• 1.321.322
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Tüp Mide Ameliyatı İçin Hazırlananlara İpuçları!

Tüp Mide Ameliyatı İçin Hazırlananlara İpuçları!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Tüp mide cerrahisi geçirmek yaşamsal bir çok konuda belirgin değişiklikleri gerektirir. Bu yeni hayata başlangıçtan önce bir hazırlık aşaması oluşturmak ve tüp mide ameliyatı öncesi diyet uygulamak ise sağlığınız için önemli bir konu oluşturmaktadır. Hastayı motive etmesinin yanında birçok faydası ile mide küçültme ameliyatı öncesi beslenme için dikkate almanız gereken önerileri sizlere sunuyoruz.

Mide Küçültme Ameliyatı

Tüp mide ya da mide küçültme ameliyatı olarak bilinen ameliyat, midenin birkaç bölümünün alınması ile birlikte yapılmakta olan bir ameliyattır. Oldukça stresli ve zorlu geçen bir süreç olan mide küçültme ameliyatı için, birtakım hazırlıkların yapılması gerekmektedir. Ya da tüp mide ameliyatı öncesi yapılacaklar bilinmeli ve uygulanmalıdır. Aksi takdirde, ameliyat olması gerekenden çok daha zor geçebilir ya da istenilen sonuç, yeterli derecede ön hazırlık bulunmadığından verimli bir şekilde alınmayabilir.

Öncelikle hastaların bu ameliyat için kendilerini hem psikolojik hem de fiziksel olarak tamamen hazır hissetmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde, hastanın fiziki bir sorunu olmasa da ruhen çöküş geçilebilmektedir. Bu durum oldukça önem taşımaktadır.

Obezite Cerrahisi Öncesinde Beslenme

Obezite Cerrahisi Öncesinde Beslenme

  • Tüp mide ameliyatı öncesi diyeti tam olarak kesin bir liste içermemek ve kişiden kişiye birtakım değişiklikler göstermekle birlikte, bu beslenme düzeni ameliyat öncesi risklerin minimuma indirilmesi için gerekli görülmektedir.
  • Tüp mide öncesi beslenme önerilerine dikkat etmenizi sağlamaktaki amaç vücut yağ oranını azaltarak cerrahiyi kolaylaştırmak, tüp mide ameliyatı sonrası adaptasyon ve iyileşme hızını arttırmak, fiziksel aktivitelere engel olacak durumları ortadan kaldırmak ve riskleri azaltmak olarak basitçe sıralanabilir.
  • Obezite için cerrahi geçirecek olan kişilerin tüp mide ameliyatı öncesi 2 hafta kadar beslenme uzmanı kontrolünde diyet uygulamaları gereklidir. Bu süreçte kas kaybını engellemek ise risk kontrolü için önemli olmakta,  haliyle diyetinizin en önemli parçası protein olmaktadır.
  • Tüp mide öncesi beslenme şekliniz, ameliyattan sonraki yaşamınız için bir prova süreci olarak düşünebilir. Bu süreçte düşük kalorili yiyeceklerle beslenmeniz sonrasında cerrahinin başarısını gösterebilmesi yani sizin diyetinize sadık kalabilmeniz için önemlidir. Kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini yeniden hatırlatmakla birlikte, bu süreçte günlük 900-1200 kalori ve 60-90 gr. protein alınmasının yeterli olduğu belirtilir.
  • Ameliyatın son iki gününe kadar katı beslenmeye devam edilebilir. Bu süreçte proteince zengin hayvansal besinler ve baklagiller tüketilmesi önerilir. Gerekli görülür ise protein tozu takviyesi de yapılabilir.
  • Tüp mide öncesi beslenme, son iki gün tamamen parçasız sıvı şeklindedir. Bu süreçte çorba gibi yemeklerin tüketilmesi ile hem midenizin rahatlayarak ameliyata daha kolay uyum sağlaması hem de sonraki süreçlerde püre ve çorba tüketiminin yoğun olacağı günlere midenin hazırlanması hedeflenir.
  • Ameliyatınızın son gününde gece itibariyle beslenmeye su da dahil olmak üzere tamamen son verilir.
  • Tüp mide ameliyatı hazırlık evresinde ne tüketmeniz gerektiği kadar ne tüketmemeniz gerektiği de önemlidir. Kızartma, hamur işleri, kuruyemiş, gazlı ve şekerli içecekler, alkollü içecekler gibi kalori ya da yağ oranı tüm gıdalardan uzak durmalı, sigara içmeye ise kullanıyorsanız son vermelisiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Yapılması Gerekenler

Tüp Mide Ameliyatı Öncesi Yapılması Gerekenler

Ameliyat öncesi yapılması gerekenler içerisinde ilk olarak beslenme ve diyet gelmektedir. Bu büyük ameliyattan önce birkaç gün boyunca hiçbir şekilde sigara ve alkol alımı yapılmaması ya da en aza indirgenmelidir. Çünkü midenin boş ve rahatlamış bir şekilde ameliyata alınması uygundur. Eğer hasta sigara ve alkolü fazla kaçırırsa, bu durum anestezinin etki etmesinde zorluk çıkarabilir. İyi bir uyku düzeni sağlamak ve uykunun alınmış olarak ameliyata girilmesi de diğer en önemli faktörlerden biridir. Ameliyat öncesinde en az 8 saatlik uykunun rahat bir şekilde alınmış olması gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Yapılmazsa

Bunların yanı sıra, tüp mide- mide küçültme ameliyatı öncesi yapılması gerekenler yapılmadığı takdirde, ameliyatta istenilen sonuç alınamayabilir. Dişlerin de kontrolü tam olarak yapılmalıdır. Çünkü dişler tüm ameliyat sürecini etkileyen faktörlerden birisidir. Aynı zamanda mide küçültme operasyonlarını ister devlet hastanelerinde ücretsiz olarak ister özel hastanelerde 8 ile 45 bin arası değişen fiyatlar ile yaptırabilirsiniz.

Hastaneye Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Hastaneye Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

  • Düzenli Kullanılan İlaçlar
  • En Az 2 -3 Pijama Takımı / Eşofman
  • Bol Miktarda İç Çamaşırı
  • Kirli Çamaşır Torbası
  • Çorap – Terlik
  • Diş Fırçası – Macunu
  • Sabun
  • Havlu –  Rulo Kağıt Havlu – Islak Mendil
  • Tarak – Tıraş Malzemeleri
  • Ağız Kokusu İçin Şeker Sakız
  • Kolonya – Deodarant
  •  Cep Telefonu

Tüp Mide Ameliyatı Ön Hazırlıklar – Video

Obezite Ameliyatı Öncesi Hastaların Yapması Gerekenler – Video

Mide Küçültme Ameliyatı Öncesi Hazırlık Dönemi

Gastrik Bypass Operasyonu Öncesi Ünlü Sanatçı Cengiz Kurtoğlu – Video

Mide küçültme ameliyatı için hastaneye giderken yanınızda neler bulundurdunuz? Nasıl bir hastane süreci geçirdiniz? Nelere ihtiyacınız oldu, götürmekten pişman olduğunuz eşyalar nelerdi? Bizim unuttuğumuz eşyalar var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg