• 283.496
Anasayfa
Haber Kefir İçmek Zayıflatıyor Mu?

Kefir İçmek Zayıflatıyor Mu?

       0   YILDIZ ULUVARDAR      YILDIZ ULUVARDAR

Avrupa’nın obezite oranı en yüksek ülkesi olarak gösterilmemiz ve ülkemizde her geçen gün artan obezite sorunu  Belediyeleri Halk Sağlığını korumak adına harekete geçirdi. Bağcılar Belediyesi de  ilçe halkını bilinçlendirmek için bir seminer düzenledi.

Obeziteyle mücadele kapsamında Bağcılar Belediyesince düzenlenen bilgilendirme seminerinde Beslenme Uzmanı Elif Hançer, beslenme tarzımızın  öneminden tüketilmesi gereken besin çeşitlerine kadar pek çok konuda önemli bilgiler verdi. Ülkemizdeki beş kişiden birinin obez olduğunu belirten Hançer, kefir içilmesi tavsiyesinde bulunarak ” Probiyotik içeriği oldukça yüksek bir besindir. Mutlaka denemelisiniz” dedi.

Bağcılar Belediyesince günümüzün en hızlı ilerleyen, sinsi ve kronik hastalığı olan obeziteye karşı Bağcılar sakinlerini bilgilendirmek üzere bir seminer düzenlendi. Aşık Veysel İlkokulunda  gerçekleştirilen seminerde diyetisyen Elif Hançer ‘Yeterli-Yetersiz Beslenme, ‘Dengeli-Dengesiz Beslenme, ‘Beslenme Grupları’,’Türkiye İstatistik Kurumu Verileri’,’Şişmanlama Nedenleri’, ve ‘Öneriler‘başlıkları altında açıklamalarda bulundu. Avrupa’da obezite oranı en yüksek ülkelerin başında geldiğimizi söyleyen Hançer,”Obezite, sağlığımızı bozacak şekilde vücutta aşırı yağ birikmesidir. Vücut Kitle İndeksi 30 ‘un üzerinde olan kişiler obez sayılıyor. Bu durumda ihtiyacımız olandan daha fazla yiyor fakat daha az hareket ediyoruz. Türkiye’de her beş kişiden biri obez. Bunun nedenlerinin başında psikolojik, sosyo-kültürel ve çevresel etkiler geliyor” dedi.

Dengenli ve yeterli beslenmenin önemine dikkat çeken Hançer; süt ürünleri, et ürünleri, yumurta, kuru baklagil, tahıllar, sebze ve meyvelerden oluşturulabilecek menülerden örnekler verdi. Obezitenin çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Hançer, kefir tüketmeyi önererek şunları söyledi: ”Kefir  hayatımıza yeni yeni girmeye başladı. Probiyotik  içeriği oldukça yüksek bir besindir. Ekşi ve tatlı karışımı ile alışık olmadığımız bir tada sahip. Tat olarak sevilmiyor fakat çok yararlıdır. Eminim aranızda adını duymayan bile vardır. Ama mutlaka denemelisiniz”

www.hürriyet.com.tr

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg