• 73.769
Anasayfa
Yaşam Netflix En İyi 10 Politik Dram Dizi Önerisi

Netflix En İyi 10 Politik Dram Dizi Önerisi

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Netflix En İyi 10 Politik Dram Dizi Önerisi

Evde geçirdiğimiz karantina günlerinde can sıkıntısına en iyi gelen, vakit geçirmeye yarayan yapılacak en muhteşem şey dizi izlemektir. Eğer doğru bir dizi seçimi yaptıysanız, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Şu an popiler olan Nexflix gündemde ki önemini koruyor, yaşlısı genci Netflix’de ister yanbancı ister yerli dizi ve filmleri izler durumda. Bu yazımızda da Netflix’deki politik dizilerden bahsedeceğiz. Eğer sizde politik dram dizi izlemeyi seviyosanız en iyi listeye göz atabilirsiniz. Biz listeyi ilk 10 şekilde yaptık, IMDb puanı yüksek politik dizinden başlayarak sıraladık. Seçim senin istediğin diziden başlayabilirsin ama emin ol hepsi birbirinden harika!

1- House of Cards (IMDb puanı: 8.8)

House of Cards

90’lar bilir, House of Cards dizisi BBC’de yine aynı isimle çekilmişti. Netflix’in en iyi orjinal yapımları arasında yer alıyor bu dizi. Politik dizi izlemekten pek hoşlanmıyor olabilirsiniz ama bu dizi bence ezberinizi bozar. Clairre Underwood ile Frank Underwood’un siyasi hayatlarını izleyeceksiniz bu dizide. Bu yapım da Beyaz Saray’da dönen olaylardan inaret ama bu sefer, kötü niyetli bir Claire yani Frank’ın karısı. Frank’ın siyasi kariyerinde kötü niyetler besliyor ve sistemdeki insanların yozlaşmasına perde aralıyor. Bence izlenmeli sonucta başarılı bir dizi ki listenin başını çekiyor ve IMDb puanı 8.8 …

2- The Crown (IMDb puanı: 8.7)

The Crown

Hem politik hem de tarihi bir film olan The Crown bence sıkılmadan, merakla izleyebileceğiniz bir dizi Kraliçe 2. Elizabeth’in 25 yaşında daha gencecik bir kadın olarak tahta geçmesini anlatıyor. Dönem yaşanırken İngiliz İmparatorluğu düşüş yaşıyor ve bu dönemde genç kadın tahta geçiyor. 20. yüzyıl da yaşanan tüm dünyayı deriden etkileyen politik karar ve olayları işlerken Elizabeth’in aşk hayatını da öğreneceğiz. Keyifli seyirler.

3- The Last Kingdom (IMDb puanı: 8.3)

The Last Kingdom

BBC’nin The Last Kingdom dizisi, Berbard Cornwell’in tarihi kurgu kitaplarına dayanmaktadır. İzledikçe İngiltere’nin birlik olmadığı döneme gidiyorsunuz. 9. yüzyıl konusu olan dizi ayrı krallıklardan oluşan İngiltere’nin Danimarkalılar tarafından istlasına uğruyor. Kral Alfred yönetimdeki Wessex krallığının bir başına yapılan bu istilaya karşı gelmesini izliyoruz. İngiliz adasında doğan Uthred , Danimarkalı olarak büyüyor dizide gencin yaşamına tanık oluyorsunuz. Aslında Danimarkalılar tarafından yetiştirildiği için, doğduğu ülke ile yetiştirildiği ülke arasında seçim yapmak durumda bırakılıyor. Uthred; Sakson mu yoksa Danimarkalı? Uthred’in hikayesinini izlerken aynı zamanda da bir ülkenin doğuşunuda tanıklık edeceksiniz.

4- Veep (IMDb puanı: 8.3)

Veep

Veep dizisinde soluksuz keyifle izleyeceğiniz diziler arasında yer alıyor bence.. Eskiden senatör olarak görev yapan Seline Meyer, ABD’nin başkan yardımcı olarak çalışma teklifini kabul etmiştir. Çevresindeki çoğu kişi Selina’yı bu iş için uyarmıştı. Başkan yardımcısı olma görevi hayal ettiği gibi olmadı ve çevresinde onu iş hakkında uyaran herkes haklı çıktı. Vepp’te Meyer ve ekibi, çalıştıkları döneme damga vurmak için arkalarından devam edecek miras bırakmayı hedefler. Ama bunu politik oyun içerisine girmeden yapmayı istemektedirler.

5- Designated Survivor (IMDb puanı: 7.6)

Designated Survivor

Deneyimsiz bir lider düşünün. Aniden başkan oluyor. Beklenmeyen bu felaket sonrasında Beyaz Saray’da hangi kaoslar oluyor? İşte Designated Survivor dizisinde Tom Kirkman bu soruların cevaplarını buluyor. Sezon olarak uzun bir dizi değil, opioid istismarı, beyazların üstün olma durumu gibi bir çok konuya değinmeyi başardı. Sende uzun soluklu dizilerden sıkılıyor ama politik bir dizi izlemek istiyorsan, Designated Survivor tam sana göre!

6- Madam Secretary (IMDb puanı: 7.6)

Madam Secretary

Yapımcıları arasında yer alan Morgan Freeman bu politik tür dizide Elizabeth olarak CIA uzmanı olarak güzel bir geleceğe sahip üniversiteye geçiş yaparak üniversite profesörü olarak çalışmaya başlar. Aynı zamanda Amerika Başkanıyla arkadaşlık yapan Elizabeth, Washington’a gider. Fakat Beyaz Saray içerisinde birçok kişi tarafından sevilmez ve Elizabeth’e karşı kötü planlar yaparlar. Bu kötü niyeti olan insanlar Elizabeth’in itibarını kötülemek için uğraşsalarda, o oldukça dikkatli ve bu kötülüklere boyun eğmeyecek kadar tedbirlidir. Devamı mı? Sen izle asla pişman olmayacaksın, yorumlarınıda bizimle paylaş oldu mu? İyi seyirler..

7- Reign (IMDb puanı: 7.5)

Reign

Dizide ki kostümler ve oyunların performansları, set şahane, ben etkilenmedim diyen diziyi dikkatli izlememiş demektir. Açık ve net bu kadar kesin yazıyorum. Reing’in tarihsel gerçeklerden biraz saptanmış tamam ama diziden etkilenmemek mümkün değil. İskoçya Kraliçesi olan Mary, evliliğinden sonra 1542 Fransa Kraliçesi olsada, diğer insanlar gibi aslında hayali İngiltere Kraliçesi olmaktır. Ve tüm hayallari bu yöndedir. Bu dizide Mary’nin İngiltere kraliçesi olma çabasını izleyeceksiniz. Tarihsel olayları yansıtsada mücedelesi merakla izleniyor.

8- Bodyguard (IMDb puanı: 7.2)

Bodyguard

Bodyguard’da şimdiki dönemde koruma olarak görev yapan David Budd, aslında bir savaş gazisidir. İçişleri Bakanı’nın koruması olarak görev yapan David, Afganistanda görev yapmış. Çatışmalara katılmış ve alt ekibinde bir çok askerininde öldüğünü görmüştür. Koruma olarak görev yapmaya başlamasıyla David kendini siyasi güç savaşının içinde bulmaktadir. Siyasi güç karmaşası içerisinde bulurken terörist eylemlerde artmıştır. David karışık olaylar arasında kalır. İzleyip yorumlarınızı bizimle paylaşın mutlaka.

9- Secret City (IMDb puanı: 7.2)

Secret City

Secret City, Avustralya yapımı. Bu dizide Çin ve ABD arasında geçen gerilime şahit oluyoruz. Anna Torn, Secret City dizisinde Harriet Dunkley karakterini canlandırıyor ve gazeteci görevinde çalışmaktadır. Asıl amacı komplo teorilerinin arkasında yaşanan gerçekleri çıkartmak istemesidir. Teorinin peşine düşmesiyle Harriyet kariyerini ve hayatını tehlikeye atmaktadır sadece kendisi olsa iyi tüm Avustralya’nın özgürlüğünü de tehlikeye sokmaktadır.

10- Inbogernable (IMDb puanı: 7.2)

Inbogernable

Meksika devlat başkanın karısı, ülke durumunu iyileştirmek için oldukça büyük planlar içine giriyor. Ama Meksika devlet başkanı Diego Nava’ya olan inancı bittiği için Emilia, kocası Diego’u terk etmeye karar verir. Evi terkmeye karar verdiği gece kocası ile tartışmaya başlar. Emilia bu çıkan tartışmada, kocası Diego’nun balkondan aşağıya, bir arabanın üzerine düşmesine tanıklık eder. Fakat yapılan otopsi sonucunda Diego’nun aslında başından vurularak öldürüldüğü kanıtlanır. Sonucundada Emilia kocasını öldürmekten dolayı suçlanır. Çareyi de hükümetin politikalarından zararı en çok gören insanlardan yardım alarak bulur.

İzlerken Akıp Giden Tüm Zamanların En İyi 20 Kore Filmi

Sizde izleyip beğendiğiniz, Netflix ya da internet dizileriniz var ise yorum yaparak öneride bulunabilirsini. Evde kaldığımız bu süreçte zamanı verimli geçirmemize destek olmaya ne dersin? 🙂 Önerilerini bekliyoruz. Bu diziyi izleyin ya da asla şu diziyi izlemeyin gibi önerilerini dile getir…

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg