• 247.900
Anasayfa
Yaşam Obsidyen Taşı Nedir, Faydaları Neler, Neye İyi Gelir?

Obsidyen Taşı Nedir, Faydaları Neler, Neye İyi Gelir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Obsidyen Taşı Nedir, Faydaları Neler, Neye İyi Gelir?

Obsidyen taşı ne demek? Obsidyenin diğer adı nedir? Obsidyen taşı nasıl anlaşılır? Obsidyen taşı nasıl temizlenir? Obsidyen bıçak nasıl olur? Obsidyen taşı tesbih ne işe yarar? Sen de farklı etkileri, kullanımı ve büyüleyici görünümü ile obsidyen taşı hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda bulabilirsin.

Obsidyen Taşı Nedir?

Obsidyen Taşı Nedir?

Obsidyen Taşı Nedir?

Bir tür kayaç olan ve doğada kendi kendine oluşan obsidyenin diğer adı volkan camıdır. Yanardağlardan fışkıran lavların hızlıca soğumasının ardından sertleşmesiyle oluşan bu taşın siyah taş çeşitleri içinde oldukça popüler olduğu söylenebilir. Bu taşın diğerlerinden farkı ise hızlıca donmasından ve kristalleşmesine gerek kalmadan katılaşmasından dolayı keskin ve ince kenarlarının olmasıdır.

Volkanik taş çeşitleri genel olarak kendine tarihte yer bulmuş, ancak bu taşın keskinliği nedeniyle avcılıkta oldukça sık kullanıldığı görülmüştür. Obsidyen nedir tarih dersi içinde eski uygarlıkların bir silahı olarak açıklanan bir soru olsa da günümüzde taşın süs amaçlı kullanımı yaygındır. Ok ucu olarak kullanıldığı günlerden bu yana uzun bir yolculuk yapmış olan bu taşın artık cerrahların neşter uçlarında yer alması ise bir diğer ilginç bilgidir.

Cam gibi parlak olmasından dolayı volkan camı olarak adlandırılmasının yanında aslında ilk oluştuğunda bu taşın rengi siyahtır. Ancak zamanla bekleyen taşın rengi değişir ve kahverengi, yeşil, kırmızı, gri, altın sarısı ve mavi gibi renklere bürünür. Bu farklı renklerin içinde en sık karşılaşılanı ise beyaz lekeli ve kar taneli obsidyendir.

Obsidyen taşın ülkemizde farklı çıkış noktaları bulunur. Nemrut Dağı ve Tatvan çevresinde yeşil renkte çıkan taşın, kırmızı olanına ise Rize İkizdere çevresinde rastlanır. Bunun haricinde Kars, Iğdır, Pasinler gibi bölgelerde de taşa rastlanabilir. Dünya genelinde ise taşın bulunduğu yerlerin başında İtalya, Yunanistan, Macaristan, Slovakya ve Ermenistan yer alır.

Akrep, Kova ve Oğlak burçları için uğurlu doğal taşlar arasında sayılan obsidyenin, Doğu felsefelerinde ise kalp ve kuyruk sokumu çakralarına iyi geldiğine inanılıyor.

Obsidyen Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Obsidyen Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Obsidyen Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Oluşma evresindeki siyah renginden dolayı geceyi ve karanlığı çağrıştıran taşa, Aztek yerlilerinin Tanrısal taş dediği rivayet edilir. Bunun nedeni ise Azteklerin karanlıkla tanrısal gücü bağdaştırmasıdır. Meksika’nın Apache Gözyaşları Tepesi’nde sıkça bulunduğu için, obsidyenin siyah haline eski dönemlerde ”Apaçinin Gözyaşları” veya ”Kara Kadife” adı verilirdi.

Mahogany obsidyeni, taşın başka bir formu olmakta, üzerinde siyah lekeler olan bu türün alt rengi ise kahverengi kırmızı arasında olmaktadır. Gökkuşağı obsidyenin ise sarı, mavi ve yeşil renklerinin karışımından oluştuğu söylenebilir.

Snowflake yani kar taneleri ise taşın çeşitlerinden bir diğeridir. Siyah ya da yeşil renge kar taneleri düşmüş gibi görünen bu taşlar, aynı zamanda “Saflık Taşı’’ adıyla da tarihte kendine yer buldu. Hatta eski kahinlerin kehanetlerinde taşın bu şeklini kullandığı söylenmektedir.

Obsidyen Taşı Faydaları Nelerdir?

Obsidyen Taşı Faydaları Nelerdir?

Obsidyen Taşı Faydaları Nelerdir?

İnsanların geçmişinde yaşadığı olayların bugününü ve yarınını şekillendirme üzerinde etkileri vardır. Obsidyen taşı  faydaları ise bu durumdan ileri geldiği söylenebilir. Yani bu taşla birlikte, geleceğimizi etkilemesine izin verdiğimiz ve önceden biriken negatif enerji uzaklaştırılabilir. Kişinin olumlu duyguları taşla birlikte gün yüzüne çıkabilmektedir.

Taşın kullanıcıları için kendini daha iyi tanıma fırsatı bulacağı söylenir. Taşın şekli itibariyle keskin olmasının insanlarda bazı duyguları ön plana çıkarabileceği düşünülür ve bu kişilere duygularını gömmek yerine üstüne gitmeleri önerilir. Böylece taşın olumsuzlukları yok etmesi ve kişinin hayatına daha iyi bir çerçeveden devam etmesi mümkün olabilir.  Taşın genel özelliklerini sıralayacak olursak;

  • Terapi etkisi yaratan doğal taşlar arasında yer aldığından, stresle başa çıkmayı kolaylaştırır.
  • Kişilerin hassas ve heyecanlı olduğu konularda dinginleşmesini sağlar.
  • Erkekler için kendine özgüven ve enerjiklik verdiği düşünülür.
  • Kişinin kararlarında mantıklı hareket etmesini sağlar.
  • Alkol ve yanlış beslenmeden ileri gelen zararlı etkileri azaltır.
  • Eklemlerde ve kaslarda oluşan ağrıları dindirir.
  • Kişilerden gelen duyguların ve sinyallerin netleşmesini sağlar.

Obsidyen Taşı Nasıl Kullanılır?

Obsidyen Taşı Nasıl Kullanılır?

Obsidyen Taşı Nasıl Kullanılır?

Negatif enerjilerden kurtulmak isteyenler, taşı ayaklarının altına yerleştirip bekleyebilir. Ayrıca taşın kalple aynı hizada olması kalp hastalıklarından korunmasını sağlayacaktır.

Karaciğerin üzerine taşı yerleştirip 20 dakika bekleyenler, karaciğer rahatsızlıklarından daha kolay kurtulacaktır. Ancak bekleme süresinin 20 dakikayı geçmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu masaj taşı ağrıları dindirmek için kullanılacaksa eklem ya da kasın üzerinde ağrıyan noktaya taşı koyup beklemen yeterlidir.

Obsidyen taşı nasıl temizlenir sık aldığımız sorulardan biri. Bu taşın kullanılmadan önce hazırlanması için tam 24 saat boyunca deniz suyu içinde beklemesi ya da deniz tuzuyla önceden ovulması gerekmektedir.

Obsidiyen Taşı Ne İşe Yarar, Faydaları Neler? – Video

Sen de obsiyen taşı edinmek ister miydin? Fikirlerini ve sorularını yorumlara eklemeyi unutma!

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg