• 7.069
Anasayfa
Yaşam Hasta Yatağı Neden Ortopedik Olmalıdır?

Hasta Yatağı Neden Ortopedik Olmalıdır?

       0   ADMİN      ADMİN

Bilindiği üzere ortopedik özelliğe sahip olan yataklar, insan vücudunu sağlıklı ve doğru bir yöntem ile destekleyerek dinlenme ihtiyacını ve rahat bir uyku düzeninin oluşmasında yardımcı olurlar. Ortopedik yatak genellikle sert yataklar olarak bilinmiş olsalar da, bu yatakların seçimi yapılırken vücudun rahat edip etmeyeceği göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle uzun süre kullanımlarda veya yaşamını yatağa bağlı bir şekilde sürdüren insanların hasta yatağı seçimlerinde dikkatli davranılmalıdır. Ortopedik yataklar yatan hastaların tedavi sürelerinde hastaya konforlu ve rahat bir yatış imkânı verirken, mekanizmaları ile de hasta bakıcısının yarı yardımcısı olurlar.

Ortopedik Hasta Yatağının Özellikleri

Ortopedik hasta yatağı modelleri hastalara göre dizayn edilmiş sistemlerin bulunduğu mekanizmalar üzerinde üretimi yapılır. Ortopedik özelliğe sahip olan bu yataklar kolay kullanım özelliğine de sahiptirler. Hastanın hem psikolojik hem de fiziki anlam da iyi hissetmesi için hastaya rahat hareket edebilme eylemleri de yardımcı olurlar. Bu yatakların zemin malzemesi ve dizaynları da yine hastanın rahatlığına uygun mekanizmalardan yapılmaktadır. Sürekli yatağa bağlı kalan hastalara en ideal yataklar olurken hasta bakıcısı için de en kullanışlı yataklardır. Kolay başlık özellikleri, kolay hareket kabiliyeti, acil durum anında yatakta bulunan düğme ve basit hareketlerle açılıp kapanabilme özelliği sayesinde hasta bakıcısının yükünü hafifletmeye yardımcı olurlar.

Hasta Yataklarında Neden Ortopedik Olmasına Dikkat Edilmelidir?

Hayatını yatağa bağlı bir şekilde sürdürmeye çalışan insanların karyolasının üzerine yerleştirilen hasta yatakları, hastanın yatak ile sürekli temas halinde olduğu unutulmamalı ve kalitesi ile hastaya uygunluk değerlendirmesi yapılarak tercih edilmelidir. Bu anlamda farklı model ve fiyatlar da üretilmiş birçok hasta yatağı tercihler arasında yer alabilir. Yerleştirilecekleri karyolanın hareket noktası göz önüne alınarak iki veya daha fazla parçalardan meydana gelen bu yataklar, kullanacak hastanın vücuduna duyarlı ve ortopedik özelliklere sahip oldukları zaman hastanın iyileşme süresini de hızlandırmış olurlar. Tamamen ortopedik özellikte seçilen yataklar içerisinde visco özellik ve yay bulundururlar. Bu sayede hasta yattığı zaman temas ettiği yatak vücudunun şeklini alı ve hastanın rahat bir tedavi sürecine girmesinin başlangıcı olurlar. Ortopedik hasta yatağı kiralama ile de temin edilebilmektedir.

Ortopedik Hasta Yatağı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta yatağı seçimleri yapılırken mutlaka dikkat ve hassasiyet gösterilmelidir. Sürekli yatış halinde olan hastaların omurga sağlığı için doğru yatak seçimi önem taşımaktadır. Yatağa bağlı olan hastalar da omurga sıkıntılarının yaşanması çok rastlanan bir durum olurken ortopedik yatak seçimi bu anlam da en doğru karalar arasında yer alır. Hastanın sağlığı açısından çok yumuşak dokulu ya da çok sert dokulu yataklar seçilmemelidir. Ortopedik yataklar omurga sağlığına uygun üretilmiş olsalar da, ortopedik hasta yataklarının asansörlü bir mekanizmaya sahip oldukları unutulmamalı ve buna göre doğru hasta yatağı tercihleri yapılmalıdır.

Ortopedik Hasta Yatağı Kullanımı

Sürekli yatan hastalar veya felç geçirmiş hastalar için yatakta uzun süre yatmak zorlayıcı bir durumdur. Ortopedik yataklar sayesinde bu zorlayıcı durum biraz daha hafifletilebilir. Ameliyat sonrası hastayı destekleyen özelliklere sahip olmaları nedeni ile hem hasta hem de bakıcısına kolaylık sağlamaktadırlar. Hastanın sürekli yatar pozisyonda olması kan dolaşımını olumsuz etkilediğinden dolayı ara ara yatağın baş kısmında bulunan kol veya düğme ile hafif oturulur pozisyona gelmesi sağlanır.  Hastaya yemek yedirilirken yaşanan sorunlar ise ortopedik hasta yataklarında bulunan yemek bölmesinden yardım alınabilir. Motorlu bir sistem üzerinde çalışan bu yataklar, yan, baş ve ayak kısmında bulunan düğmeler ya da kollar sayesinde rahat hareket ettirebilir.

Ortopedik Hasta Yatağı Çeşitleri Ve Fiyatları

Ortopedik hasta yatakları özelliklerine ve hasta yatağı fiyatları oranlarına göre çeşitlilik gösterirler. Hastanın durumuna ve hastalığının özelliğine uygun her bütçeye uygun ortopedik hasta yatakları bulunur. Boru tipi yataklar, havalı yataklar, sırt destekli yataklar, kumanda yöntemi ile yönlendirilebilen yataklar olarak birçok çeşitte yatak elde etme imkânı vardır. Siz de hem hastanızın sağlığını korumak hem de kendinizi yormamak için firmamızdan doğru ve güvenilir hizmet alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg