerdir ve nasıl uygulanır? Gıdı sarkması hakkında tüm bu sorular ve çok daha fazlasını sizler için yazımızda bir araya getirdik.

Gıdı Sarkması Nedir?

Gıdı Sarkması Nedir?

Gıdı Sarkması Nedir?

Çenenin altında yer alan ve büyük ölçüde yağ dokudan oluşan bölgeye gıdı denir. Bazı kişilerde gıdı bölgesi daha sarkık bir görünüme sahiptir. Halk arasında çene sarkması olarak da adlandırılan bu duruma neden olan farklı etmenler vardır. Gıdık bölgesinin sarkmasından şikayetçiysen ya da bu konuda önlem almak istiyorsan, çene bölgesinde sarkmaya neden olan yanlışları öğrenmen oldukça işine yarayacaktır.

Şimdi sana gıdı sarkması nedenleri hakkında tüm bilmen gereken detayları açıklıyoruz.

Gıdık Sarkması Nedenleri

Gıdık neresi öğrendiğine göre, artık bu bölgeyi sarkmalardan nasıl koruyabileceğini öğrenebilirsin. Ancak unutma ki bir sorundan korunmak için önce nedenlerini bilmen ve bu nedenler için önlem alman gerekiyor. Farklı bölgelerinde görebileceğin yüz sarkması için krem, botoks gibi farklı yöntemleri denemeyi düşünebilirsin. Ancak bu yöntemlere zamanını ya da paranı harcamadan önce bu sorunun nedenlerini öğrenerek önlemini alman akıllıca olacaktır.

Gıdı Sarkması Nedenleri 

Gıdı Sarkması Nedenleri

Yaşlanma ve Gıdı Sarkması

Çene bölgesi de tıpkı vücudun diğer tüm bölgeleri gibi bazı kas gruplarına sahiptir. 30’lu yaşları geçmenle birlikte bu kaslar eski esneme yeteneğini kaybetmeye başlar. Zaman içinde ilerleyen bu kas elastikliği yitirilmesi durumu, 50’li yaşlara geldiğinde gıdık sarkması olarak karşımıza çıkar. Sarkmaları geciktirmek için yüz egzersizlerinden cilt toparlayıcı kremlere kadar pek çok alternatifin olduğunu unutmamalısın.

Fazla Kilolar ve Gıdık

Kilo sorunu olanların gıdık bölgelerinin daha sarkık olduğunu görebilirsin. Özellikle obezite seviyesindeki kilo problemleri dokulara taşıyabileceğinden daha fazla yük binmesine yol açar ve sarkmalar kaçınılmaz bir hal alır. Gıdık eritme maskesi gibi yöntemlerle destek alabilirsin elbette. Ancak bir yandan mutlaka sorunun kökeni inmeyi yani erken yaşta fazla kilolardan kurtulmayı düşünmelisin.

Fazla Kilolar ve Gıdı

Fazla Kilolar ve Gıdı

Sigara Kullanımı Gıdı Sarkması Nedenleri

Sigaranın bilindiği gibi en büyük zararlarından biri dolaşımı olumsuz etkilemesi ve vitamin, mineral gibi yumuşak dokular için önemli olan besinlerin alımını zorlaştırmasıdır. Özellikle A vitamini gibi cildi besleyen vitaminler, sigara kullanan kişiler tarafından daha zor alınır ve bunun ilk belirtileri ciltte görülür. Pek çok bilimsel araştırmanın da gösterdiği üzere, sigara kullanımı çene sarkması tedavisi önünde duran en büyük engellerin başında geliyor.

Gıdı Sarkması Nedeni Genetik Olabilir mi?

Eğer sen de çene altı sarkması sorunuyla erken yaşta tanıştıysan bunun nedeni genetik yapın olabilir. Annen ya da babanda olmasa dahi daha önceki atalarından çene altı bölgesine dair bazı özellikleri almış olabilirsin. Bu durumu fark ettiğin an sorunun erken dönemde önüne geçmek için egzersizlere ve kozmetik ürün kullanımına başlayabilirsin.

Gıdı Sarkması Nedeni Genetik Olabilir

Gıdı Sarkması Nedeni Genetik Olabilir

Güneş Gıdı Altında Sarkma Yapabilir mi?

Güneş ışınlarının cilde direkt ve uzun süreli teması halinde ne gibi cilt problemleriyle karşılaşacağını az çok bildiğine eminiz. Ancak güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kaldığında bu durumun gıdı toparlama operasyonuna kadar gidebileceğini biliyor muydun? Erken yaşlanma belirtileri, cilt dokusunun elastikiyetinde azalma, cildin kolajen üretiminde azalma güneş ışınlarının yan etkilerinden yalnızca birkaçı. Hal böyle olduğuna göre, sen de güneşten kendini korumaya ve uygun dozda güneş ışığı aldığına emin olmaya başlayabilirsin.

Uykuda Gıdı Sarkması Olabilir mi?

Evet, kulağa ilginç geliyor olabilir. Ancak çene sarkmalarını önlemek için yüz yogası da yapsan, buzlarla masaja da başvursan, pahalı kremlere bütçe de ayırsan, öncelikle uyku esnasında doğru pozisyon edinmen gerektiğini bilmen gerekiyor. Saatler boyu aynı pozisyonda kaldığımız uyku halinde, yanlış pozisyonda olman, gıdı bölgesinde olduğu gibi yüzün genelinde de sarkmaların temel nedenlerinden biri olabilir.

Peki cildini korumak ve gıdı sarkmasını önlemek için doğru pozisyon ne? Yüz üstü yatmaktan kaçınman, olabildiğince sırt üstü yatarak yüzünü sarkmalardan koruman gerekiyor.

Gıdı sarkması neden olur? Gıdının nedenleri nelerdir? gibi soruları yanıtladık. Peki  sen gıdı sarkmasını önlemek için neler yapıyorsun? Gıdı sarkması hakkında soru ve görüşlerini yorum olarak bizimle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg