• 116.410
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılmalı, Kilo Yapan Yiyecekler Neler?

Bebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılmalı, Kilo Yapan Yiyecekler Neler?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılmalı, Kilo Yapan Yiyecekler Neler?

Bebeklere kilo yapan yiyecekler nelerdir? Bebeğime nasıl kilo aldırabilirim? Bebeğimin kilo alması için ne yedirmeliyim? Kilo almayan bebekler için mamalar uygun mu? Yeni doğan bebek nasıl kilo alır? Tüm bu sorularınız yanıtı sizin için hazırladığımız bebekler nasıl kilo alır sorusuna yanıt verdiğimiz yazımızda.

Bebeğime Nasıl Kilo Aldırabilirim?

Bebeğime Nasıl Kilo Aldırabilirim?

Bebeğime Nasıl Kilo Aldırabilirim?

Zayıf olmaları ya da akranlarına göre daha düşük kiloda olmaları sıkça karşılaşılan durumlar arasında yer alır. Böyle bir durumda ilk yapılması gereken şey elbette uzman bir doktorun tavsiyesini almaktır. Bebekleriniz için olan tüm süreçlerde doktor gözetimini ihmal etmeyin.

Zayıflığı yıkmanın temel mantığında günlük ihtiyaçtan daha fazla kalori almak bulunuyor. Bu durum ancak özel nedenlere dayalı değilse geçerli olabiliyor. Tüketilen her yiyeceğin ya da içeceğin belirli bir kalorisi bulunmaktadır.

  • Yetişkin kadınlarda günlük kalori ihtiyacı 1800 ile 2000,
  • Erkeklerde ise bu değerler 2200 ile 2500 olarak değişim göstermektedir.

Bebeklerde Günlük Kalori İhtiyacı Kaçtır?

Bebeklerde Günlük Kalori İhtiyacı Kaçtır?

Bebeklerde Günlük Kalori İhtiyacı Kaçtır?

Kişiden kişiye, sağlık durumu göz önünde bulundurularak değişim gösterse bazı ortalama değerler bulunmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü Beslenme Organizasyonu tarafından aşağıdaki veriler belirlenmiştir.

  • Yeni doğanlar: 90 ila140 Kal
  • 1 ila 3 aylık olanlarda kg başına: 120 Kal
  • 4 ila 9 aylık olanlarda kg başına: 110 Kal
  • 10 ila 12 aylık olanlarda kg başına: 105 Kal

1 yaş ve sonrasında ise günlük hesabıyla toplam 1000 Kal baz alınmaktadır. Buradan yola çıkarak yer yıl için 100 Kal ilave edebilirsiniz. Bu değerleri göz önünde bulundururken bebeğinizin başka bir sağlık sorunu olmadığına emin olunuz. Kalori hesabıyla beslenme programı yapılacaksa mutlaka doktorunuza danışınız.

Bebeğimin Kilo Alması İçin Ne Yedirmeliyim?

Bebeğimin Kilo Alması İçin Ne Yedirmeliyim?

Bebeğimin Kilo Alması İçin Ne Yedirmeliyim?

Oldukça açık bir formül bulunmaktadır. Öncelikli olarak yapmanız gereken bir çocuk doktoruna başvurup sorunun altında yatan asıl nedeni tespit etmektir. Burada herhangi bir sorun yoksa yüksek kalorili gıdalara başvurabilirsiniz. Aşağıdaki anlatımda sağlıklı ve yüksek kalorili gıdalar yer alıyor.

Protein ve yağ açısından en önemli kaynak cevizdir. Bunun yanında önemli miktarda Omega 3 içermektedir. 100 gramında 700 kal bulunur ve böylece en yüksek değerli besin olmakla birlikte oldukça kolay kilo aldırır. 6 ay ve sonrasında rahatlıkla yedirebilirsiniz. Dövme işlemi ile toz haline getirdikten sonra yediği besinlerin içerisine ekleyebilirsiniz. İlk olarak yarım cevizle başlamanız tavsiye edebilir. Herhangi bir alerjik reaksiyon gözlemlenmediğinde 1 tam ceviz ile devam edebilisiniz.

İçerdiği yüksek yağ oranı ile avokado, mükemmel bir yağ kaynağıdır. Bir adedinde en az 200 kal bulunmaktadır. 6 ay ve sonrasında doktorunuza danışarak çocuğunuza verebilirsiniz. Olgunlaşmış yarım avokadoyu çekirdeğinden ayırdıktan sonra püre haline getirin. Dilerseniz tek başına dilerseniz de başka meyvelerle birlikte püre olarak yedirebilirsiniz.

Kuru meyveler en büyük kurtarıcınızdır. Kuru üzüm, kayısı, incir gibi kurutulmuş olan meyveler kalorisi bakımından iyi bir depodur. Bebeklerde hızlı kilo aldıran besinler arasında yer alır. Ortalama olarak 100 gramında 300 ila 400 kal bulunmaktadır. Sadece gerekli kilonun alınmasını sağlamakla kalmaz. Bunun yanında kan yapar, kabızlığın giderilmesini sağlar, kemik ve göz sağlığını korur ve enerji verir. Doktorunuza danıştıktan sonra 8 ila 9 aylık dönemlerde vermeye başlayabilirsiniz. Suda kaynatıp süzdükten sonra püre haline getirebilirsiniz.

100 gramında 282 kal barındıran hurma, bebeklerde kabızlığı gidermek için doğal yöntemler arasında yer alan bir besindir. Bunun yanında bağışıklığı da güçlendirir ve kansızlık konusunca tedavi edici özelliğe sahiptir. Uzman doktorunuza danıştan sonra rahatlıkla yedirebilirsiniz. 6 aylık dönemi geçmiş olduktan sonra yedirebileceğinizi unutmayın. Günde sadece 1 adet hurmayı çekirdeğinden ayırdıktan sonra püre haline getirerek yerdirmeniz yeterli olacaktır.

Hem lezzeti hem de besleyiciliği bakımından fıstık ezmesi bu problemde size çok yardımcı olacaktır. Alerjik olması oldukça yaygın bir besin olduğundan mutlaka doktor kontrolünde veriniz. Bebeğiniz alerjik bünyede değilse ve 6 ile 8 aylık dönemi geçtiyseniz rahatlıkla yedirebilirsiniz. 100 gramında 588 kal bulunmakta ve oldukça hızlı sonuç verebilmektedir. Doktor onayı doğrultusunda 1 tatlı kaşığı kadar fıstık ezmesini ekmeğine sürerek yedirebilirsiniz.

Kuruyemişleri unutmayalım. Bu problemle ile karşılaştığımızda aklımıza mutlaka fındık, fıstık, badem vb. gelmeli. Ortalama olarak 100 gram kuruyemiş içerisinde 600 ila 800 kal bulunmaktadır. Doktorunuza danışmadan tüketmemeniz çok önemli. Çocuklarda alerji yapan besinler arasın yer alır. Bu nedenle yalnızca doktor onayı ile tüketilmesini sağlayın. Doğrudan vermek boğulma riski oluşturabileceğinden blenderdan geçirerek yediği yemeklere ekleyebilirsiniz.

Bebeklere Kilo Aldıran Yöntemler – Video

Siz bu tavsiyelerden hangisini uygulamayı düşünüyorsunuz? Sizin için hazırladığımız ve bebeklerde kilo alımı nasıl olur sorusuna yanıt aradığımız yazımızla ilgili tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg