• 2.770
Anasayfa
Yaşam Kahve Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Özellik

Kahve Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Özellik

       0   ADMİN      ADMİN

Günümüz koşullarında marka ve model seçeneğinin fazla olması nedeniyle kahve makinesi satın almak uzun bir araştırma süreci gerektirir. En iyi ürüne en uygun fiyata sahip olmak her zaman tüketicilerin öncelikli hedefidir. Doğru adımlarla ilerlediğinizde ise evinizde ya da ofisinizde güvenle kullanabileceğiniz pek çok ürün bulabilirsiniz.

Türk kahve makinelerinde pratikliğin ön planda olması ürünleri daima cazip hale getirir. Araştırmalarınızda Arzum markalı ürünlerin daha fazla tercih edildiğini ve özellikle OKKA modellerinin ilk sıralarda yer aldığını görebilirsiniz. Okka kahve makinesi fiyatları ürünün gelişmiş özelliklerine karşın piyasanın en iyileri arasındadır. Bu tür makineleri seçerken fiyata ek olarak şu özelliklere dikkat etmenizde fayda vardır:

Fincan Kapasitesi

Türk kahvesi makinesi denildiğinde genellikle akla ilk gelen özellik fincan kapasitesi olacaktır. Makineler tek fincan ve çift fincan hazneli olmak üzere iki türe ayrılır. Çift fincan bölmesi bulunan modellerle aynı anda birden fazla kahve hazırlayabilirsiniz. Bu tür modeller farklı fincan boyutları için de uygundur. Tek cezveli olan modellerde ise tek seferde 5 fincana kadar kahve hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu kahveleri klasik, sütlü, sert ve közde seçenekleriyle farklı damat zevklerine uygun olarak pişirebilirsiniz.

Maliyet

Fazla sayıda model olması sayesinde kahve makineleri için fiyat aralığı oldukça geniştir. Böylece her kesime hitap eden makine bulmak mümkündür. Size uygun fiyatı belirleyebilmeniz için ne sıklıkta kahve içtiğinize dikkat etmelisiniz. Ayrıca makine kapasitesinin artmasıyla fiyatlar da yükselecektir. Eğer kahve tüketiminiz 3, 4 fincanı geçmiyorsa tek cezveli kahve makineleri ve fiyatları sizin için ideal olacaktır.

Tasarım

Kahve makinesi aldığınızda ürünü mutfağınızda en güzel köşeye koyacağınızdan tasarımının dekorasyonunuz ile uyumlu olması gerekir. Genellikle bakır, siyah, beyaz, krem gibi renkler her dekorasyona uyum sağlaması ile daha fazla tercih edilir. Suyu kendi alan kahve makinesi diğer standart modellere göre daha geniş olduğundan model seçimlerinde boyutları da göz önünde bulundurmalısınız.

Kolay Temizlenebilme

Günlük kullanılan ürünler olduğundan aldığınız kahve makinesinin kolay ve pratik şekilde temizlenebiliyor olması gerekir. Pişirme sonrası cezve hemen su ile çalkalanabilmelidir. Arzum kahve makinesi modellerinde cezvedeki kahve tortusu kimyasal kullanmadan temizlenebilir. Malzemeler temizlenip iyice kurulandıktan sonra makine tekrar kullanıma hazır olacaktır.

Farklı Pişirme Özelliklerinin Olması

Farklı özellikleri olan makine satın alarak kahve keyfinizi üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Mutfağınızın baristası olmanızı sağlayacak Arzum Okka Türk kahve makinesi sıcak çikolata, salep gibi ek lezzetler hazırlamanıza imkan verir. Kahvenizi ise közde, sütlü ya da sert pişirebilmenizi sağlar. Gelişmiş özelliklerine karşın Okka kahve makinesi fiyatları daima ekonomiktir.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg